Görüş Bildir
Haberler
16 İlde Eşzamanlı Operasyon: 1 Ölü, 297 Gözaltı

16 İlde Eşzamanlı Operasyon: 1 Ölü, 297 Gözaltı

FreiGeist
24.07.2015 - 09:06 Son Güncelleme: 24.07.2015 - 20:07

İstanbul merkezli 16 ilde IŞİD, PKK ve DHKP/C örgütlerine yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul'da 26 ilçede düzenlenen ve 2 bini çevik 5 bin polisle gerçekleştirilen operasyona helikopter ve Özel Harekat polisleri de destek verdi. İstanbul'daki operasyonlar sırasında Bağcılar'da çıkan çatışmada bir kişi öldürüldü. Ölen kişinin 'DHKP/C üyesi olduğu ve canlı bomba eylemi hazırlığı yaptığı' şüphesiyle arandığı belirtiliyor. Başbakan Davutoğlu operasyona ilişkin yaptığı açıklamada '16 ilde çok kapsamlı bir operasyon yürütüldü. 297 kişi gözaltında, operasyonlar devam etmektedir. Gözaltına alınanlar arasında 37 yabancı uyruklu var' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabah saatlerinde başlayan ve 16 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 297 kişi gözaltına alındı.

Özel harekat ve çevik kuvvet polisleri tarafından eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonun IŞİD, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H, DHKP/C ve PKK'ya yönelik olduğu öğrenildi.

İstanbul'da 5 bin polisle 26 ilçede 140 adrese operasyon düzenlendi. Edirne ve Bursa gibi çevre illerden de destek için özel harekât ve çevik kuvvet polisleri İstanbul'a geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Operasyonda çatışma: 1 ölü

Anadolu Ajansı'nın haberine göre operasyonun yapıldığı ilçelerden biri olan Bağcılar'da çatışma çıktı.  Yeni Mahalle Bülbül Sokak'taki bir adrese baskın düzenleyen polise içeriden ateş açıldı. Çatışma sırasında bir kadın öldürüldü. Ölen kişinin 'DHKP/C üyesi olduğu ve canlı bomba eylemi hazırlığı yaptığı' şüphesiyle arandığı belirtildi.

İzmir'de IŞİD ve “paralel” operasyonu

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri sabaha karşı IŞİD'e operasyon başlattı. Önceden belirlenen adreslere yapılan baskınlarda IŞİD'le bağlantılı 4 kişi gözaltına alındı.

Bursa'da YDG-H operasyonu: 10 gözaltı

Bursa’da ise PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YDG-H) üye olduğu gerekçesiyle 10 kişi evlerinde gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakanlıktan operasyon açıklaması

Başbakanlıktan operasyon açıklaması

Başbakanlık operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 'Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu başkanlığında 23 Temmuz tarihinde Çankaya Köşkü’nde yapılan Güvenlik Toplantısı’nda DAEŞ terör örgütüne yönelik bugüne kadar yurtiçinde yapılan operasyonlar detaylı bir şekilde ele alınmış, söz konusu terör örgütünün ülke içindeki faaliyetleri ve oluşturduğu tehdit değerlendirilmiş ve bundan sonra alınacak ilave  tedbirler kararlaştırılmıştır.

Anılan toplantıda yapılan değerlendirmede 20.07.2015 tarihinde Şanlıurfa Suruç ilçesinde DAEŞ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu 32 vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin PKK ve yan unsurları ile marjinal sol terör örgütleri tarafından suiistimal edildiği görülmüştür. Örgütlerin verdikleri ilave talimatlar sonucunda birçok ilimizde kamu düzenini ve vatandaşın huzurunu bozmaya yönelik eylemler, korsan gösteriler yapılmış güvenlik güçlerimize yönelik silahlı eylemler gerçekleştirilmiş ve5güvenlik görevlimiz şehit edilmiştir. 

Bu gelişmeler ışığında, devam eden soruşturmalar çerçevesinde; 24 Temmuz 2015 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden faaliyetlerde bulunan, vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 13 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alınmıştır.  Göz altına alınanlar hakkında adli süreç devam etmektedir. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dün olduğu gibi bugün de ayrım yapmaksızın DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve diğer uluslararası terör örgütleri ile çok boyutlu mücadelede kararlıdır. 

Milletimizin huzuru ve güvenliği için her türlü tedbir alınmaktadır.'

Başbakan Ahmet DavutoğluDanıştay Başkanı’nı ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada operasyona ilişkin '16 ilde çok kapsamlı bir operasyon yürütüldü. 297 kişi gözaltında, operasyonlar devam etmektedir. Gözaltına alınanlar arasında 37 yabancı uyruklu var' dedi. 

AA, CHA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0