Görüş Bildir
Haberler
İnsanlığı Yok Edebilme Potansiyeli Olan Virüs Salgınlarını Konu Edinmiş 22 Görülesi Film

İnsanlığı Yok Edebilme Potansiyeli Olan Virüs Salgınlarını Konu Edinmiş 22 Görülesi Film

EC was here.
28.08.2015 - 18:37

Dünya tarihine baktığımızda veba, kolera, SARS, AIDS, H5N1 ve çeşitli grip virüslerinin sayılamayacak kadar çok can aldığını biliyoruz. Gelecekte de insanlığın en büyük korkuları arasında yer edineceği malum. Filmlerde de bu virüsler bilimkurgudan korkuya, dramdan romantizme kadar pek çok kez konu edildi. İşte bu salgınları pek çok kez konu edinen o izlemeye değer filmler...

Not: Filmler IMDb puanlarına göre sıralandı, puanlara tıklayarak filmlerin sayfasına gidebilirsiniz. İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Veba / Carriers (2009)

22. Veba / Carriers (2009)

IMDb: 6.1

Veba illetinden korunma yolu olarak Meksika körfezindeki hiç kimsenin ulaşamadığı bir kumsala ulaşmak Danny'nin en büyük arzusudur. Bu katil kendini sıyırmayı kafasına koyan Danny, kardeşi Brian, kız arkadaşı Bobby ve Danny'in okuldan arkadaşı Kate, Amerika Birleşik Devletleri'nin güneybatısı boyunca, hayalini kurdukları bu güvenli mekana ulaşmak için hızla yolları katederler.

21. Kolera Günlerinde Aşk / Love in the Time of Cholera (2007)

21. Kolera Günlerinde Aşk / Love in the Time of Cholera (2007)

IMDb: 6.4

Terk edilmiş bir sevgilinin, yeniyetmelik yıllarından başlayarak yaşlılığın alacakaranlığına dek süren yarım yüzyıllık aşkının öyküsü. Florentino Ariza, 13 yaşında ilk gördüğü andan beri Fermina Dazave'ye karşılıksız bir aşk duymaktadır. Ancak kızı Fermina için Florentina'dan daha iyi bir damat düşünen baba, kızını evden uzaklaştırır. Doktor Juvenal Urbino ise iyi bir damat adayı olarak karşılarına çıkacak, olaylar bu aşk üçgeninde beklenmedik sürprizlerle ilerleyecektir.

20. Tehdit / Outbreak (1995)

20. Tehdit / Outbreak (1995)

IMDb: 6.5

Bulaşıcı hastalıklar uzmanı Albay Sam Daniels, Zaire’de ortaya çıkan çok ciddi ve ölümcül bir virüsü araştırmakla görevlendirilir. Araştırmaları sonucunda virüsün Amerika’ya da geldiğini tespit eder. Eğer önlem alınmazsa birkaç hafta içinde bütün Amerika’yı yokedebilecek kadar tehlikeli bir virüstür bu.

19. Körlük / Blindness (2008)

19. Körlük / Blindness (2008)

IMDb: 6.6

Adı bilinmeyen bir şehirde, ne olduğu anlaşılamayan bulaşıcı bir körlük salgını başlar. 'Beyaz körlük' olarak tabir edilen bu durumdan etkilenmeyen tek kişi bir göz doktorunun karısıdır. Yavaş yavaş herkesi etkisi altına almaya başlayan bu salgının yayılışını ve yaşanan kaos ortamını canlı canlı gören doktorun karısı, kendisini ve ailesini bu zor durumdan kurtarmaya çalışır.

18. Salgın / The Crazies (2010)

18. Salgın / The Crazies (2010)

IMDb: 6.6

Şehir sularına karışan ne olduğu belirsiz zehirli bir madde, kasaba sakinlerini psikopat katillere dönüştürmüştür. Bunu fark eden yetkililer, kasabayı karantinaya almaya karar verirler. Dışardan bakıldığında her şeyin kusursuz gözüktüğü kasaba sakinlerinin kontrollerini kaybederek birer caniye dönüşmeleriyle Amerikan Rüyası sona erer. Salgını önlemeye çalışan askeriye, kasabaya girişi ve çıkışı engelleyince içeride sağlıklı kalanlarla gözü dönmüş katiller arasında bir kaos başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Grip / Gamgi (2013)

17. Grip / Gamgi (2013)

IMDb: 6.7

Bilenmeyen bir hastalık aniden baş gösterir, bölgesel yıkımlara sebep olur. Hastalık solunum yoluyla bulaşmaktadır ve hastalığı kaptıktan 36 saat sonra ölüm gerçekleşmektedir. Salgını durdurmak ve ölümleri engellemek için bir itfaiyeci ve bir doktor beraber çalışacaklardır.

16. Salgın / Contagion (2011)

16. Salgın / Contagion (2011)

IMDb: 6.7

Hava ve solunum yoluyla rahatlıkla geçen ve insanları birkaç gün içinde öldüren, ölümcül bir virüs salgın şeklinde yayılmaktadır. Dünya çapında uzmanlardan oluşan medikal bir ekip, hem salgına çare bulmaya çalışır hem de insanlarda virüsten daha da hızlı yayılan panik halini kontrol altına almaya çalışırlar. İnsanlar şimdi hem canlarını kurtarmaya çalışırken hem de dağılmanın eşiğine gelen toplumsal hayata tutunma mücadelesi verirler.

15. Ölümcül Deney / Resident Evil (2002)

15. Ölümcül Deney / Resident Evil (2002)

IMDb: 6.7

Raccoon şehrinin dışında Umbrella Corporation isimli bir şirket tarafından yönetilen, Hive isimli bir genetik araştırma merkezi bulunmaktadır. Araştırmalar esnasında uygulanan deneylerden birinde üretilen T-virus isimli virüsü ele geçiren bir hırsız bu virüsü Hive binasının içerisine salar. Virüs The Red Quinn isimli yapay zekayı ele geçirir ve sonrasında merkezdeki herkese bulaştırmaya başlar. Tüm personel zombiye dönüşür ve bu zombiler Red Quinn tarafından yönetilir. Red Quinn'i durdurmak için merkeze gelen bir ekip bu yapay zeka makineyle savaşırken zombilerle de baş etmeye çalışacaktır.

14. Sıcak Kalpler / Warm Bodies (2013)

14. Sıcak Kalpler / Warm Bodies (2013)

IMDb: 6.9

İnsanoğlu yaklaşık 8 yıl önce başlayan ve nedeni, nasıl yayıldığını artık hatırlanmayan bir zombi salgınının esiri olmuştur. Zombilerin sayısı, hayatta kalmayı başaran bir grup insandan çok daha fazladır; insanlar ellerindeki tüm silah teknolojisine rağmen kendilerini ancak yüksek duvarların ardına hapsederek emniyete almışlardır. Zombilerin pek çoğu gibi havaalanında yaşayan R, bir gün arkadaşlarıyla beslenmeye çıktığında, kendisini öldürmek isteyen Julie ile karşılaşır. Onu ısırıp beslenmesi gerekirken aşık olmuştur, zira kaybettiği insani özellikleri teker teker ve yavaş yavaş yerine gelmeye başlar.

13. Dünya Savaşı Z / World War Z (2013)

13. Dünya Savaşı Z / World War Z (2013)

IMDb: 7.0

Gerry Lane, iki kızı ve sevgili eşiyle mutlu bir hayat sürdüren bir aile babasıdır. Bir gün arabaları trafikte sıkıştığında her zamankinden farklı olarak yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu fark ederler. Tehlike hızla yaklaşmaktadır... Ailesini güvenli bir bölgeye yerleştiren Gerry, ikiye ayrılan dünyayı kurtarmak için zamana karşı yarışacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. 28 Hafta Sonra / 28 Weeks Later (2007)

12. 28 Hafta Sonra / 28 Weeks Later (2007)

IMDb: 7.0

Rage virüsünün Britanya adalarına yayılmasının yarattığı karışıklık kontrol altına alınmış ve halk yavaş yavaş boşaltmak zorunda kaldıkları evlerine geri dönmeye başlamışlardır. Amerikan ordusu da, Londra’nın çeşitli yerlerinde düzenin sağlanması ve insanların güvenle evlerine yeniden yerleşebilmelerini sağlamak için yardım etmektedir. Öte yandan Rage virüsü, bütün planları alt üst edecek kadar tehlikeli ve sinsi bir virüstür.

11. Yeryüzündeki Son Aşk / Perfect Sense (2011)

11. Yeryüzündeki Son Aşk / Perfect Sense (2011)

IMDb: 7.1

Michael ilişkilerde bağlanma sorunu yaşayan ama yemek pişirme konusunda usta olan bir şeftir. Soğuk görünümlü ama işinin ehli doktor Susan ise uzun zamandır özel hayatına kimseyi sokmadan kendisini sadece işine vermiştir. Susan ve Michael yakınlaşırken, tüm dünyada insanların duygularını bir bir yok eden bir salgın hastalık ortaya çıkar. İnsanlar sevme yetilerini bir bir kaybederken Susan ve Michael'ın aşkı hayata tutunabilecek midir?

10. Andromeda Esrarı / The Andromeda Strain (1971)

10. Andromeda Esrarı / The Andromeda Strain (1971)

IMDb: 7.2

Bir araştırma uydusunun Arizona yakınlarındaki küçük bir kasabaya düşerek parçalanması beraberinde büyük tehlikeler getirir. Dünya dışından gelen ve son derece ölümcül olan bir virüs bu kaza sonrasında serbest kalır ve kasabadaki hemen herkes kısa bir süre içinde ölür. Olayı çözmek için getirtilen bir grup doktor ve bilimadamı virüsü yok etmek için zamana karşı zorlu bir yarışa girecektir.

9. Ben Efsaneyim / I Am Legend (2007)

9. Ben Efsaneyim / I Am Legend (2007)

IMDb: 7.2

Robert Neville çok başarılı bir bilim adamıdır, ama o bile tedavi edilemeyen, insan yapımı o korkunç virüsü kontrol altına alamamıştır. Her nasılsa virüse bağışıklık gösteren Neville, New York şehrinden, hatta belki dünyadan arta kalan yerde, hayatta kalmış tek insandır. Neville üç yıl boyunca inancını yitirmeden her gün telsiz mesajı göndererek, umutsuz bir şekilde, hayatta kalmış başka insanlar bulmaya çalışır. Ama yalnız değildir.

8. Ölülerin Şafağı / Dawn of the Dead (2004)

8. Ölülerin Şafağı / Dawn of the Dead (2004)

IMDb: 7.4

Hemşire Ana, hastanedeki günlük mesaisini bitirip evine, çok sevdiği kocasına döner. Ertesi gün kocası yan komşu tarafından öldürüldükten sonra yeniden hayata döner. Ana, mahallede olan kaosu ve etrafta birikmeye başlayan zombileri fark ederek evden kaçar. Kendine geldiğinde bir polis ve diğer kurtulmak isteyenlerle karşılaşır. Bir alışveriş merkezinde hep birlikte güvenlik ararlar. Çok geçmeden diğer kaçanlar da gelirler ve eğer hayatta kalmak istiyorlarsa birbirlerine kenetlenmeleri gerektiğini öğrenirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Duvak / The Painted Veil (2006)

7. Duvak / The Painted Veil (2006)

IMDb: 7.5

Film 1920’lerde genç bir İngiliz çift arasında geçen bir aşk hikayesini konu alıyor: Üst sınıfa mensup bir kadın olan Kitty, orta sınıfa mensup bir doktor olan Walter’la yanlış nedenlerden ötürü evlenmiştir. Çift Şangay’a gider ve genç kadın burada bir başkasıyla aşk yaşar. Walter karısının bu sadakatsizliğini öğrenince, intikam almak amacıyla, Çin’in ölümcül bir salgının kol gezdiği, ücra bir kasabasından gelen iş teklifini kabul eder ve karısını da beraberinde götürür. Yaptıkları bu yolculuk sayesinde ilişkileri bir anlam kazanır ve dünyanın bu en uzak ama en güzel köşelerinden birinde ortak bir amaç edinirler.

6. Rec: Ölüm Çığlığı / [Rec] (2007)

6. Rec: Ölüm Çığlığı / [Rec] (2007)

IMDb: 7.5

Gazeteci Angela'nın istediği fırsat ayağına kadar gelmiştir. Çünkü tam da TV muhabiri Angela ile kameramanı Pablo'nun, itfaiyecileri konu alan bir program yaptıkları sırada gelen bir ihbar üzerine, itfaiyeyle beraber ihbarın geldiği eve gidip haberi canlı canlı yaşama imkanına kavuşmuşlardır. Yaşlı bir kadının ev kazası geçirdiğini sandıkları olayın gerçeklerden çok uzak ve dehşet verici boyutlarda olduğunu eve vardıkları zaman öğrenmeleri ise kötü bir sürpriz olarak karşılarına çıkacaktır.

5. 28 Gün Sonra / 28 Days Later... (2002)

5. 28 Gün Sonra / 28 Days Later... (2002)

IMDb: 7.6

Ölümcül bir virüs, İngiltere’yi tehdit altına almıştır. Bir araştırma laboratuarındaki hastalıklı şempanzelerden yayılan bu virüse yakalanan insanlar zor durumdadırlar. Bu işle mücadele eden kişiler sadece virüsü yok etmek değil, hastalığa yakalananlarla da büyük sorun yaşamaktadırlar. Çare olarak askerler tarafından yönetilen sığınağa taşındıklarında çok başka sorunlar ortaya çıkmaya başlar.

4. Son Umut / Children of Men (2006)

4. Son Umut / Children of Men (2006)

IMDb: 7.9

Takvimlerin 2027 yılını gösterdiği dünya üzerinde, nedeni çok anlaşılamayan olaylar yaşanmaktadır. Son dünyaya gelen bebeğin üzerinden 19 yıl geçmiştir ve insanlık artık üreyememek gibi bir çıkmazla karşı karşıyadır. Ülkelerin politik düzenlerini de etkileyen bir şekilde değişimler yaşanmasına neden olan bu durum, kendini olayların akışına bırakarak çöküşe giden insanların yanında, bu durumun nedenlerini bulmaya çalışan mücadeleci insanları da yaratır.

3. Yaşayan Ölülerin Gecesi / Night of the Living Dead (1968)

3. Yaşayan Ölülerin Gecesi / Night of the Living Dead (1968)

IMDb: 8.0

Barbra ve kardeşi Johnny, babalarının mezarını ziyaret etmek için şehir merkezinden bir hayli uzakta, izbe bir bölgede olan mezarlığa giderler. Burada dua rutinlerini tamamladıkları esnada kendilerine yaklaşmakta olan yabancı bir silüetle karşılaşırlar. Kız kardeşinin aksine bir hayli rahat davranan Johnny, bu yabancının saldırısına uğrar ve oracıkta hayatını kaybeder. Ancak bu bir son değil, ürkütücü bir başlangıcın habercisi olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Ölülerin Şafağı / Dawn of the Dead (1978)

2. Ölülerin Şafağı / Dawn of the Dead (1978)

IMDb: 8.0

İki polis memuru, Peter ve Roger, zombiler tarafından ele geçirilen bir apartmanı temizledikten sonra yakındaki bir televizyon istasyonuna sığınırlar. Burada tanıştıkları iki televizyoncuyu da yanlarına alarak helikopterle binadan kaçarak bir alışveriş merkezine ulaşırlar. Erzak almak üzere kısa bir süre için uğradıkları alışveriş merkezinde hesapladıklarından daha fazla kalmaları gerekecektir, çünkü anlaşılmayan bir nedenle tüm zombiler bu binaya girmeye çalışmaktadır.

1. 12 Maymun / Twelve Monkeys (1995)

1. 12 Maymun / Twelve Monkeys (1995)

IMDb: 8.1

1997’de ortaya çıkan bir virüs, 5 milyar insanın ölümüne yol açar. Çok az sayıda insan, yer altına çekilip virüsten korunmayı başarır. Kurtulanlar, çözüm bulabilmek için bir zaman makinesi geliştirirler. Henüz test aşamasında olan cihazı kullanmak üzere, mahkumlardan James Cole’u seçerler. Cole, ilk denemesinde yanlış bir tarihe gider. Başarılı olan ikinci denemesi sonucunda, kendisini 1990’da bir akıl hastanesinde bulur.

Dizi Bonusu: The Walking Dead

Dizi Bonusu: The Walking Dead

IMDb: 8.6

Polis memuru Rick Grimes gözlerini bir hastane odasında açar. Fakat gözlerini açtığı dünya artık hatırladığı eski dünya değildir. Bir zombi salgını bütün dünyaya yayılmış durumdadır ancak onun tek istediği ailesini bulmaktır. Atlanta'da kaostan sonra sessizce hayatta kalmaya çalışan küçük bir grup insanınsa birbirlerinden başka tutunacak kimseleri yoktur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
355
148
132
85
59
41
40