Görüş Bildir
Haberler
Hasan Ferit Gedik Davasında Küfürler Havada Uçuştu

Hasan Ferit Gedik Davasında Küfürler Havada Uçuştu

ATKN
16.03.2015 - 16:29 Son Güncelleme: 16.03.2015 - 17:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Maltepe Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin da yaralandığı olaylara ilişkin davanın 8. duruşması önceki celseler gibi olaylı geçti. Sanık ve taraf avukatlarının birbirine küfür ettiği duruşma çakmak ve su şişelerinin fırlatılması nedeniyle tamamlanamadı. Davayı gören mahkeme “Taraflar arasında duruşma salonunda tartışmaların devam etmesi nedeniyle yargılama yapma imkanı kalmadığından duruşmanın daha sonra belirlenecek bir günde yapılmasına, tüm görüntülerin HSYK ve Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine” şeklinde karar verdi.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 22'si tutuklu toplam 24 sanık katıldı. Her oturum çıkan olaylar nedeniyle 11. duruşma için ise yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Az sayıda ve kontrollü olarak izleyicilerin alındığı duruşmada Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray ve babası İbrahim Gedik ile taraf avukatları da hazır bulundu. Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da duruşmaya izleyici olarak katıldı.

'Mağdurum' savunması

Sanık savunmaları örgüt lideri olarak iddianamede adı geçen Mesut Turhan ile başladı. Turhan sanıklarla beraber Gülsuyu Mahallesi'nde oturduklarını belirterek, örgüt kurup yönettiği suçlamasının doğru olmadığını ileri sürerek, “Ne lideri, ben bunları bakkala bile gönderemiyorum. Beni mi dinleyecekler?” dedi. Gedik’in öldüğü gün Antalya’da olduğunu iddia eden Turhan, “Buna benzer 30 iddia var. 2 telefon konuşmam var bunun dışında başka bir şeyim yok” dedi. 

Turhan’ın savunması sırasında Hasan Ferit için “Armutlu'dan kalkıp Gülsuyu'na ne amaçla gelmiştir?' demesi üzerine anne Nuray Gedik, 'Gençler zehirlenmesin diye gelmişti, eli tertemiz çıktı benim oğlumun eli. Kirli olan eller sizsiniz. Hepinizin elinde oğlumun kanı var' diye tepki gösterdi. Savunmasına devam eden sanık Turhan, “Devlet bizle uğraşsın, kim bunlar, devlet bizim cezamızı verecek. Bunların öldürdüğü insan sayısı çok. Bunlar coştukça coşuyor. Ortada bir örgüt yok, biz komşuyuz. Devlet bize zulmetti, suçsuz günahsız yere sürekli cezaevlerinde yattım. Biz çok mağduruz” diye konuştu. Duruşmada örgüt lideri olmakla suçlanan sanık Mehmet Turhan’ın mağdur edildikleri yönündeki savunması tepkiye yol neden oldu.

Davanın öğleden sonraki bölümünde savunmasını yapmak için kürsüye Zafer Turhan geldi. Turhan, “Mahallemizde legal ve illegal örgütler gündemde kalabilmek adına 3-5 senede bir halk nezdinde halklı görülebilmek için türlü iftiralar atarlar. Bu durum tüm Gülsüyu halkı tarafından bilinir. Bireylere bu örgütler türlü baskılar yapıyor. Kamuoyunda uyuşturucu çetesi algısı yaratılıp bize operasyon düzenletildi. Tapeler bile kes kopyala yapıştır şeklinde işlenmiştir. İddialar somut delilerle desteklenmemiştir. Bize karşı iftira kampanyası düzenlenmiştir. Bu şekilde de hakkımızda çete algısı yaratılmıştır. Örgütler maddi manevi çıkarlarına destek bulabilmek için gençliği menfaatlerine çalıştırıyor. Son eylemde de Hasan Ferit Gedik rahmetli olmuştur” dedi.

Bu beyanların ardından müşteki avukatları, “Yorum yapıyor müdahale edin. Sadece olayı anlatsın” şeklinde müdahale etti. Hasan Ferit Gerik’in yakını Mustafa Meray sanığa hitaben, “İt, köpek” şeklinde hakaret etti. Ardından da sanıklar avukatlara bir ağızdan terör örgütü adına çalıştıklarını sokakta polis öldürdüklerin ve Molotof attıklarını söyledi. Karşılıklı atışmalar sırasında da Avukat Güray’a yönelik sanıklardan Şahin Eren, “Senin a... s... Seni de öldüreceğim” dedi. Salondaki bu sözün ardından karmaşa yaşandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanık avukatları ayrıca kendilerine “Katillerin avukatları” diyen meslektaşlarına, “Bakın savunma görevi yapıyoruz. Evet ölümle tehdidi duyduk tutanağa geçirilsin” şeklinde konuşuldu. Bu sırada yine avukatlar karşılıklı ve bir ağızdan birbirlerine bağırdığı duyuldu. Sanık avukatları, müdafileri mahkemeye şikayet edince avukat Erhan Ergün, “Avukatı mahkemeye şikayet edemezsiniz” diye tepki gösterdi. Sanıklar ise, “Okuyup avukat olmuşsunuz. Bakın hakim bey bunlar burada huzurda neler yapıyor. Düşünün mahallede neler yapıyorlar” iddiasında bulundu. Bunun üzerine avukat Ergül, oturduğu sandalyenin üzerine çıkarak, “Halk düşmanı” dedi ardından da küfür etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karşılıklı atışma ve küfürlerin sonlanmadığı oturumda su şişeleri ve çakmaklar sanıklar ve avukatlar tarafından karşılıklı atılmaya başlandı. Olaylarda Jandarmanın atılanların hedefi olurken sanıklar, tekbir getirmeye başladı. Duruşma ise olaylar nedeniyle ertelendi.

'Bu mahkemenin gidişatı iyi değil'

Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik, duruşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gedik; “Sabahtan öğlene kadar güzel geçti. Öğlede ara verildi, içeri girdik. Zafer Turhan savunmaya başladı. Savunsun bir şey demiyoruz ama savunurken bir taraftan da kışkırtıyor, tahrik ediyor, bize hareketler yapıyorlar. Hepsi avukatlara ve bize çakmak fırlattılar. Bizler değmesin diye kafamızı eğdik, bir avukat arkadaşımız yaralandı. Bunlar gerçekten vicdansızlar. Bu mahkemenin gidişatı iyi değil. Başkan da bu durumda pasif kalıyor. O da üzerinden attı. Biz bir an önce adalet sağlansın, bu katiller yargılansın istiyoruz. İnanın anne olarak çok üzgünüm. O kadar utanmazlar ki bakıyorlar, gülüyorlar. Onlara tahammül etmek çok zor. Bir an önce yargılansınlar istiyoruz” dedi.

Kaynak: Esra Alus, Milliyet - DHA - İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0