Görüş Bildir
Haberler
Gönüllerin En İyi Sherlock'u Benedict Cumberbatch'in Az Bilinen Ama Mutlaka İzlenmesi Gereken Dizileri

Gönüllerin En İyi Sherlock'u Benedict Cumberbatch'in Az Bilinen Ama Mutlaka İzlenmesi Gereken Dizileri

01.04.2022 - 07:15

Serilerce kitaplarını okuduğumuz, hayranlıkla filmlerini izlediğimiz ama dizisiyle hafızalarımıza kazınmış Sherlock Holmes’u en güzel canlandıran oyuncu birçok kişi tarafından tartışmalı da olsa açık ara Benedict Cumberbatch. Hepimiz efsaneye dönüşmüş Sherlock Holmes dizisini izledik değil mi? İzlemeyenleriniz varsa başından kalkamayacağını belirtelim öncelikle! Benedict Cumberbatch’in oyunculuğuna diyecek söz yok. Peki, harika oyunculuğunu sergilediği fakat Sherlock Holmes kadar ses getirmeyen birçok başyapıtı olduğunu biliyor muydunuz? Gelin, hep birlikte bu dizileri gün yüzüne çıkaralım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kimdir bu Benedict Cumberbatch?

Kimdir bu Benedict Cumberbatch?

19 Temmuz 1976 Londra doğumlu, İngiliz dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu Cumberbatch, Manchester Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra eğitimine Londra Müzik ve Dramatik Sanatlar Akademisi'nde devam ederek klasik oyunculukta yüksek lisans ile mezun olup eğitimini tamamlıyor. Harrow'dan mezun olduktan sonra bir yıl boyunca Darjeeling, Hindistan'da bir Tibet manastırında gönüllü olarak İngilizce eğitimi veriyor. 16 Ocak 2018 tarihinde ise Londra Müzik ve Dramatik Sanatlar Akademisi'nde başkan oluyor. Birçok dizi ve filmde rol alan ve sayısız başarılara imza atan Benedict Cumberbatch aynı zamanda İngiliz Çıkış Yapan Oyunculuk Ödülü, Altın Küre, BAFTA ve Akademi adaylığı da elde etmiş bulunuyor.

The Last Enemy / Son Düşman (2008) - IMDb: 7.0

The Last Enemy / Son Düşman (2008) - IMDb: 7.0

Başrolünde Benedict Cumberbatch’in yer aldığı ve Robert Carlyle, David Harewood, Eva Birthistle, Geraldine James ile başrollerini paylaştığı The Last Enemy, BBC yapımı bir mini dizi. Dizi, bir matematik dehasının, kardeşinin ölümüyle alakalı gerçeği ararken uluslararası bir komploya ve tutkulu bir aşk ilişkisine sürüklenişini konu alıyor. Çok da uzak olmayan bir gelecekte geçen The Last Enemy, teknolojinin Britanya'daki insan ilişkilerini ve güveni yok ederek Britanya'yı bir gözetleme toplumuna nasıl dönüştürebileceğine çarpıcı ve ikna edici bir bakış atıyor. Yönetmen koltuğunda Ian B. MacDonald’ın oturduğu, Peter Berry’nin kaleme aldığı The Last Enemy, kesinlikle şans vermeniz gereken yapımlar arasında yer alıyor.

To The Ends of The Earth (2005) - IMDb: 7.2

To The Ends of The Earth (2005) - IMDb: 7.2

Benedict, 1800'lü yılların başında İngiliz bir aristokrat olan Edmund Talbot karakterini canlandırıyor. Yeni valisi ile birlikte New South Wales’e doğru uzun bir gemi yolculuğuna çıkan Edmund, pek de alışkın olmadığı bir grup insanla iletişim hâlinde kalması gereken çok farklı tecrübeler yaşıyor. Genç aristokrat Edmund, bunu fırsat bilerek günlük tutmaya başlıyor. Anderson rolündeki Jared Harris, botanikle uğraşan ve denizde yıllarını geçirmiş usta bir kaptanı canlandırıyor ve zamanla aralarında güçlü bir dostluk bağı gelişiyor. 2005 yılı BBC yapımı, tek sezonluk bir mini dizi.

Dunkirk (2004) - IMDb: 7.3

Dunkirk (2004) - IMDb: 7.3

Dunkirk, ilk kez 18 Şubat 2004’te yayınlanan BBC yapımı bir drama dizisi. 2005 yılında BAFTA ve Golden FIPA ile ödüllendirilen dizi, üç bölümden oluşuyor.

 Dunkirk Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı'nda İngiliz sefer kuvvetlerinin tahliyesinin hikâyesini konu alan dizide; askerler, denizciler, siviller ve politikacılar açısından dramatik olaylar anlatılıyor. Bu savaş dramasında ise Benedict, Teğmen Jimmy Langley rolünü üstleniyor.

Parade’s end (2012) - IMDb: 7.5

Parade’s end (2012) - IMDb: 7.5

Benedict, 1. Dünya Savaşı sırasında muhafazakâr bir İngiliz aristokratı Christopher Tietjens'i canlandırıyor. Onun zalim ve sosyetik eşi Sylvia'yı Rebecca Hall ve kadın hakları savunucusu Valentine Wannop'u Adelaide Clemens oynuyor. Aşk üçgeninin anlatıldığı dizinin senaristliğini Shakespeare In Love ile Oscar kazanan Tom Stoppard üstleniyor. Ayrıca dizi Ford Madox Ford’un 1924-1928 yılları arasında yazmış olduğu ve dört kitaptan oluşan Parade’s End isimli serinin de uyarlaması.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cambridge Spies / Cambridge Casusları (2003) - IMDb: 7.5

Cambridge Spies / Cambridge Casusları (2003) - IMDb: 7.5

2003 Birleşik Krallık yapımı ve BBC prodüksiyonu olan Cambridge Casusları, dört bölümden oluşan tarihsel bir drama dizisi. Üst düzey 5 kişinin oluşturduğu KGB ajanı olarak çalışan Cambridge beşlisi skandalını konu alan dizinin senaristliğini Peter Moffat, yönetmenliğini ise Tim Fywell üstleniyor. Benedict Cumberbact dizide ufak bir bölümde yer alıyor olsa da listenize eklemeniz gereken seyirlik bir mini dizi.

Fortysomething (2003) - IMDb: 7.6

Fortysomething (2003) - IMDb: 7.6

Dizide Dr. Paul Slippery karakterini Hugh Laurie, doktorun eşi Estelle Slippery karakterini ise Anna Chancellor canlandırıyor. Slippery ailesinin çocuklarından biri olan Benedict Cumberbatch ise Rory Slippery olarak karşımıza çıkıyor. Dış ses ile sizi karşılayan dizi, Dr. Slippery’nin bir sabah uyandığında konuştuğu kişilerin düşüncelerini duyabildiğini fark etmesiyle başlıyor. Garip bir şekilde yaşadığı bazı şeyleri hatırlayamayan Dr. Slippery, bu durum karşısında paranoyak ve depresif bir ruh hâli içine sürükleniyor. Kısacası dizi, Dr. Slippery’nin orta yaş krizine girdiği bir dönemde eşi, arkadaşları, üç çocuğu ve komşularıyla arasında geçen günlük olayları konu alıyor.

Broken News / Kırık Haberler (2005) - IMDb: 7.6

Broken News / Kırık Haberler (2005) - IMDb: 7.6

145 aktörün yer aldığı olağanüstü oyuncu kadrosuna sahip Broken News dizisinde muhabir karakterini Benedict Cumberbatch canlandırıyor. John Morton ile Tony Roche tarafından yazılan Broken News, BBC News'teki ödüllü seçim ekibinin grafiklerini de içeriyor. Dizi, rastgele bir araya getirilerek çok fazla sayıda mizahi haber programından oluşan ilginç bir komedi.

Patrick Melrose (2018) - IMDb: 8.1

Patrick Melrose (2018) - IMDb: 8.1

Patrick Melrose, Edward St. Aubyn’ın aynı adlı kitabından uyarlanan, yarı otobiyografik ve beş bölümden oluşan bir mini dizi. Patrick Melrose; Fransa’da 1960’lı yıllarda başlayıp 1980’lerin New York’unda devam eden ve 2000’li yılların başında İngiltere’de sona eren 3 farklı zaman ve mekânda işleniyor. Başrolünde Benedict Cumberbatch’in canlandırdığı Patrick; uzun süre babası tarafından cinsel istismara uğrayan ve bu durumun farkında olmayan ilgisiz bir annenin çocuğu olarak büyüyor. Dizi; küçük yaşlarda yaşadığı travmaların Patrick’in ilerideki hayatını nasıl etkilediğini konu alıyor. Patrick’in kendini iyileştirmeye çalışması, babasının kaybı, iyi bir baba olma konusundaki kişisel uğraşları ve çocukluk çağından kalma travmaları ile mücadelesi anlatılıyor.

The Hollow Crown (2012) - IMDb: 8.3

The Hollow Crown (2012) - IMDb: 8.3

The Hollow Crown, ünlü yazar William Shakespeare'in eserlerinden uyarlanan ve BBC yapımı bir mini dizi. Dizide İngiltere'nin geçmişinde yaşanan; aile ilişkileri, aşk, güç mücadeleleri, savaş ve ihanet konuları yoğun bir şekilde işleniyor. Oyuncu kadrosunda Anton Lesser, Tom Hiddleston, Sophie Okonedo ve Julie Walters gibi tanınmış oyuncuların yer aldığı, Dominic Cooke’un ise yönetmenliğini üstlenerek âdeta görsel şölen yarattığı bir yapım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Listemizin ilk sırasında elbette izlemeyenler için Sherlock yer alıyor.

Listemizin ilk sırasında elbette izlemeyenler için Sherlock yer alıyor.

Sherlock, Arthur Conan Doyle'un gönüllere taht kurmuş dedektif karakterinin uyarlamasını izleyeceğimiz 4 sezonluk, her bölümü film tadında bir dizi. Tabii ki romanlarını da soluksuz okuyacağınızı belirtmek isteriz. Fazlaca sevilmekte olan Sherlock Holmes karakterine can veren Benedict Cumberbatch dizide, son derece zeki bir kişi olarak karşımıza çıkıyor. Gerçekleşen bütün olaylarda kendine has bir bakış açısıyla olayları çözmeye yönelik yaptığı hamleler ile dikkat çeken, özellikle de detayları oldukça iyi gözlemleyen dedektif, olayların aydınlatılması konusunda ise eşi bulunmaz birisi.

Sherlock (2010) - IMDb: 9.1

Sherlock (2010) - IMDb: 9.1

Dizinin başlangıcında pek de arkadaş canlısı olmayan Sherlock, Dr. Watson ile oldukça sıkı bir dostluk kuruyor. Sonunda ev arkadaşı olmaya karar vererek bir mahallede ev tutuyorlar ancak geldikleri mahallede garip cinayetler ortaya çıkmaya başlıyor ve bölgede çalışmakta olan polis de cinayetleri çözmek için Sherlock Holmes'ten yardım istiyor. Sherlock öyle ya da böyle bu teklifi kabul ettiğinde ise hikâyemiz başlamış oluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
9
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melike Çatar

Benedict aşkımın abartılması gerekiyooo