Görüş Bildir
Haberler
Filmlerde Muhteşem Sonu Ustalıkla İzleyicilere Önceden Sezdiren Sahneler

Filmlerde Muhteşem Sonu Ustalıkla İzleyicilere Önceden Sezdiren Sahneler

10.04.2022 - 09:45

Filmlerde son derece kritik sahnelerin habercisi niteliğinde olan bazı ipuçları verilir. Birazdan söz edeceğimiz sahneler ise bu ipuçlarını asla akla gelmeyecek şekilde veriyor!

Uyarı: Bu içerik, adı geçen filmlerle ilgili büyük spoiler içeriyor.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/anthonyorlan...
İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Spider-Man 2 / Örümcek-Adam 2 (2004)

20. Spider-Man 2 / Örümcek-Adam 2 (2004)

Otto Octavius'un ölümü, karakter için trajik bir sondu. Ancak filmde Otto'nun kaderi izleyicilere daha önceden sezdiriliyor. Otto, hastaneden kaçtıktan sonra  kendisinin ve robot dokunaçlarının nehrin dibinde olması gerektiğini iddia ediyor. Filmin doruk noktasında ise Otto nehirde boğuluyor, füzyon reaktörünü yok ediyor ve önceden söylediği gibi şehri kurtarıyor.

19. Back to the Future III / Geleceğe Dönüş III (1990)

Geleceğe Dönüş III filminde Marty McFly'ın kendini Deli Köpek Tannen'in kurşunundan korumak için bir metal parçası kullandığı sahneyi hatırlıyor musunuz? Bu sahne, 1964 yapımı A Fistful of Dollars (Bir Avuç Dolar) filmine bir saygı duruşunda bulunuyor. A Fistful of Dollars'da, Clint Eastwood da aynı yöntemi kullanarak kendisini koruyor. Marty ise bu filmi Geleceğe Dönüş II'de izliyor ve ardından üçüncü filmde aynı yöntemi kullanıyor.

18. The World's End / Dünyanın Sonu (2013)

18. The World's End / Dünyanın Sonu (2013)

Edgar Wright imzalı filmde, bir robot ordusuyla savaşan beş arkadaş 12 farklı bara gidiyor. Bu 12 barın her biri, film boyunca ekibin başından geçen bir olayı temsil ediyor. Örneğin, Gary İki Başlı Köpek isimli barda ikiz robotlarla savaşıyor. Deniz Kızı isimli barda ekip siren benzeri üç kadın tarafından baştan çıkarılıyor ve Andy, Gary'nin arabasını Duvardaki Delik isimli barın duvarından geçiriyor. Son olarak, Dünyanın Sonu isimli barda ekip, karanlık çağlara geri dönerek dünyanın kaçınılmaz sonuyla yüzleşiyor.

17. The Prestige / Prestij (2006)

17. The Prestige / Prestij (2006)

Christopher Nolan imzalı muhteşem filmde, iki rakip sihirbaz, yer değiştirme numaralarıyla birbirlerine meydan okuyor. Borden'ın numarasının ardındaki gerçek, yıllardır kimliğini gizlediği bir ikiz kardeşinin olmasıdır. Filmin en sonunda, kardeş Borden ölüm cezasına çarptırıldığında, gerçek Borden'ın suçunu üstleniyor. Bu durum, filmin başındaki 'kafesteki kuş' isimli numara ile izleyiciye sezdiriliyor. Kafeste bir kuş gösterilir, kafes yok edilir ve kaybolan kuş, kafesiyle birlikte yeniden ortaya çıkar. Borden, bu numarayı küçük kıza gösterirken ilk kafesteki kuşu öldürüyor ve onun yerine asıl kuşu geçiriyor.

16. Zack Snyder's Justice League / Adalet Birliği (2021)

16. Zack Snyder's Justice League / Adalet Birliği (2021)

Zack Snyder'ın Justice League versiyonunda bulunan Joker sahnesi, henüz izleyiciye sunulmayan bir film ile ilgili ipucu veriyor. Sahnede, Batman ve Joker, post-apokaliptik bir yerde karşılaşıyor ve Joker, Batman'in herkes onun yüzünden acı çektiği için fedakarlık yapacak cesarete sahip olmadığını iddia ediyor. Joker'in sözleri, Snyder'lı devam filminde Batman'in Darkseid isimli kötü karakteri durdurmak için kendisini nasıl feda etmesi gerektiğinin habercisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Jurassic Park (1993)

Dr. Alan Grant, Isla Nublar'a yaptığı helikopter yolculuğu sırasında emniyet kemerini bağlayamıyor, çünkü elinde iki tane aynı uçtan (dişi uç) var. Bu önemsiz gibi görünen an, Jurassic Park'taki dinozorların hepsi dişi olmasına rağmen vücutlarındaki kurbağa DNA'sı sayesinde çiftleşmeyi ve cinsiyet değiştirerek üremeyi öğrendiklerinin habercisi.

14. Psycho / Sapık (1960)

14. Psycho / Sapık (1960)

Filmde duş cinayeti sahnesiyle ünlenen karakter Marion Crane, Norman Bates'in annesini bir psikiyatri hastanesine yatırmasını önerdiğinde, Norman 'o doldurulmuş kuşlardan biri kadar zararsız' diyerek bu fikri reddeder. Norman'ın yıllar önce annesini öldürdüğünü ve mumyalanmış cesedini kuş koleksiyonundan biri gibi odasına koyduğunu öğrendiğimizde, önceki diyaloğun bir ipucu olduğunu fark ediyoruz.

13. Get Out / Kapan (2017)

13. Get Out / Kapan (2017)

Chris evlerine vardığı anda Armitage ailesinde bir şeylerin yanlış olduğunu anlayabiliriz, ancak filmin diyaloglarında Chris için planlarına dair pek çok ipucu bulunuyor. Örneğin Rose, erkek kardeşinin akşam yemeğinde Chris'i şakayla hapsedeceğini söylüyor; Chris evlerinden kaçmaya çalıştığında onu hapsediyorlar.

12. Fight Club / Dövüş Kulübü (1999)

Efsane David Fincher filminin sonunda, Anlatıcı ve arkadaşı/düşmanı Tyler Durden'ın gerçekten aynı kişi olduğunu anladığımızda, büyük bir ters köşeye düşüyoruz. Filmin başında, Anlatıcı, patronuna şantaj yapmak için kendini dövdüğünde 'Nedense, Tyler'la ilk kavgamı düşündüm' diyor ve bu ters köşeye işaret etmiş oluyor.

11. The Shawshank Redemption / Esaretin Bedeli (1994)

11. The Shawshank Redemption / Esaretin Bedeli (1994)

Andy Dufresne, Red ile Shawshank Hapishanesinden kaçmak ve Meksika'ya taşınmak hakkında konuştuğunda, Red, bu planı ciddiye almaz ve 'boş bir hayal' olduğunu düşünüyor. Andy ise, hayaline kavuşmak için duvarında bir delik, yani boşluk açıyor ve hapishaneden kaçıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Avengers: Infinity War / Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı (2018)

Hepimiz Thanos'un evrenin yarısını silmeyi başaracağını biliyorduk, ancak filmdeki bir mesaj, Thanos'un eyleminin sonuçları için habercilik niteliği taşıyor. Black Panther olarak bilinen T'Challa, Thanos'un Zihin Taşı yerine sadece 'toz ve kan' bulacağını söylüyor. İronik bir şekilde, Thanos amacına ulaştığında ve nüfusun yarısını toza çevirdiğinde, onu bekleyen şey de toz ve kandır.

9. Magnolia / Manolya (1999)

9. Magnolia / Manolya (1999)

Paul Thomas Anderson'ın bu filminde, gökten düşen kurbağaların ne anlama geldiğini herkes merak etmiştir. Ama film boyunca yer alan 82 sayısı aslında İncil'de yer alan Exodus 8:2'ye atıfta bulunuyor. Bu ayette, 'Gitmelerine izin vermezseniz, tüm sınırlarınızı kurbağalarla vuracağım,' deniliyor.

8. Total Recall / Gerçeğe Çağrı (1990)

8. Total Recall / Gerçeğe Çağrı (1990)

Arnold Schwarzenegger'in canlandırdığı karakter Douglas Quaid, Rekall'da sahte anılarını oluştururken, teknisyenlerden biri, hayalinin bir parçası olan 'Mars'taki mavi gökyüzü'nden bahsediyor. Film, kırmızı gezegende görünen mavi gökyüzü ile sona eriyor ve Quaid bunların sadece bir rüya olup olmadığını merak ediyor.

7. Parasite / Parazit (2019)

7. Parasite / Parazit (2019)

Filmde, Kim ailesini bir gece barınakta uyumaya zorlayan büyük sel, izleyiciye önceden sezdiriliyor. Örneğin, Chung-Sook'un ram-don yaparken tencereye mazlemeleri koymadan önce su doldurması ve Ki-jung'un, evin önüne işeyen adamı gördüğünde 'tufan' demesi filmde sonradan ortaya çıkan feci yağmura bir göndermede bulunuyor.

6. Last Night in Soho / Dün Gece Soho'da (2021)

6. Last Night in Soho / Dün Gece Soho'da (2021)

Edgar Wright imzalı filmde, on yıllar önce Ellie'nin odasında öldüğü iddia edilen Sandie'nin, yaşlı ev sahibi Bayan Collins olduğu gerçeği ve yine Bayan Collins'in birçok erkek müşterisini öldürmüş olması büyük bir ters köşe yaratıyor. Bu, ev sahibinin 'erkek yok' kuralı ve Ellie'nin erkek arkadaşını öldüreceğini iddia etmesiyle ima ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Tag / Yakalandın! (2018)

5. Tag / Yakalandın! (2018)

Böyle eğlenceli bir komedi için şaşırtıcı derecede karanlık bir gerçek olarak, Hoagie'ye kanser teşhisi konduğunu ve bir sonraki oyun için hayatta kalamayacağından endişelendiğini öğreniyoruz. Bununla birlikte, Bob ona ilk perdede kilo verip vermediğini sorduğunda, film kanser olduğunu ima eder, çünkü kilo kaybı kemoterapinin bir yan etkisidir.

4. Black Panther / Kara Panter (2018)

4. Black Panther / Kara Panter (2018)

T'Challa, filmin başında eski sevgilisi Nakia ile tekrar bir araya geldiğinde donup kalıyor. Okoye'nin ona donmamasını söylemesi, T'Challa'nın bedeninin Jabari Kabilesi tarafından bulunup bir kar yığınının içine konulduğu sahneye göndermede bulunuyor.

3. The Avengers / Yenilmezler (2012)

İlk Avengers filminde Tony, S.H.I.E.L.D.'da bir kişiyi Helicarrier bilgisayarında Galaga oynarken yakalıyor. Bu, Marvel'ın savurgan şakalarından biri gibi görünse de, aslında filmde gökten New York'a inen uzaylı donanmasını haber veriyor. Keşke Avengers'ın Galaga'daki gibi onlarla savaşacak bir yıldız gemisi olsaydı.

2. Snowpiercer (2013)

2. Snowpiercer (2013)

Snowpiercer, Parazit'in yönetmeni Bong Joon-ho'nun bir başka harika eseri. Curtis ve ekibi trenin yukarısına doğru ilerlerken akvaryum vagonunda suşi yemek için dururlar. Bakan Mason, balık popülasyonunu dengelemek için suşinin yılda sadece iki kez trende servis edildiğini açıklıyor. Bu, kötü Wilford'un yolcu sayısını sürdürülebilir bir miktara indirmek için trende gizlice isyanlar düzenlediğine dair şok edici gerçeğin habercisidir.

1. The Departed / Köstebek (2006)

1. The Departed / Köstebek (2006)

Martin Scorsese imzalı filmde, daha sonra ölmesi beklenen bir karakterin sahnesinde genellikle bir X işareti bulunuyor. Yani, sahnede gizlenen her X işareti, bir karakterin öleceğini haber veriyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın