Görüş Bildir
Haberler
Film Keşfetme Uğraşında Olanları Zahmetten Kurtaracak Kıyıda Köşede Kalmış 30 Efsane Film

etiket Film Keşfetme Uğraşında Olanları Zahmetten Kurtaracak Kıyıda Köşede Kalmış 30 Efsane Film

EC was here.
13.09.2015 - 19:36

'Çok film izliyorum, bilindik şaheser filmleri tükettim, artık iyi film bulmak o kadar kolay değil.' diyenleri böyle alalım.

Filmler IMDb puanlarına göre sıralandı, puanlara tıklayarak filmlerin sayfasına gidebilirsiniz. Keyifli seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Harika Çocuk / Powder (1995)

30. Harika Çocuk / Powder (1995)

IMDb: 6.5

Tür: Dram, Fantastik, Gizem, Bilim-Kurgu, Gerilim

Jeremy 'Powder' Reed, kendi halinde, albino hastalığı olan bir çocuktur. Ancak diğer çocuklara hiç benzemeyen, tuhaf bir yanı vardır. Bu da kendisinin son derece mistik ve süper güçlere sahip olmasıdır. Bu yetenekleri, içerisinde yaşadığı sıradan toplumun düzenini toptan sarsacak düzeydedir.

29. Gönül Avcısı / L'arnacoeur (2010)

29. Gönül Avcısı / L'arnacoeur (2010)

IMDb: 6.8

Tür: Komedi, Romantik

Onun işi sevgilinizle aranızda karakedi olmak; yani ilişkinizi bozmak. Hem bunu para karşılığında profesyonel olarak yapıyor! Alex’in kızını sevgilisinden ayırmak isteyen ebevyenlerin, eski sevgilisini yeni nişanlısının elinden almak isteyenlerin imdadına koşuyor, sizi beraber olmakta ısrar ettiğiniz 'yanlış' insandan derhal kurtarıyor! Kapıdan girip bacadan çıkarak, kılık değiştirerek ya da sizi çaktırmadan baştan çıkartarak mesleğini icra ediyor. Juliette ise hayatının aşkını bulduğuna inanan ve onunla kısa süre içerisinde evlenecek genç, güzeli zengin bir kadındır. Fakat babası yüksek zevkleri olan kızı için bu damat adayını asla uygun görmez ve onları ayırması için soluğu Alex'in yanında alır. Alex bu işi seve seve kabul ederken, başına bin türlü belanın geleceğinden habersizdir; hele ki aşkın pençesine bizzat kendisinin düşeceğinden...

28. Exam / Sınav (2009)

28. Exam / Sınav (2009)

IMDb: 6.9

Tür: Gizem, Gerilim

Gizemli ve güçlü bir şirket kaliteli bir eleman arar ve en iyisini işe almak için mükemmel bir sınav hazırlar. Katılımcılar bir odaya sokulur ve kendilerine bir kağıt ve kalem verilir. Yönetici, sınav katılımcılarına kuralları anlatıktan sonra tek bir soru olduğunu ve doğru cevabı verenin işe kabul edileceğini söyleyip dışarı çıkar. Ama sorun şudur ki ortada cevap verilecek bir soru yoktur.

27. Çılgınlığın Ötesinde / In the Mouth of Madness (1994)

27. Çılgınlığın Ötesinde / In the Mouth of Madness (1994)

IMDb: 7.2

Tür: Fantastik, Korku, Gizem

John Trent, tek derdi sıkıcı işini sürdürüp de biraz para kazanmak olan bir sigorta müfettişidir. Bir gün keşfettiği bir mevzu, hayatının akış yönünün tamamen değişmesine sebebiyet verecektir. Zira bir korku kitabı yazarının iflah olmaz bir hayranının yazardan etkilenişi, edebi dünyanın çok daha dışına taşmaya başlamıştır. Korkunç bir katilleşme öyküsü kapıdadır.

26. 11:14 (2003)

26. 11:14 (2003)

IMDb: 7.2

Tür: Suç, Gizem, Gerilim

Akşam saat 11:14'te gerçekleşen bir araba kazasından başlayarak sondan başa doğru ilerleyen film, bağımsız gibi görünen bir dizi olayın gerçekte nasıl birbirlerini etkilediği ve sonuçta birbirlerine bağlandığını gösteriyor. Greg Marcks'ın yazıp yönettiği 11:14'te beş farklı karakter ve beş farklı olay aracılığıyla izleyiciye bir cinayet ve aldatma hikayesi anlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Bizi Ayıran Nehir / A River Runs Through It (1992)

25. Bizi Ayıran Nehir / A River Runs Through It (1992)

IMDb: 7.3

Tür: Dram

Sevginin varolduğu ama duyguların açığa vurulmadığı bir ailede yetişen iki erkek kardeş, Norman ve Paul, kendilerine farklı yollar çizme çabasındadırlar. Kuralcı bir din adamı olan babalarıyla çıktıkları balık avları onları doğaya yakınlaştırsa da birbirlerini tam olarak anlamalarına yardımcı olamaz. Sonunda iki genç babalarına baş kaldırır; Norman eğitimine evden uzakta bir üniversitede devam eder, Paul ise Montana'da kalır ancak içki ve kumar dolu yıkıcı bir yaşam sürer. Aradan geçen yıllar aile bağlarını zayıflatsa da, onların hikâyesindeki ipuçları hala balık avlama sanatının gizeminde yatar.

24. Seviyor... Sevmiyor... / À la folie... pas du tout (2002)

24. Seviyor... Sevmiyor... / À la folie... pas du tout (2002)

IMDb: 7.3

Tür: Romantik, Gerilim

Angelique, hayatını sanata adamış olan genç bir sanatçıdır. Çok memnun olduğu, huzur veren bir sevgilisi ve her gün yeni bir heyecana atıldığı harika bir hayatı vardır. Tek sorun şudur ki, Angelique'nin sevgilisi evlidir. Kendisine boşanacağına dair sözler vermesine rağmen görünürde hiçbir çabası yoktur. Doktor ise Angelique'nin görebildiğinden çok daha başka bir hayat yaşamaktadır. Onun bakış açısından yaşanan bu durum büsbütün farklıdır.

23. İlk Canilik / Murder in the First (1995)

23. İlk Canilik / Murder in the First (1995)

IMDb: 7.3

Tür: Dram, Gerilim

5 dolar çaldığı için en azılı mahkumların kapatıldığı meşhur Alcatraz hapishanesine gönderilen Henri Young, buradan kaçmaya çalışırken yakalanır ve hücreye kapatılır. Karanlık ve soğuk bu hücrede, 3 yıl acımasız gardiyan Milton Glenn’in işkencesine maruz kaldıktan sonra çıktığında bir caniye dönüşen Henri, şimdi ise bir mahkumu öldürmek suçundan birinci derece cinayetle yargılanmaktadır. Kazanma şansı görünmeyen bu davaya atanan yeni mezun avukat James Stamphill ise davayı bambaşka bir yönüyle ele alarak asıl suçlunun Alcatraz’daki sistem olduğunu savunacaktır.

22. Karşı Pencere / La finestra di fronte (2003)

22. Karşı Pencere / La finestra di fronte (2003)

IMDb: 7.4

Tür: Dram, Romantik

Giovanna, tavuk paketleyen bir bir firmada muhasebecidir. Biraz şüpheli bir işi olan, mezarlıkta çalışan bir adamla evlidir. Genç kadın, ilk başta karşı apartmanda oturan genç bir adamın hayatını merak etmeye başlar. Sonrasında da ona aşık olur. Aralarındaki ilişki, Giovanna’nın yaşlı bir adamdan öğrendikleri doğrultusunda giderek daha da güçlenir. Bu yaşlı adam ansızın hayatlarına girmiştir. Yaşlı adam 1943 yılı sonbaharında yaşanan bazı olaylara takıktır halen ve hafızasını oralarda bir yerlerde yitirmiştir sanki. Giovanna ile kendine bir sığınak bulmuştur.

21. Çit / Rabbit-Proof Fence (2002)

21. Çit / Rabbit-Proof Fence (2002)

IMDb: 7.5

Tür: Macera, Dram, Tarihi

1930'lu yıllarda yoksul Avustralya yerlilerinin çocukları esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmaktadır. Kaçırılan bu masum çocuklar vatanlarından uzakta bir yerlerde bir köle kampına götürülür ve oradan zengin ailelere hizmetçi olarak satılır. Sorgusuz sualsiz kaderlerine boğun eğmek durumunda kalan çaresiz çocuklardan üçü bu zulme boyun eğmeme konusunda kararlıdırlar. Elele veren üç küçük kız kendilerinden beklenmeyecek bir cesaret göstererek bu izbe kamptan kurtulmaya çalışacaklardır. Tavşanları uzaklaştırmak için set edilen bir çiti izleyerek ilerleyen üç kız özgürlüğe giden yolun meşakatlerini tecrübe ederler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Satılık Çocuklar / Trade (2007)

20. Satılık Çocuklar / Trade (2007)

IMDb: 7.5

Tür: Suç, Dram, Gerilim

Meksika'nın küçük ve yoksul bölgelerinden birinde erkek kardeşi Jorge ile birlikte yaşayan Adriana henüz onüç yaşındayken hayatını kabusa dönüştüren bir durumla karşılaşır. Meksika'ya has suç örgütlerinden biri olan bir çete, küçük kızı kaçırır ve zorla fuhuş yapması için alıkoyar. Çete, küçük kızı çalışması için Amerika'ya göndermek üzeredir. Adriana'nın umudunu kaybetmemesini sağlayan nokta ise onyedi yaşındaki erkek kardeşinin onu asla yalnız bırakmayacağını düşünmesidir ve işler tam da beklediği gibi ilerler. Jorge çoktan yola çıkmıştır ve ülke sınırını geçtiği an aynı tecrübleri geçirdiğini söyleyen biriyle karşılaşır. Bir polis olan bu adam Jorge'ye yardım etmeye karar verir ve birlikte zorlu bir yolculuğa çıkarlar.

19. Hayatımın Maçı / The Greatest Game Ever Played (2005)

19. Hayatımın Maçı / The Greatest Game Ever Played (2005)

IMDb: 7.5

Tür: Dram, Tarihi, Spor

20. yy'ın başında genç bir golfçü olan Harry Vardon şampiyon bir golfçüye dönüşür ama o olağanüstü yeteneklerine rağmen İngiliz centilmenliğine aykırı izler taşımaktadır. 12 yıl sonra, genç bir Amerikalı, Francis Coumet, aynı ön yargıya karşı savaşmak zorunda bırakılmıştır, ve bu şans kendine amerikan açıkta en büyük idolüne karşı yarışma şansı yaratmıştır.

18. Takip / Following (1998)

18. Takip / Following (1998)

IMDb: 7.6

Tür: Suç, Dram, Gizem, Gerilim

Londralı işsiz bir yazar olan Bill, yeni romanı için insanların yaşamlarını öğrenmeyi takıntı haline getirir. Onları takip ederek, gizlice evlerine girerek hayatları hakkında ayrıntıları öğrenmeye çalışan Bill'in takip ettiği insanlardan biri olan Cobb adındaki iyi giyimli yabancı, aslında azılı bir soyguncudur. Bill'in kendince iyi niyetli saplantısı Cobb'un izlendiğini fark etmesiyle, birden ölümcül bir şekilde tersine döner ve kendisini bir anda karanlık suç dünyasının dehlizlerinde bulur.

Not: Christopher Nolan'ın ilk filmidir.

17. Muhteşem Münazaracılar / The Great Debaters (2007)

17. Muhteşem Münazaracılar /  The Great Debaters (2007)

IMDb: 7.6

Tür: Biyografi, Dram

Teksas'ta, siyahi öğrencilerin çoğunlukta olduğu Wiley College'de profesör olan Melvin B. Tolson'un gerçek yaşam hikayesi. Profesör Tolson, eğitim eşitliğinden fazla yararlanamayan öğrencilerinin gelişimine katkı için bir tartışma grubu kurmaya karar verir. İlk başta ifade güçleri sınırlı olan bu öğrenci topluluğu, giderek kelimelerin gücünü öğrenmeye başlar. Kendi dönemlerindeki toplantılarda yükselmeye başlayan Wiley Koleji tartışma grubu bir süre sonra Harvard'ın en güçlü rakibi olacaktır.

16. Erkekler Ağlamaz / Boys Don't Cry (1999)

16. Erkekler Ağlamaz / Boys Don't Cry (1999)

IMDb: 7.6

Tür: Biyografi, Dram

Nebraska’nın Falls şehri, Brandon Teena (Hilary Swank) adındaki delikanlıyla ilgili dedikodularla çalkalanıyordu, tüm kadınların olduğu gibi tüm kasabalının da dikkatini ve ilgisini çekmişti. Karizmatik kişiliği ve masum yüzünün arkasında kocaman bir sır gizliyordu. O herkesin olduğunu zannettiği kişi değildi. Her genç insan gibi hatalar yapıyordu ve bu hatalarını da çok pahalıya ödemek zorundaydı. Yeni sevgilisi Lana ve gözü pek arkadaşı John arasındaki sınırları yanlışlıkla aşınca sır, bir vahşetle ortaya çıktı. Brandon Teena; hararetli bir aşık, toplumdan dışlanmış kimsesiz bir hayalperest, cesur bir hırsız ve haksızlığa uğramış trajik bir suçluydu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Işığın Bittiği Yer / The Abyss (1989)

15. Işığın Bittiği Yer / The Abyss (1989)

IMDb: 7.6

Tür: Macera, Dram, Bilim-Kurgu, Gerilim

Soğuk Savaş dönemi sırasında bir Amerikan nükleer denizaltısı bilinmeyen bir düşmanın saldırısına uğrar ve deniz tabanına oturur. Amerikan donanması yakınlardaki bir petrol istasyonunun çalışanlarından olayın sebebini araştırmalarını ister ve onlara destek olarak bir özel tim ile yüksek teknolojiyle donatılmış bir araştırma denizaltısı gönderir. Elde ettikleri veriler ve tespitleri sonucunda takım 'kaza'nın sebebinin dünya dışı varlıkların saldırısı olabileceği yargısına varır, fakat araştırmalarında ilerleyebilmek için 'Abyss' adı verilen derin sualtı kanyonuna girmek zorundadırlar.

Not: James Cameron filmidir.

14. Altın Göl / On Golden Pond (1981)

14. Altın Göl / On Golden Pond (1981)

IMDb: 7.7

Tür: Dram

Ethel ve Norman Thayer tatillerini New England'da bulunan Altın Göl'deki yazlık evlerinde geçirmektedirler. Kızları Chelsea yeni sevgilisi Bill ve oğlu Billy'le onları ziyarete gelir. Üç jenerasyon bir araya gelmiştir. İlk başlarda geçinemeyen Norman ve Billy, Chelsea'nin babasıyla asla başaramadığı bir dostluk kurar. Norman, kızının sevgisini eliyle itmesinin acısını içinde yaşamaktadır.

13. Bilinmeyen Yol / Interstate 60 (2002)

13. Bilinmeyen Yol / Interstate 60 (2002)

IMDb: 7.7

Tür: Macera, Komedi, Dram

Hayatta hep sorular soran ve yanıtlar bulmaya çalışan 23 yaşındaki Neal Oliver, doğum gününde bir dilek tutar. Sonrasında ise kendini barda tanıştığı gizemli yabancı O.W. Grant için bir adrese bir paketi teslim etmek için yollarda bulur. 'Otoyol 60' ismindeki yoldaki bir yere paketi ulaştırmak için yola çıkan Neal için asıl sorun bu isimde bir yerin olmamasıdır. Neal, bilinmeyene doğru çıktığı bu yolda birbirinden ilginç insanlarla tanışacak ve yol boyu reklam panolarında gördüğü kıza ulaşmaya çalışacaktır.

Not: Geleceğe Dönüş'ün senaristinin yazıp yönettiği bir film.

12. Baran (2001)

12. Baran (2001)

IMDb: 7.8

Tür: Dram, Romantik

Tahran'da kış mevsimi gelmiştir. 17 yaşındaki genç Lateef, bir firmanın inşaatında kendi halinde çalışmaktadır. İnşaatta çalışan işçilere çay dağıtmak ya da yemek hazırlamak gibi küçük bir işi olan Lateef, bu halinden son derece mutlu ve de memnundur. Ancak bu güzel zamanlar kısa bir süre sonra sona erer. İranlı insanlardan ve Afganistan'daki savaştan kaçan mültecilerden oluşan işçilere bir yenisi eklenir. Rahman isimli Afgan da bunlardan biridir. Lateef'in işi artık Rahman'ındır ve bu durum Lateef'i fazlasıyla rahatsız etmektedir. Eski kolay işini kaybetmeyi kendine yediremeyen Lateef, Rahman isimli genci rahatsız etmeye ve ona zulmetmeye başlar. Ta ki Rahman'ın küçük sırrı ortaya çıkana dek...

11. Sevgili Frankie / Dear Frankie (2004)

11. Sevgili Frankie / Dear Frankie (2004)

IMDb: 7.8

Tür: Dram, Romantik

Lizzie, 9 yaşındaki oğlu Frankie'yi babasından ve onla ilgili gerçekten korumak için sürekli olarak taşınmaktadır. Kendini bildiğinden beri farklı yerlere taşınan Frankie sağırdır ve babasının Accra isimli bir gemiyle denizlerde seyahat ettiğini zannetmektedir. Oysa Lizzie, oğlunun babasıyla ilgili gerçeği öğrenmemesi için babasının ağzından mektuplar yazmakta, gittiği yerlerdeki maceralarını anlatmaktadır. Fakat bir gün gerçekten var olduğunu bilmediği Accra gemisinin yeni taşındıkları sahil kasabasına yanaşacağını öğrendiğinde işler Lizzie için karmaşık bir hal alır. Bir yabancı bulup bir günlüğüne Frankie'nin babası gibi davranmasını istemek zorunda kalacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Gilbert'in Hayalleri / What's Eating Gilbert Grape (1993)

10. Gilbert'in Hayalleri / What's Eating Gilbert Grape (1993)

IMDb: 7.8

Tür: Dram

Küçük bir kasabada sıradan bir yaşam süren Gilbert'ın hayatı sorumluluklarından ibarettir. Bir yandan obezite hastası annesi, diğer yandan ise otizm hastalığıyla mücadele eden kardeşiyle ilgilenmek zorundadır. Hayatında en olağandışı durum ise kasabalarından geçmekte olan Becky ile karşılaşması olur. Becky, Gilbert'ın hayatına adeta bir güneş gibi doğar. Ona daha önce hiç karşılaşmadığı bir şeyi, aşkı armağan eder. Ancak Gilbert'ın omuzlarındaki sorumlulukları bu aşkın arasında devasa bir engel olarak durmaktadır.

9. Kırık Çember / The Broken Circle Breakdown (2012)

9. Kırık Çember / The Broken Circle Breakdown (2012)

IMDb: 7.8

Tür: Dram, Müzik, Romantik

Elise ve Didier karakterlerindeki farklılıklara rağmen ilk görüşte birbirlerine aşık olurlar. Elise konuşkan ve çılgın bir kadınken, Didier daha içine dönük yalnız bir kovboydur. Elise dövmecilikle hayatını kazanan, inançlı ve ruhani bir karaktere sahipken, Didier ise hakikati tercih eden ve bir banjo grubunda müzisyenlik yapan bir atesitir. Bu iki farklı karakter birbirlerini tamamlayıp, her günlerini hayatın son günü gibi dolu yaşayarak mutlu bir yaşam sürmektedirler. Ama küçük kızları Maybell altı yaşına geldiğinde ciddi bir hastalığın peçesine düşünce, aşkları ve ilişkileri de büyük bir sınavdan geçecektir.

8. Yeni Bir Ülkede / In America (2002)

8. Yeni Bir Ülkede / In America (2002)

IMDb: 7.8

Tür: Dram

Johnny ve Sarah, iki kızlarıyla beraber İrlanda'dan Amerika'ya göç etmiştir. Yeni dünyada yepyeni bir yaşama hep birlikte adım atarlar. Johnny burada oyuncu olma isteğini gerçekleştireceğini düşünmektedir. Küçük çocuklar ise büyüyecekleri yeni ortamı tanımaya çalışır. Ve aile yeni ülkeye adapte olmaya çalışırken, birbirlerini de farklı bir gözle yeniden keşfedecektir.

7. Uyanışlar / Awakenings (1990)

7. Uyanışlar / Awakenings (1990)

IMDb: 7.8

Tür: Biyografi, Dram

Dr. Malcolm Sayer, insan ilişkileri çok zayıf olan ve hayatı boyunca labaratuvarlarda bilimsel araştırmalar yapan bir doktordur. Personel yetersizliği yaşayan bir hastane, başka başvuru olmadığı için Sayer'ı işe almak zorunda kalır. Dr. Sayer, tamamı çok uzun yıllardır bilincini kaybetmiş ve hareketsiz görünen hastaları tedavi etmek ister.

Bir konferansta başka bir hastalık için geliştirilen L-Dopa adlı ilacın kendi hastalarına da derman olabileceğini düşünen Sayer, şansını denemek ister. İlacı Leonard Lowe üzerinde denemek için izin alan doktor, ilk başta başarılı olur ancak zamanla ilacın yan etkileri ortaya çıkmaya başlar.

6. Kısa Dönem 12 / Short Term 12 (2013)

6. Kısa Dönem 12 / Short Term 12 (2013)

IMDb: 8.0

Tür: Dram

Grace ve Mason çifti 'risk sınırında' olarak tanımlanan gençlerin kaldığı bir merkezde, çalışmaktadırlar. Hem sevgilidirler, hem de iş arkadaşı. Grace işine tutkuyla bağlıdır ama aynı şey ilişkileri için o kadar da geçerli değil midir? Merkeze yeni gelen bir kız çocuğu ile duygusal bir bağ kuran Grace, geçmişe dair sorgulamalara da gidecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Dünyalı / The Man from Earth (2007)

5. Dünyalı / The Man from Earth (2007)

IMDb: 8.0

Tür: Gizem, Bilim-Kurgu

John Oldman, bir üniversitede yaptığı tarih profesörlüğü görevinden ayrılıp başka bir yere taşınma kararı alır. Veda etmek için evine gelen profesör arkadaşları John’un taşınmasının altındaki nedeni merak eder. Arkadaşlarının meraklı soruları üzerine gizemini korumaktan vazgeçen John, neden taşındığını açıklar: yaklaşık 14.000 yıldan beri yaşayan ve hiç yaşlanmayan bir ölümsüzdür. Ortaya attığı bu iddia arkadaşları tarafından sorgulanacak ve hepsi John’un delirmiş ya da kendilerini sınıyor ya da en kötüsü doğruyu söylüyor olma ihtimalleri arasında gidip geleceklerdir.

4. Aşk Mevsimi / The Graduate (1967)

4. Aşk Mevsimi / The Graduate (1967)

IMDb: 8.0

Tür: Komedi, Dram, Romantik

Üniversite öğrenimini yeni bitirmiş genç Benjamin, okulu bitirmesinin ardından büyük bir boşluğa düşmüştür. Ne yapacağına dair karar veremeyen genç adam çevresi tarafından sürekli sıkıştırılmakta, ancak onların istediği gibi yaşamayı istememektedir. Depresyonun eşiğine gelen genç adamın hayatı, şehir dışındaki evlerinde dinlendiği bir sırada babasının patronunun karısını görmesiyle aniden değişir. Kısa zaman içerisinde ilginç bir ilişkiye daha başlayacak olan Benjamin hem annesini hem de kızı Elaine'i aynı anda idare etmeye çalışacaktır.

3. Son Veda / Okuribito (2008)

3. Son Veda / Okuribito (2008)

IMDb: 8.1

Tür: Dram, Müzik

Daigo, artık orkestrası dağılan ve müzisyen arkadaşlarına veda etmek zorunda kalmış bir çellisttir. Müzik dosyası kapanınca eşiyle beraber doğduğu topraklara geri döner. Başka bir işte çalışacak deneyimi olmadığı için deneyim aramayan 'Gidişler' ismindeki bir işe seyahat acentası zannederek başvurur. Aslında yapacağı işin Japon kültüründe önemli bir yere sahip 'Nokanshi', yani ölüleri öteki dünyaya yapacakları yolculukları için hazırlama işi olduğunu farkettiğinde artık çok geçtir. Uzakdoğu geleneğinin bir parçası olan bu tuhaf işin aslı, ölüleri usulüne göre tabutlara yerleştirmektir. İlk başlarda bu durumda hoşlanmasa da zamanla işine alışılan Diago’nun kendi yaşantısı, bakış açısı ve duyguları da bu işle beraber değişecektir.

2. Cinayet Var / Dial M for Murder (1954)

2. Cinayet Var / Dial M for Murder (1954)

IMDb: 8.1

Tür: Suç, Gerilim

Tony Wendice ve Margot Mary Wendice, evli bir çifttir. Dışarıdan mutlu ve huzurlu bir profil çizen çiftin ilişkisi, özünde şüphe ve yalanla çevrilidir. Kocası Tony'i yazar arkadaşı Mark Halliday ile aldatmış olan genç kadın, sevgilisinin gönderdiği mektupların kaybolduğunu farkeder. Mektupları eline geçiren adamın şantajıyla gelişen olaylar, şeytanın bile akıl edemeyeceği bir komplonun parçasıdır.

Not: Alfred Hitchcock filmidir.

1. Ateş Böceklerinin Mezarı / Hotaru no haka (1988)

1. Ateş Böceklerinin Mezarı / Hotaru no haka (1988)

IMDb: 8.4

Tür: Animasyon, Dram, Savaş

II. Dünya Savaşı henüz sona ermiş, Japonya onur kırıcı bir şekilde teslim olmaya zorlanmıştır. Aynı günlerde Seita isimli delikanlı bir tren istasyonunda yere uzanmış son nefesini vermektedir. Seita yaşadıklarını hatırlar. O ve küçük kardeşi Setsuko, savaş başladığında Kobe'de yaşamaktadırlar. Anneleri Amerikan bombardımında öldüğünde, babaları da donanmada denizci olduğu için teyzelerinin yanına gönderilirler. Buraya uyum sağlayamayan ve teyzeleriyle tartışan iki kardeş evden kaçıp yollara düşer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus "TV Filmi": Temple Grandin (2010)

Bonus "TV Filmi": Temple Grandin (2010)

IMDb: 8.4

Tür: Biyografi, Dram

Temple Grandin, adını taşıyan TV filmi başlar başlamaz karşımıza çıkıyor ve “Merhaba, ben Temple Grandin’im!” diye kendini tanıtıyor. Biraz tedirgin, fazlasıyla heyecanlı, tıpkı kahramanın kendisi gibi. Temple hep sorunlu bir çocuk olmuş. Daha otizm kelimesi yeni yeni telaffuz edilirken hastalığının yalnızca kendisinin değil, çevresindekilerin de hayatını zorlaştırdığı bir çocukluk geçirmiş. Dört yaşına kadar konuşamamış. Okula gittiğinde uyum sağlayamamış. Çünkü, annesinin de dediği gibi, diğerlerinden bir eksiği yok, ama onlardan farklı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
214
78
49
24
24
23
17