Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'IŞİD'e Karşı Askeri Katkı Sağlarız'

Erdoğan: 'IŞİD'e Karşı Askeri Katkı Sağlarız'

Ulaş
23.09.2014 - 19:07
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin IŞİD'i Suriye'de vurması hakkında 'Olumlu bakıyoruz. Ara vermeden devam edilmeli.' dedi. Türkiye'nin üzerine düşen adımları atacağını vurgulayan Erdoğan, 'Katkımız askeri, siyasi her türlü desteği kapsar' diye konuştu.

BM Genel Kurulu toplantılarına katılmak için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Evi'ne girişinde basın mensuplarının ABD'nin IŞİD operasyonuyla ilgili sorularını yanıtladı. Bunu olumlu bulduklarını, ara verilmeden devam edilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

'Bölgedeki terör örgütlerine karşı yapılmış bir eylem olarak bizim de olumlu yaklaştığımız bir adımdır. Bunun tabii, böyle bir olup ondan sonra şöyle ciddi bir ara verilmesi yanlış olur diye düşünüyorum. Bu yol haritasınının kararlılıkla sürdürülmesi gerekir. Özellikle bölgedeki bu terörle mücadelenin bir ortak mutabakat içerisinde yürümesi gerektiğine inanıyorum.'

'Üzerimize düşen neyse...'

Erdoğan bu noktadan sonra Türkiye'nin katkısının ne olacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

'Bunları aramızda kendileriyle de görüşüyoruz, görüşmeye devam edeceğiz. Ona göre üzerimize düşen görev neyse, terörle mücadelede bunu yapmaya, tabii ki biz de üzerimize düştüğü şekliyle adımlarımızı atacağız.'

Erdoğan Ankara'ya döndüğünde, atılacak adımların hükümet ile görüşüleceğini, kararın bundan sonra verileceğini dile getirdi.

Her türlü destek

Erdoğan Türkiye'nin adımlarının askeri operasyonu da kapsayıp kapsamayacağı şeklindeki bir soruya da 'Katkımız askeri, siyasi her türlü desteği kapsar' yanıtını verdi.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/olu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0