Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da Bombalı Saldırıya Yayın Yasağı

Diyarbakır'da Bombalı Saldırıya Yayın Yasağı

Onedio Medya
10.05.2016 - 16:52 Son Güncelleme: 10.05.2016 - 21:24

Diyarbakır kent merkezinde zırhlı polis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Diyarbakır Valiliği'nin açıklamasına göre saldırıda 3 kişi öldü, 12'si polis 45 kişi de yaralandı. Saldırıya uğrayan araçta polislerin yanı sıra örgüt üyeliğinden gözaltına alınan ve sağlık kontrolüne götürülen 7 kişinin bulunduğu belirtildi. Valilikten yapılan son açıklamada hayatını kaybeden bu 3 kişinin araçta bulunan şüpheliler olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca yaralanan 45 kişiden durumu hafif olan 16'sının taburcu edildiği ifade edildi. Saldırıya ilişkin haberlere Diyarbakır 2.Sulh Ceza Hakimliği'nce yayın yasağı getirildi. Öte yandan PKK'nın yaptığı açıklamayla saldırı üstlendiği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'da Batıkent'te 16:30 sıralarında çok büyük bir patlama meydana geldi. Gelen ilk bilgilere göre çevik kuvvet servis aracına bomba yüklü araçla saldırı gerçekleşti.

Olay yerine çok sayıda ambulans gönderilirken patlamanın çok şiddetli olduğu ve kentin pek çok noktasından duyulduğu belirtiliyor.

Al Jazeera muhabiri: Bomba yüklü araç

Bölgeden ilk bilgileri DHA muhabiri Ferit Aslan aktardı

Ajansların aktardığı bilgilere göre patlama Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu ile bir çay bahçesinin önünde meydana geldi.

Çay bahçesinde bulunan bir çok sivil vatandaşın da patlamada yaralandığı belirtiliyor.

Öte yandan ortaokuldaki öğrencilerin patlamadan yaklaşık 2 saat önce okuldan ayrıldığı belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Patlamanı ardından olay yeri

CHA muhabiri Sinan Yılmaz patlatılan aracın parçalarının 1 kilometrelik bir alana yayıldığını söyledi.

Hedef alınan polis servis aracı ve bombalı araç

Fotoğraf: Twitter  ve DHA

Patlamanın şiddetiyle çevredeki çok sayıda bina ve araç da hasar gördü

31 Mart'ta da Diyarbakır Bağlar'da otogar yakınlarında bombalı araçla bir saldırı düzenlenmişti.

Saldırıda 7 polis şehit olmuş, 13 polis ile 14 sivil de yaralanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Araçta gözaltına alınan yedi kişi vardı'

DHA Diyarbakır muhabiri Canan Altıntaş aracın içerisinde 7 polisin yanı sıra  7 terör örgütü şüphelisinin bulunduğu bilgisini verdi.

Altıntaş, yaralanan 7 terör örgütü şüphelisinin 6'sının Bismil'de 1'inin de Diyarbakır'da gözaltına alındığını, şüphelilerin sağlık kontrolüne götürüldükleri sırada patlamanın gerçekleştiğini söyledi.

Anadolu Ajansı: 3 kişi öldü, 22 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı: 3 kişi öldü, 22 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, aralarında polis memurlarının da bulunduğu 22 kişinin de yaralandığını duyurdu.

DHA muhabiri Ferit Aslan yaralılar arasında bir de bebeğin bulunduğunu bildirdi. Aslan, bebeğin yüzünden yaralandığını ve hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Valilikten açıklama: 3 kişi öldü, 45 yaralı var

Valilikten açıklama: 3 kişi öldü, 45 yaralı var

Diyarbakır Valiliği yaptığı açıklamada 12'si polis 45 kişinin yaralandığını açıkladı. Ayrıca araçta terör örgütü adına bir fabrikaya el koyma suçu nedeniyle gözaltına alınan 7 kişinin de bulunduğu belirtildi.

Açıklama şöyle:

'Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle gözaltına alınan BTÖ  mensubu  şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri esnasında, saat 16.30 dolaylarında, Batıkent kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır.

Araç içerisinde 9 polis, 7 şüphelinin olduğu, civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşların da aralarında olduğu yaralılar bulunmaktadır.

Olayda 12 polis 33 sivil vatandaş olmak üzere toplam 45 kişi yaralanmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmiştir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Ölenler araçtaki şüpheliler"

"Ölenler araçtaki şüpheliler"

Fotoğraf: Abdulkadir Konuksever / Al Jazeera

Valilik yaptığı ikinci açıklamayla patlamada ölen 3 kişinin araçta bulunan şüpheliler olduğunu açıkladı

Yayın yasağı getirildi

Yayın yasağı getirildi

Diyarbakır 2.Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla saldırı hakkındaki haberlere yayın yasağı getirildi.

Yapılan açıklamada;'10.05.2016 günü Diyarbakır İl merkezi Batıkent mevkiinde meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle, ilgili olarak 2016/1320 D.İş sayılı kararıyla, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınlarının yapılmasının yasaklanmasına karar verilmiştir' denildi.

Saldırıyı PKK üstlendi

Bölgede kapsamlı inceleme yapan olay yeri inceleme ekipleri saldırıda ilk belirlemelere patlayıcının C-4’le güçlendirilmiş , amonyum nitrat kullanılarak yaklaşık 200 kilo patlayıcı kullanıldığını belirledi. 

Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölen gözaltında bulunan DBP eski Bismil İlçe Başkanı ve Meclis üyesi Tufan Tunç, Zafer Koluman, Mehmet Argül, dün hastanelerdeki otopsilerinin ardından ailelerine teslim edildi. Aileleri aldıkları cenazelerin dün akşam saatlerinde Bismil İlçesi’nde ayrı yerlerde toprağa verdi.

PKK'nın silahlı kanadı HPG, saldırıyı üstlendiğini internet sitesinden duyurdu. 

Açıklamada saldırının Diyarbakır’ın Sur ilçesinde öldürülen HPG'liler için yapıldığı belirtildi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Franky

Ülke patlıyor insanlar izdivaclarda müzikler felan filan koyuna verilen ottan farkı yok cahalsiniz keşke ölseniz

volkan bey

Ulan bu adamlar benim arkadaşım, kardeşim. Sikik sistem'de iş bulamayıp para kazanmak uğruna polis olmuş, asker olmuş evine çoluğuna çocuğuna bakmak zorunda ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ak Parti seçmeni hepinizin amına koyum