Görüş Bildir
Haberler
Demirören, 20 Aralık'ta Dolar Bozdurduğu İddialarına Cevap Verdi: 'Yerli ve Milliyiz'

Demirören, 20 Aralık'ta Dolar Bozdurduğu İddialarına Cevap Verdi: 'Yerli ve Milliyiz'

Demirören Grubu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın şirketin 20 Aralık günü çok yüksek yüklü miktarda dolar bozdurduğu iddialarına yanıt verdi.

Demirören Grubu, Başarır'ın 'Demirören Grubu ve 5 şirket, 20 Aralık günü çok yüksek yüklü miktarda dolar bozdurdu ve 3-4 gün içerisinde de tekrar döviz aldı. Kesin olarak biliyoruz' sözlerine ilişkin açıklama yayımladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirören: İddialarını kanıtlasın!

Demirören: İddialarını kanıtlasın!

Başarır'ı 'iddialarını kanıtlamaya' çağıran açıklamada, olayla ilgili hukuki sürecin başlatılacağı, ancak Başarır'ın özür dilemesi halinde bu karardan vazgeçileceği' belirtildi.

'CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır bu karalama kampanyasının son ayağı olmuştur' denilen açıklamada ayrıca, 'Görevinden istifa etmesini bekliyoruz' ifadeleri kullanıldı.

Başarır: 20 Aralık'ta yüklü miktarda döviz bozdurdu. 3-4 gün sonra yeniden aldı. Kesin olarak biliyoruz

Başarır: 20 Aralık'ta yüklü miktarda döviz bozdurdu. 3-4 gün sonra yeniden aldı. Kesin olarak biliyoruz

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Halk TV'de konuşmasında, şunları söylemişti:

'20 Aralık'ta kimler döviz aldı, kimler bozdurdu? Buradan net bir şey söyleyeyim. Demirören Grubu ve 5 şirket 20 Aralık günü çok yüksek yüklü miktarda dolar bozdurdu. 3-4 gün içerisinde de tekrar döviz aldıklarını kesin olarak biliyoruz. Ziraat Bankası'na, Halk Bankası'na, Vakıfbank'a sorduğumuz zaman, bizzat görüşmek istedim bilgi vermediler. Yıldırım Demirören ve 5 şirket, 19-20 Aralık'ta dövizini 17-18 liradan satmıştır. 10.30'a düştüğünde bu şirketler döviz almıştır. Yani 10 milyar dolar bozduran bu şirketlerin yaklaşık 16 milyar doları olmuştur.'

Açıklamada 'yerli ve milli' vurgusu!

Açıklamada 'yerli ve milli' vurgusu!

Demirören açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

'Demirören Grubu, tamamen yerli ve milli sermaye ile yurtiçinde ve yurtdışında yasalara sıkı sıkıya bağlı olarak iktisadi faaliyetlerini sürdürmektedir. Tıpkı diğer alanlarda olduğu gibi medya alanındaki faaliyetlerinde de milli davranmaktadır. Bu nedenle aleyhinde yapılan tüm karalama kampanyalarına ve aleyhteki algı yönetim çalışmalarına karşı bugüne dek gösterdiği ilkeli duruşu bundan sonra da aynı şekilde sürdürecektir.'

'Bir gecede 1 milyon doları olan iki gün sonra 1 milyon 600 bin doları oldu'

'Bir gecede 1 milyon doları olan iki gün sonra 1 milyon 600 bin doları oldu'

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır,  Demirören'in bu açıklamasına da yanıt verdi.

Söz konusu iddialardan dolayı Demirören Grubu’nun rahatsız olduğunu ve açıklama yaptıklarını ifade eden CHP’li Başarır, 'Bak Demirören, özür dilemem gerektiğini söylemişsin. Ben neden özür dileyeyim. 20 Aralık'ta ne oldu? Sen ve senin gibiler, yandaş şirketler bir gecede zengin oldunuz. Ben buradan Ziraat Bankası’na, Halk Bankası’na, Bankacılık Denetleme Kurulu’na hepsine soruyorum; çıkın o gece kim döviz bozdurdu, daha sonra kimler döviz aldı, kimler zenginleşti? Bir gecede 1 milyon doları olan iki gün sonra 1 milyon 600 bin doları oldu. Neden? Bu ülkede son parasını ya da 30 yıl çalışıp tazminatını dolara yatırıp  sonra bir günde yüzde 60 fakirleşen insanlar oldu. Biz bunun hesabını sormayacak mıyız?' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

+dolar bozdurmuşsunuz ? -bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Ezanlarımızı susturamayacaksınız. Türkiye’nin özeti