Görüş Bildir
Haberler
MHP'de Kurultay Kaosu Devam Ediyor: ‘10 Temmuz'da Kurultay Yapılamaz’

MHP'de Kurultay Kaosu Devam Ediyor: ‘10 Temmuz'da Kurultay Yapılamaz’

ATKN
27.06.2016 - 12:11 Son Güncelleme: 27.06.2016 - 16:36

Çankaya İlçe Seçim Kurulu, Ankara 3. Sulh Hukuk Mahkemesinde açılan dava sonuçlanıncaya kadar 10 Temmuz'da MHP kurultayının yapılamayacağına karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP'de kurultay kaosu devam ediyor... 

MHP Genel Merkezi ve yeni kongreyi toplamakla görevlendirilen heyetin başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun başvurduğu Çankaya İlçe Seçim Kurulu, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi kararı kesinleşene kadar kurultay yapılamayacağına karar verdi.

Genel Merkez, Yargıtay kararının ardından 10 Temmuz'da olağanüstü kurultayı toplama kararı almıştı

Genel Merkez, Yargıtay kararının ardından 10 Temmuz'da olağanüstü kurultayı toplama kararı almıştı

Yargıtay'ın MHP'nin tüzük kurultayına gitme kararını onamasının ardından MHP Genel Merkezi 10 Temmuz'da olağanüstü kurultayı toplama kararı almıştı. MHP lideri Devlet Bahçeli de partilileri 10 Temmuz'da Ankara Arena'da yapılacak kurultaya davet etmişti.

MHP Genel Merkezi'nin 10 Temmuz'da olağanüstü kurultayı toplama kararının ardından, Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran'da topladığı olağanüstü kongrede de seçimli olağanüstü kongrenin 10 Temmuz'da yapılmasına karar verilmişti.

MHP Genel Merkezi'nin ve yeni kongreyi toplamakla görevlendirilen heyetin başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun başvurduğu Çankaya İlçe Seçim Kurulu, 10 Temmuz'daki kongreyi kimin toplayacağına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) görüş sormuştu.

YSK görüş bildirmemişti

YSK görüş bildirmemişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

YSK, kurultaya ilişkin başvurulara dâir İlçe Seçim Kurulu'nun değerlendirme yapması gerektiğinden görüş bildirilmesine yer olmadığına karar vermişti.

Çankaya İlçe Seçim Kurulu da başvuruları görüşerek, Ankara 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılan dava sonuçlanıncaya kadar MHP kurultayının yapılamayacağını kararlaştırdı.

YSK açıklamasının ardından Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, 19 Haziran'da yapılan kurultay kararlarının iptali istemiyle açılan davada, dava esastan sonuçlanıncaya kadar tedbiren yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Bu durumda, MHP'nin 10 Temmuz'da kurultayının toplanabilmesi için Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını esastan sonuçlandırması gerekiyor.

AA, Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
44
11
5
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

mhp de başkan değişikliğinin ne sonuçlar doğuracağını çok iyi bildikleri için akp ne yapar eder bahçelinin gitmesine izin vermez

Ömer Çetin

ulan bahçeli yazıklar olsun sana verdiğim oylara ne koltuk sevdalısı ne koltuk değneği çıktın sen !!!

itsasin

akp seçim engelliyor.bahçeli en çok akpye yarıyor.