Görüş Bildir
Haberler
Can Dündar ve Erdem Gül'ün Tutukluluğuna İtiraz Reddedildi

Can Dündar ve Erdem Gül'ün Tutukluluğuna İtiraz Reddedildi

FreiGeist
30.11.2015 - 10:38 Son Güncelleme: 01.12.2015 - 13:13

Adana’da durdurulan MİT TIR’larıyla ilgili haber nedeniyle haklarında açılan soruşturma kapsamında  “Devletin gizli kalması gereken belgelerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme ve açıklama, üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” gerekçesiyle tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluluğuna yapılan ve dün bir üst mahkemeye gönderilen itiraz, reddedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutukluluğuna yapılan itirazı reddetti.

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutukluluğuna avukatları tarafından itiraz edilmişti.

İstanbul 7. Sulh Ceza hakimliğine sunulan üç cümlelik itiraz dilekçesinde “Biz üzerimize düşeni yapıyor ve Anayasa’ya, yasalara, AİHS’ne, AİHM kararlarına aykırı olan tutuklama kararlarına itiraz ediyoruz. Gerisi sizin bileceğiniz iş. Tercih ve sorumluluk sizindir” denilmişti.

Üst mahkemeye gönderilmişti

Bu itirazı değerlendiren İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği, 'İtiraza konu tutuklama kararında usul ve kanuna aykırı hiçbir yön bulunmadığı ve kararın yerinde olduğunu' belirterek itirazın reddine karar vermiş ve bir üst mahkeme olan İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne göndermişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
104
46
8
7
6
4
0