Görüş Bildir
Haberler
Çağlayan Adliyesi'nde Avukatlara Polis Müdahalesi

Çağlayan Adliyesi'nde Avukatlara Polis Müdahalesi

ATKN
04.05.2015 - 12:45 Son Güncelleme: 04.05.2015 - 17:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

1 Mayıs'taki gözaltıları protesto için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı içinde eylem yapan bir grup avukata, polis müdahale etti. 

DHA'nın verdiği bilgiye göre polis, adliyenin içinde müdahale ettiği grubu kalkanlarla iterek dışarı çıkardı. Yaşanan arbede sırasında yere düşenler oldu.

'Tekmelerle dışarıya kadar sürüklediler'

Saldırı sırasında polis kalkanıyla ayağından yaralanan Av. Öncel Onur Akbaş, BirGün Gazetesi'ne yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: '1 Mayıs gözaltıları için avukatlar adliyeye giriş yaptıktan sonra polis avukatların önüne barikat kurdu. Biz avukatlar olarak yaptıklarının 'kanunsuz ve hukuksuz olduğunu' dile getirdik. Ardından polisler bize tekmeler ve kalkanlarla saldırmaya başladı. Bizi tekmelerle dışarıya kadar sürüklediler. Kadın avukatlar polislerin sözlü ve fiziksel tacizine maruz kaldı.'

'Sürüklendik'

İleri Haber'e konuşan ve yaralanan Avukat Özgür Urca ise şunları söyledi: '12.30'da Adliye C kapısı önünde basın açıklamamız vardı. Biz de diğer avukat arkadaşlarımıza bakmak için içeri girdik. Baro'ya oturmaya gidecektik. Daha 15-20 dakika vardı. Etrafımızı çevirdiler, 'Giremezsiniz, çıkın' dedi polis. Emniyet müdürü pankart  açacağımızı, eylem yapacağımızı söyledi. 'Atın bunları' dedi. Attılar, sürükleye sürükleye. 50 avukat vardık içeride. Benim kafama darbe geldi. Yerlerde sürüklendik...'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Sadece adliyenin içerisinde duruyorduk'

Adliye dışına çıkarılan avukatlara bir müdahale de adliye önünde yapıldı. Polis kalkanlarıyla avukatları iterek adliyenin önünden uzaklaştırdı. Polis barikatı önünde bazı avukatlar oturma eylemi düzenledi. Bu sırada açıklama yapan Avukat Gökmen Yeşil, 'Sadece adliyenin içerisinde duruyorduk. Emniyet müdürü olduğunu söyleyen çekik gözlü bir vatandaş geldi ve çevik kuvvete bizi dışarı atması emrini verdi. Her bir avukat sürüklenerek dışarı atıldı' dedi.

Avukatlar bir süre çevik kuvvet barikatı önünde polislerle tartıştı. Daha sonra barikatın açılmasıyla 'C' kapısı girişine gelen avukatlar ve onlara destek verenler, burada 'Baskılar bizi yıldıramaz' ve 'Yaşasın 1 Mayıs' sloganları attı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da olayın yaşandığı yere gelerek ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Buradaki bariyerle çevrili alanda basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara izin vermeyen polisler, bir kez daha barikat kurdu. Bazı avukatlar barikat kurup bekleyen çevik kuvvet polislerine hitaben, 'Suç işliyorsunuz, dağılın. Hakkınızda toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefetten, kamu görevlisini engellemekten suç duyurusunda bulunacağız' diye konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, açıklama yapmak için direnen bazı avukatlarla beraber İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapmalarına izin verilen avukatlar basın açıklaması yaparak, ardından ise adliyeye girdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0