Görüş Bildir
Haberler
Aşkın Varlığına Olan İnancınızı Tazeleyecek 15 Romantik Anime Önerisi

etiket Aşkın Varlığına Olan İnancınızı Tazeleyecek 15 Romantik Anime Önerisi

İflah olmaz bir romantikseniz ve aynı zamanda anime açlığınızı da dindirmek istiyorsanız, sizleri hemen buraya alalım. Zira daha önce izlemediğiniz ya da başlamaya niyetlenip bir türlü fırsat bulamadığınız o animeler işte tam karşınızda duruyor! Hem kahkahalara boğulup hem hüngür hüngür ağlayacağınız birbirinden keyifli 15 romantik animeyi sizler için derledik. Bakalım listede hangi animeler var?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Soredemo Sekai wa Utsukushii

1. Soredemo Sekai wa Utsukushii

Yağmur Düklüğü’nün yağmur çağırma yeteneğine sahip dört prensesinden en küçüğü olan Nike, istememesine rağmen zorla Güneş Kralı Livius'un yanına evlendirilmek için gönderilir. Nike krallığa vardığında, dünyayı üç yılda fethetmiş kralın sadece bir çocuk olduğunu görür. Livius, Nike'ye sürekli eziyet etmekte ve önemsiz sebeplerle Nike'nin yağmur çağırmasını istemektedir. Nike, dışarıdan bakıldığında şımarık bir çocuktan farksız olan Livius'un aslında ne denli iyi kalpli bir insan olduğunu zamanla keşfedecektir.

2. Akatsuki no Yona

2. Akatsuki no Yona

Prenses Yona, rahat ve kaygısız bir yaşam sürmektedir. Herhangi birinin sahip olamayacağı en iyi giysilere, en lezzetli tatlılara, sevgi dolu bir imparator babaya, sinir bozucu bir koruma olan Son Hak'a ve yakışıklı kuzeni Soo-won’a sahiptir. Fakat neredeyse kusursuz olan dünyası sevdiği adam Soo-won’un, babasını öldürmesiyle birlikte paramparça olur ve böylelikle Soo-won’un tahta çıkmasının yolu açılır. Son Hak, Yona'yı son anda öldürülmekten kurtarır ve o günden itibaren kaçak bir hayat sürdürürler. Yona'nın içindeki intikam ateşi Soo-won ile karşılaşana kadar dinmeyecektir.

3. Kaichou Wa Maid-Sama!

3. Kaichou Wa Maid-Sama!

Birkaç yıl öncesine kadar sadece erkek öğrencilere eğitim veren Seiga lisesi, artık karma lise olmuştur. Erkeklerin çoğunlukta oluşu ve kaba davranışları, okula yeni gelen kızları zor durumda bırakmaktadır. Bu durumu değiştirmek için öğrenci konseyi başkanı olan Ayuzawa Misaki, sert yapısı ve erkek düşmanı tavırlarıyla herkesin korkulu rüyası olur. Fakir bir aileden gelen Misaki, masraflarını karşılamak için okul sonrası hizmetçi konseptli bir kafede çalışmaktadır. Okuldaki şöhretini korumak için bu durumu gizlemek isterken okulun popüler öğrencilerinden biri olan Usui Takumi'ye yakalanan Misaki'nin kaderi artık Usui'nin ellerindedir.

4. Akagami no Shirayuki-hime

4. Akagami no Shirayuki-hime

Shirayuki, eşsiz kan kırmızısı saçlarla doğmuş genç bir kızdır. Günün birinde budala bir prens olan Raji ile yolları kesişir. Prens Raji, saçları yüzünden Shirayuki'ye ilk görüşte aşık olur ve  ondan metresi olmasını ister. Ancak Shirayuki bu teklifi kabul etmez ve kimliğini gizleyip komşu ülkeye kaçar. Yolda Zen adında bir genç tarafından kurtarılır ve onunla birlikte bambaşka bir dünyaya adım atar.

5. Vampire Knight

5. Vampire Knight

Küçük bir kızken vampirlerin saldırısına uğrayan Yuuki, safkan bir vampir olan Kuran Kaname tarafından kurtarılmıştır. Kaname, bu kimsesiz çocuğu vampirlerin ve insanların birlikte eğitim gördüğü Cross Akademisi'ne yerleştirir. Müdür Cross tarafından evlat edinilen Yuuki, çocukluk arkadaşı Kiryu Zero ile birlikte akademide gardiyanlık yapmaktadır. Yuuki'nin geçmişi gün yüzüne çıkarken genç kız, vampirlerden nefret eden Zero ve vampirlerin lideri Kaname arasında kalacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kamisama Hajimemashita

6. Kamisama Hajimemashita

Momozono Nanami'nin babası sorumsuz bir adamdır ve kendisinden başka kimsesi olmayan biricik kızını, büyük bir borcun altında bırakarak evden kaçmıştır. Borcu ödeyemediği için evinden olan Nanami, kendisini bir çanta dolusu eşyayla parkta bulur. Ne gidecek kimsesi ne de kalacak yeri olmayan genç kızın imdadına bir yabancı yetişir. Parkta görüp yardım ettiği bu yabancı, karşılığında Nanami'ye kendi evini vereceğini söyler. Kandırılma riskini göze alarak adamın tarif ettiği yere giden Nanami, kendini perili gibi görünen bir tapınakta bulur. Dahası bu tapınak sahiden de perilidir ve Nanami orada pek de hoş karşılanmaz.

7. Nodame Cantabile

7. Nodame Cantabile

Shinichi Chiaki, ünlü bir piyanistin oğludur. Çok iyi piyano ve keman çalan Chiaki, müzik akademisinin en başarılı öğrencilerinden biridir. Küçükken Sebastiano Vieira'nın yönettiği bir operayı izlemiş ve o günden beri ünlü bir orkestra şefi olmayı hayal etmiştir. Bunun için yurt dışında eğitim almak istemektedir. Ancak Chiaki, küçükken yaşadığı talihsiz bir olaydan dolayı uçaklardan çok korkmaktadır. Japonya’da hapis kalan Chiaki, arkadaşları amaçlarına ulaşırken onları izlemek zorunda kalır. Tam rüyalarından vazgeçmeyi düşündüğü sırada Noda Megumi ya da insanların ona taktığı adıyla Nodame ile tanışır. Doğru dürüst nota okumasını bile beceremeyen Nodame, kendi nağmeleriyle piyano çaldığında rakipsizdir. Başına buyruk davranışları, çocuksu tavırları ve hayatı ciddiye almamasından dolayı Chiaki sık sık Nodame’yi eleştirse de Nodame, Chiaki’ye unuttuğu bir şeyi öğretir; müzikten zevk almayı…

8. Dance in the Vampire Bund

8. Dance in the Vampire Bund

Vampir Prenses Mina Tepes, antik çağlardan beri gizli saklı yaşamak zorunda kalan halkına huzurlu bir gelecek yaratmak istemektedir. Bunun için Japonya'da bir yer satın alır ve vampirleri bu özerk bölgeye yerleştirir. Ancak vampirlerin varlığını dünyaya açıklamak ve insanlarla vampirler arasındaki barış ortamını sağlamak zannedildiği kadar kolay olmayacaktır. Bu süreçte Mina'nın en büyük destekçisi kurtadam soyundan gelen hizmetkarı Akira'dır ve Akira hem canı pahasına Mina'yı koruyacak hem de insanlığın huzuru için mücadele edecektir.

9. Watashi ga Motete Dousunda

9. Watashi ga Motete Dousunda

Kae Serinuma, liseli bir genç kızdır ve sınıf arkadaşları Igarashi-kun'la Nanashima-kun'u shipleyen hırslı bir fujoshidir. Favori anime karakterinin ölümünün ardından depresyona giren Serinuma, kısa sürede iğne ipliğe döner. Yeni imajıyla sınıf arkadaşlarına karşı çekici bir hale gelen Serinuma'nın etrafı bir anda yakışıklı erkeklerle dolar. Peki Serinuma içlerinden kimi seçecektir?

10. Shigatsu wa Kimi no Uso

10. Shigatsu wa Kimi no Uso

Çocuk müzisyenler yarışmasını kazandıktan sonra piyano dahisi olarak anılmaya başlayan Arima Kousei, annesinin ölümüyle birlikte duygusal ve zihinsel bir çöküşün eşiğine gelir. Kousei, artık kendi piyanosunun sesini duyamaz olmuştur. Yaşadığı bu travmanın ardından piyanoya elini sürmeyen Kousei'nin hayatı, başına buyruk bir kemancı olan Miyazono Kaori ile tanışmasıyla birlikte tamamen değişir. Kaori, Kousei'yi müziğe geri döndürmekle kalmayacak, aynı zamanda ona yepyeni bir dünyanın kapılarını da açacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Golden Time

11. Golden Time

Tada Banri, liseden mezun olduğu gün kasabadaki ahşap köprüden düşer ve yaralanır. Yaraları iyileşir, ancak bu kazadan sonra hafızasını kaybeder. Geçmişte tanıdığı herkes artık onun için bir yabancıdır. Banri, kazadan sonra üniversite sınavlarına hazırlanır ve hukuk fakültesini kazanır. Annesi, üniversite için Banri'ye Tokyo'da bir ev kiralar ve evi yerleştirdikten sonra kasabaya geri döner. Banri artık koca şehirde tek başınadır.

12. Ao Haru Ride

12. Ao Haru Ride

Yoshioka Futaba, sevimli görünüşü yüzünden ortaokulda arkadaşları tarafından dışlanmıştır. Bu da yetmezmiş gibi hoşlandığı çocuk Tanaka Kou, bir anda ortadan kaybolur ve Futaba ondan hiçbir haber alamaz. Yaşadıklarından sonra yepyeni bir başlangıç yapmaya karar veren Futaba, lisede imajını ve hayat tarzını tamamen değiştirir. Artık o sevimli bir kız değil, erkeksi görünen ve çok yemek yiyen bambaşka biridir. Hayatını böyle mutlu mesut bir halde sürdürürken, lisede tekrar Tanaka'yla karşılaşır ama onun adı artık Mabuchi Kou'dur. Futaba, üç yıl önce başlamaya fırsat bile bulamamış aşkına yeniden kavuşabilecek midir?

13. Clannad

13. Clannad

Küçük yaşta annesini kaybeden Tomoya, babası ile yaşamaktadır. Ancak babası, eşinin ölümünün üzerine kendisini alkol ve kumara vermiştir. Tomoya ve babasının halihazırda kötü olan ilişkileri, babasının Tomoya'nın kolunu yaralamasıyla daha da kötüleşir. Basketbol kulübünden ayrılan ve Youhei Sunohara dışında hiçbir arkadaşı olmayan genç adamın hayatı, Nagisa Furukawa ile tanışması ile tamamen değişiverir. Nagisa'ya karşı ilgisiz gibi davransa da sürekli kendini onun çevresinde bulan Tomoya, kalbini insanlara yeniden açacak ve yeni arkadaşlar edinecektir.

14. Sailor Moon/Sailor Moon Crystal

14. Sailor Moon/Sailor Moon Crystal

Tsukino Usagi beceriksiz ve sulu gözlü bir 8. sınıf öğrencisidir. Bir gün alnında hilal işareti olan kara kedi Luna'yla tanışır ve Luna'nın ona verdiği hediyeyle sevimli denizci giysili, adalet ve aşkın koruyucusu Sailor Moon'a dönüşür. Usagi, Luna tarafından diğer gezegen savaşçılarını ve Efsanevi Gümüş Kristal'i bulmakla görevlendirilir. Bu sırada Karanlık Krallığın Kraliçesi Beryl, Efsanevi Gümüş Kristal'i elde edebilmek için astlarını Usagi'nin yaşadığı şehre gönderir. Sailor Moon ve gezegen savaşçıları onları durdurmak için büyük bir mücadeleye atılacaktır.

15. Ookami Shoujo to Kuro Ouji

15. Ookami Shoujo to Kuro Ouji

Erika Shinohara, sevimli bir genç kızdır. Ayrıca çok gururludur. Ve yalnızdır... Ama arkadaşlarının bu gerçekten haberi bile yoktur. Sevgilisi olmamasına rağmen varmış gibi davranan genç kız, sürekli bu hayali sevgiliyle ilgili romantik maceralarından bahsetmektedir. Yalanını sürdürebilmek için gizlice bir yabancının fotoğrafını çeker ve onu sevgilisi olarak tanıtır. Ama bu yabancı, okulun prensi Sata Kyouya'dan başkası değildir. Kyouya, sahte sevgili rolünü yapmayı kabul eder ama karşılığında Erika'nın da onun 'köpeği' olması gerekecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Fruits Basket!

Bonus: Fruits Basket!

Toru Honda, annesini trafik kazasında yitirmiştir. Artık bir çadırda yaşamakta ve okul sonrası temizlikçilik yaparak geçimini sağlamaktadır. Toru, bir gün ormanda gezinirken sınıf arkadaşı Yuki Soma'nın evine rastlar. Soma ailesi, Toru'yu, temizlik ve yemek işlerini yapması karşılığında evlerine davet ederler. Çadırı önceki gece toprak kayması sonucunda yok olan Toru'nun kabul etmekten başka çaresi yoktur. Ancak Toru kısa bir süre sonra garip gerçekle karşı karşıya kalacaktır. Soma ailesi Çin takvimindeki hayvanların ruhları ile lanetlenmiştir. Her birey bir hayvanın ruhuna sahiptir ve karşı cinsten bir insana sarıldığında hayvana dönüşmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
914
433
219
144
131
90
89
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tuba Dinç

GİDİN KAMİSAMA HAJİMEMASHİTA İZLEYİN ༼ つ ◕_◕ ༽つ

_hayalet_

Bir ara izlerim deyip de bir daha yüzüne bakmadığım animelerin arasına hoş geldiniz...

Alper Kara

Buna benzer bir romantik animeler öneri listesi arıyorsanız eğer https://figurex.net/romantik-anime-onerileri/ adresten faydalanabilirsiniz.