Görüş Bildir
Haberler
Sağlık Bakanlığı'ndan Ayşe Kocaoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanlığı'ndan Ayşe Kocaoğlu Açıklaması

Batuhan
25.02.2015 - 11:41 Son Güncelleme: 25.02.2015 - 17:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

“Gebelik sonlandırılacak”

Sağlık Bakanlığı, ayrılmak istediği sevgilisi tarafından kolundan vurulan ve 2 aylık hamile olduğu için enfeksiyona karşı ilaç verilmediğinden kolunu kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Ayşe Kocaoğlu’nun, hamileliliğin sonlandırılacağını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; 'İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesinde Tıbbi Konsey toplanmış ve hastanın sağlık durumu nedeniyle gebeliğin sonlandırılmasına karar vermiştir. Ayrıca hastanın hamile olduğu için, tedavisinin yapılmadığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Hastamızın antibiyotik tedavisine devam edilmekte olup, şu an için kol kaybı gibi bir durum söz konusu değildir“ denildi.

Ne olmuştu?

Muğla 'nın Fethiye ilçesinde birlikte yaşadığı sevgilisinden ayrılma talebi sonrası pompalı tüfekle sol kolundan vurulan 24 yaşındaki Ayşe Kocaoğlu, gözyaşları içinde tedavi gördüğü İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki odasından yardım talebinde bulundu. İlk eşinden iki çocuğu bulunan, sevgilisinden de 2 aylık hamile olan Kocaoğlu, karnındaki bebek nedeniyle enfeksiyona karşı ilaç verilmediğini, enfeksiyona bağlı olarak da kolunun kesilme ihtimali olduğunu belirtti.

Tek kolla üç çocuğa bakamayacağını, hastanenin de babanın izni olmadan kürtaj yapmadığını söyleyen Kocaoğlu, 'Çocuğu aldırmak istiyorum. Bu çocuğu aldıramazsam benim peşimi bırakmaz. Doğurursam da tek elle bakamam. İki tane çocuğum var zaten' diye konuştu.

ANNESİ ÖLDÜ GENÇ KADIN YARALANDI

İlk eşinden Yiğit ve Polat adlarında iki çocuğu bulunan 24 yaşındaki Ayşe Kocaoğlu, yaklaşık 5 ay önce Gökhan A. ile yaşamaya başladı. İlişkileri başladıktan bir süre sonra iddiaya göre, eve gelen mahkeme kağıtlarından sevgilisinin silah kaçakçılığı, yaralama ve uyuşturucu satıcılığı gibi suçları olduğunu öğrenen Kocaoğlu, evden ayrılarak arkadaşında kalmaya başladı. Sevgilisinin kendisini bulmasıyla yeniden evine dönen Kocaoğlu'nun ayrılma talepleri bu sürede sonuçsuz kaldı.

Sevgilisinden sürekli şiddet görmeye başlayan Kocaoğlu, 2 aylık hamile olduğunu öğrendikten sonra tekrar evden ayrılarak annesinin evine gitti. Sevgilisine ayrılmak istediğini ve bebeği aldıracağını söyleyen Kocaoğlu, bu kez de Gökhan A. tarafından ölüm tehditleri almaya başladı. 9 Şubat günü Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Karaçulha Mahallesinde annesiyle birlikte kalan Kocaoğlu'nun yanına giden Gökhan A., tartışma sonrası pompalı tüfekle Kocaoğlu ve annesi Şule Cımbılaz'ı (40) vurdu. Olayda anne Cımbılaz hayatını kaybetti. Kocaoğlu ise İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Gökhan A. da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'KOLUM KESİLİRSE ÇOCUKLARIMA BAKAMAM'

Yaklaşık iki haftadır hastanede yatan Kocaoğlu, kolunun kesilmemesi için yardım çağrısında bulundu. Talihsiz kadın yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

'İki haftadır burada çaresiz yatıyorum. Elimizden hiçbir şey gelmiyor. Gökhan, evde iki tane çocuk olmasına rağmen önce beni sonra da annemi vurdu. Kolumdan enfeksiyon kapıyorum. Hamile olduğum için enfeksiyona karşı ilaç veremiyorlar. Bebeği de babanın izni olmadan almıyorlar. Bir sürü ilaç aldım. Bu çocuğun doğması da sakıncalı. Özürlü doğabilir. Şu anda kolumu kesme ihtimalleri var. Ben kestirmek istemiyorum. Bebeği aldırmak istiyorum. Kolum kesilirse çocuklarıma bakamam. Gökhan'la imam nikahı veya resmi nikah yok aramızda. Sadece ayrılmak ve çocuğu aldırmak istediğim için bu hale getirdi bizi.'

'KADINLAR ÖLMEK ZORUNDA MI?'

Son zamanlarda kadın cinayetlerinin ve erkek şiddetinin arttığını ifade eden Kocaoğlu, devlet yetkililerine de şöyle seslendi:

'Devlet bir şeyler yapsın artık. Kadınlar ölmek zorunda mı? Ya da böyle tek kollu kalmak zorunda mı? Genç kızlar sokağa çıkmayacak mı? Devletten yardım istiyorum. Erkek şiddeti son bulsun. Artık kadınlarımız zulüm çekmesin. Bu erkeklere birileri 'dur' desin. Dayak yiyorsun, bir gün yatırıp çıkarıyorlar. Elini, ağzını, burnunu kırıyor ama bir gün yatırıyorlar sonra çıkarıyorlar. '3 bin ceza aldım, onu öderim yine döverim karımı' diyorlar. Böyle bir şey var mı?'

İHA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
0
0
0
0
0
0