Görüş Bildir
Haberler
Anime Severler Ekran Başına! Yıl Bitmeden İzlemeniz Gereken 2023'ün En İyi Anime Filmleri

etiket Anime Severler Ekran Başına! Yıl Bitmeden İzlemeniz Gereken 2023'ün En İyi Anime Filmleri

Beyza
22.10.2023 - 16:01

Anime tutkunları, dikkatinizi çekmek istiyoruz! 2023 yılının bitmesine az bir zaman kaldı ve henüz izlemediyseniz bu yılın en iyi anime filmlerini kaçırmamanız gerekiyor. Bu filmler sizi başka dünyalara götürecek, kalbinizi hızlandıracak ve belki de gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız. Kendinizi fantastik hikayelere, büyüleyici karakterlere ve etkileyici görsellere bırakın ve bu yılın en iyi anime filmlerine bir göz atın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Nier: Automata Ver1.1a (2023)

15. Nier: Automata Ver1.1a (2023)

IMDb: 7,3

Özet: Bu anime, oyun temelli bir evrende, uzaylıların inşa ettiği makinelerle insanların ürettiği androidlerin egemenlik mücadelesine odaklanıyor. Kurgu, savaşçı android 2B, keşif androidi 9S ve asi prototip A2'nin yaşadıklarını izleyicilere sunuyor. Hikaye, çeşitli felsefi referanslarla zenginleştirilmiş ve yaşamın değerini bulma konusundaki temaları, aynı zamanda insanların neden öldürdüğüne dair soruları da gündeme getiriyor. Bu, sadece bir hikaye anlatmıyor, aynı zamanda izleyicileri düşünmeye ve sorgulamaya da teşvik ediyor.

14. Black Clover: Sword of the Wizard King (2023)

14. Black Clover: Sword of the Wizard King (2023)

IMDb: 7,4

Özet: Asta, her şeyin sihir etrafında döndüğü büyülü bir dünyada doğar. Sihir güçleri olmadan dünyaya gelen Asta, her gün türlü sorun ve engelle karşı karşıya kalır. Ancak bu durum, onun Büyücü Kral olmasını engellemez. Tek yapması gereken, tüm engelleri aşmak ve içinde uyuyan, sadece uyanmayı bekleyen gücü kanıtlamaktır.

13. Mobile Suit Gundam: The Witch from Mercury (2022)

13. Mobile Suit Gundam: The Witch from Mercury (2022)

IMDb: 7,5

Özet: Mobile Suit Gundam: The Witch from Mercury, bir Japon mecha anime dizisidir ve Sunrise'ın uzun süredir devam eden Gundam serisinin on beşinci ana girişidir.

12. Mashle: Magic and Muscles (2023)

12. Mashle: Magic and Muscles (2023)

IMDb: 7,6

Özet: 2023 yılında vizyona giren 'Mashle: Magic and Muscles', JK Rowling'in 'Harry Potter' serisine benzer bir büyücülük ve okul hayatı temalı komedi animesidir. Hajime Komoto'nun kaleminden çıkan bu eser, büyünün gücü ve yeteneklerinin bireyin toplumdaki statüsünü belirlediği bir büyülü dünyada geçmektedir. Aynı zamanda bir yetişkin olma hikayesi de içeren Mashle, izleyicilerine eğlenceli ve büyülü bir deneyim sunmaktadır.

11. Tokyo Revengers (2021)

11. Tokyo Revengers (2021)

IMDb: 7,9

Özet: Tokyo Revengers'da Tokyo Manji için büyük bir tehdit oluşturan Black Dragons çetesi ile tanışıyoruz. 'Noel Hesaplaşması' adlı bölümde, Taiju Shiba liderliğindeki bu çete, onuncu nesli ile sahneye çıkıyor. Hakkai'nin ağabeyi olan Taiju Shiba, çetesini Tokyo Manji'nin karşısına çıkararak, hangi grubun üstün olduğuna karar vermek için bir meydan okuma sunuyor. Bu karşılaşma, hem Tokyo Manji'nin hem de Black Dragons'ın gücünü ve kararlılığını test ediyor. Bu durum, serinin ikinci sezonunu daha da heyecanlı ve gerilim dolu bir hale getiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Skip and Loafer (2023)

10. Skip and Loafer (2023)

IMDb: 7,9

Özet: Mitsumi Iwakura, ortaokuldan mezun olduktan sonra Ishikawa Eyaleti'nin eteklerinden Tokyo'daki liseye taşınan ışıltılı bir lise öğrencisidir. Mitsumi, sınıfında sadece sekiz öğrenciyle nüfussuz bir bölgede büyüdü. Ancak, giriş töreninin olduğu gün, banliyö telaşına yakalanır ve kaybolur ve yaşam planı hızla hüsrana uğrar. Mitsumi için endişelenen uzun boylu ve yakışıklı bir çocuk ona seslenir ve her gün onunla okula gitmeye karar verir.

9. Heavenly Delusion (2023)

9. Heavenly Delusion (2023)

IMDb: 8

Özet: Medeniyetin çöküşünden 15 yıl sonra geçen Tengoku Daimakyo, iki hikaye arasında değişiyor: sadece 'Cennet' olarak anılan gizemli bir yeri aramak için Tokyo'nun kalıntılarından geçen iki çocuk olan Maru ve Kiruko'nunki ve biri Maru'ya çarpıcı bir benzerlik gösteren yüksek teknolojili bir yeraltı araştırma tesisinde yaşayan garip güçlere sahip bir grup öğrenci. Cenneti ararken, Maru ve Kiruko, sadece Maru'nun yok etme yeteneğine sahip gibi görünen kısır dünya dışı yaratıklar tarafından saldırıya uğrar.

8. Hell's Paradise: Jigokuraku (2023)

8. Hell's Paradise: Jigokuraku (2023)

IMDb: 8,2

Özet: Gabimaru, bir suikast görevinde yakalandıktan sonra idam cezasına çarptırılmıştır. Ancak, insanüstü direnci sayesinde hiçbir ölüm cezası onu etkileyemez. Shogunate, Gabimaru'nun bu sarsılmaz azmini fark eder ve ona, cennetle cehennemin birbirine sadece bir kıl kadar yakın olduğu, 'Cehennem Cenneti' adlı esrarengiz bir adada yaşam iksirini bulması durumunda tüm suçlarından bağışlanma fırsatı sunar.

7. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Movie: Mugen Train (2020)

7. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Movie: Mugen Train (2020)

IMDb: 8,2

Özet: Demon Slayer - Kimetsu no Yaiba - The Movie: Mugen Treni, ailesi acımasızca öldürüldükten sonra iblis avcısı olan Tanjiro Kamado'nun hikayesini anlatıyor. Tanjiro Kamado, ailesinin öldürülüp, kız kardeşinin bir çeşit iblise dönüştürülmesinden sonra, iblis avcılığına başlar. Butterfly Mansion'da rehabilitasyon eğitimlerini tamamlayan Tanjiro ve ekibi, yeni görevleri için kısa sürede 40 kişiden fazla kişinin kaybolduğu Mugen Treni'ne giderler. Enitsu ve Inosuke ile birlikte Demon Slayer Corps'un en güçlü kılıç ustalarından biri olan Flame Hashira Kyojuro Rengoku'ya katılan Tanjiro ve Nezuko, artık Mugen Treni'ndeki iblislerle yüzleşmeye hazırdır.

6. Gekijouban Jujutsu Kaisen 0 (2022)

6. Gekijouban Jujutsu Kaisen 0 (2022)

IMDb: 8,5

Özet: Gekijouban Jujutsu Kaisen 0, son derece güçlü bir Lanetli Ruh'un kontrolünü ele geçirdikten sonra onun gücünü kontrol etmek ve ona göz kulak olmasına yardımcı olmak için Jujutsu Büyücüleri tarafından Tokyo Prefectural Jujutsu Lisesi'ne gönderilen lise öğrencisi Yuto Okkotso’nun hikayesini konu ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba (2019)

5. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba (2019)

IMDb: 8,6

Özet: Demon Slayer: Swordsmith Village Arc başlıklı Kimetsu no Yaiba'nın üçüncü sezonu, üst düzey iblisler Gyutaro ve Daki'ye karşı savaşının ardından kılıcını onarmak için gizli bir köye giden dizinin kahramanı Tanjiro Kamado ve kız kardeşi Nezuko'yu takip ediyor. Vardıktan sonra, Tanjiro bir kez daha kendini iki Üst Sıra iblisle daha bir savaşta bulur, Mist Hashira Muichiro Tokito, Aşk Hashira Mitsuri Kanroji ve köyün sakinlerini korumak için suskun müttefiki Genya Shinazugawa ile birlikte savaşır.

4. One Punch Man (2019)

4. One Punch Man (2019)

IMDb: 8,7

Özet: OnePunch Man, Japon sanatçı ONE'ın yaratıcılığını konuşturduğu bir süper kahraman efsanesidir. Hikaye, her türlü rakibini tek bir yumrukla alt edebilen, fakat bu muazzam gücünün getirdiği meydan okuma eksikliği sebebiyle sıkılan ve değerli bir rakip arayışına giren süper kahraman Saitama'nın maceralarını ele alır. Bu olağanüstü yetenekli kahramanın, gücünün sınırlarını zorlayabilecek bir rakip bulma çabası, serinin merkezinde yer alır.

3. Vinland Saga (2019)

3. Vinland Saga (2019)

IMDb: 8,8

Özet: Vinland Saga'nın devam eden ikinci sezonu, Thorfinn'in köleliğini merkeze alıyor. Bu durum, Askeladd'ın idamının ardından yeni kral Canute'a saldırması ve böylece Thorfinn'in yaşam amacını yitirmesi sonucu gerçekleşiyor. İzleyicileri 'Slave Arc' adı verilen bu bölümle buluşturan hikaye, ardından bir dizi hikaye kıvrımı sunarak ilerliyor. Bu hikaye kıvrımları, Vinland'a düzenlenen bir keşif gezisiyle nihai bir sona eriyor. Bu süreçte, hikayenin derinliklerine inme ve karakterlerin karmaşık dünyasını keşfetme fırsatı buluyoruz.

2. Bleach: Thousand-Year Blood War (2022)

2. Bleach: Thousand-Year Blood War (2022)

IMDb: 9

Özet: Bin yıl önce, Ruh Topluluğu, içi boş sistemin dengesini sağlamak adına tüm Quincy ırkını yok etti. Ancak, Hollow'ların kaybolması ve toplu ölüm olayları gibi çeşitli durumlarla karşılaştıklarında, Quincy'nin hala hayatta olduğunu anladılar. Yhwach the Quincy, kurucularının yönetiminde, güçlerini yeniden toplamaya ve Ruh Sarayı da dahil olmak üzere diğer boyutların kaderini belirlemek üzere Ruh Topluluğuna karşı bir savaş başlatmaya karar verdi.

1. Attack on Titan (2023)

1. Attack on Titan (2023)

IMDb: 9

Özet: Attack On Titan, Hajime Isayama'nın yaratıcısı olduğu manga serisinden uyarlandı. Dizinin ilk sezonu 2013 yılında yayınlanmaya başlamıştır. Eren, annesinin Titanlar tarafından yok edildiğini gören bir çocuktur. Titanlar, insanlığın kalıntılarını tehdit eden ve yok etmekle görevli olan dev insansılardır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
14
12
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beritan Ekelik

Lütfen demon slayerin yeni sezonu gelsin gerçekten çok merak ediyorum çok güzel bir diziiii!😭

Bazılarını izlemedim ama attackla demon süper 😍

Esra Üstün

Demon slayeri görünce gelen mutluluk hissi