Görüş Bildir
Haberler
Ali İsmail Korkmaz’ın Ailesinin Avukatları Hakkında Soruşturma

Ali İsmail Korkmaz’ın Ailesinin Avukatları Hakkında Soruşturma

adem kara
23.04.2014 - 11:57 Son Güncelleme: 23.04.2014 - 14:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanlığı’nın, Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinin avukatları hakkında soruşturma yürüttüğü ortaya çıktı. 

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, Bakanlık, bu nedenle davanın güvenlik gerekçesiyle sevk edildiği Kayseri Başsavcılığı’ndan iddianamenin bir örneği ile avukatların vekâletnamelerin örneğini istedi. Ailenin avukatlarından Murat Yılmaz, soruşturmanın gözdağı amacı taşıdığını ileri sürdü.

Eskişehir’deki Gezi eylemlerine katılan Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran 2013’te polisten kaçarken Yunus Emre Caddesi’ndeki Sanayi Sokak’a girdi. Buradaki Harman Ekmek Fırını önünde bekleyen eli sopalı esnaf ve sivil polisin dövdüğü Korkmaz, 10 Temmuz’da hayatını kaybetti. Şüpheliler hakkında dava açıldı. Ancak açılan dava güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye alındı. Davanın ilk duruşması 3 Şubat 2014 tarihinde yapıldı. 

12 Mayıs tarihinde yapılacak ikinci duruşma öncesinde sürpriz bir gelişme oldu. Adalet Bakanlığı’nın, Korkmaz ailesinin avukatları hakkında soruşturma başlattığı ortaya çıktı. Bakanlık, Kayseri Başsavcılığı’na gönderdiği yazıda ailenin avukatlarının vekâletnamelerin bir örneğinin kendilerine gönderilmesini istedi. Kayseri Başsavcılığı Bakanlık Muhabere Bürosu tarafından 1 Nisan 2014 tarihinde gönderilen yanıtta şöyle denildi: “İlgili sayılı yazınız ile cumhuriyet başsavcılığınızca yürütülmekte olan bir bakanlık incelenmesine esas olmak üzere, mahkememizin 2013/212 Esas sayılı dosyanın iddianamesinin onaylı sureti ve katılanlar tarafından vekil tayin edilen avukatlara ait vekâletname ya da vekâletnamelerin tamamının onaylı bir örneğinin gönderilmesi istendiği anlaşılmakla, yazımız ekinde mahkememizin 2013/212 esas sayılı dava dosyasının iddianamesi ve katılanlar vekillerinin vekâletnameleri gönderilmiş olup gereği rica olunur.”

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şube Başkanı Murat Yılmaz, Adalet Bakanlığı’nın hangi suçlama ile Korkmaz ailesinin avukatları hakkında soruşturma sürdürdüğünü bilmediklerini belirterek şunları söyledi: “Korkmaz ailesinin avukatları olarak bize yöneltilen suçlamanın ne olduğunu bilmiyoruz. Bu soruşturma neden yapılıyor? Burada toplu olarak soruşturma sürdürüldüğünü düşünüyorum. Bunun bir cezai mi yoksa bir disiplin soruşturması mı olup olmadığını bilmiyoruz. Bu şekilde bir soruşturma yapılması Ali İsmail Korkmaz ailesinin avukatlığını yapanlara bir baskı girişimidir, gözdağıdır. Ama hiçbir şekilde Korkmaz ailesinin avukatları olarak bu meselenin peşini bırakmayacağız. Haklarımızda soruşturma yapılsa dahi biz yine 12 Mayıs’taki davanın takipçisi olacağız.”

Alican Uludağ | Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0