Görüş Bildir
Haberler
Ahmet Hakan'a Saldıran 4 Zanlının İlk İfadesi: 'Trafik Nedeniyle Tartıştık'

Ahmet Hakan'a Saldıran 4 Zanlının İlk İfadesi: 'Trafik Nedeniyle Tartıştık'

Deniz Gök
01.10.2015 - 01:26 Son Güncelleme: 01.10.2015 - 15:21

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, İstanbul'daki evinin önünde 4 kişinin saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan Ahmet Hakan'ın vücudunda kırıklar olduğu öğrenildi. Ahmet Hakan, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni aracılığıyla gönderdiği mesajında, 'Bu tür saldırılardan hiç bir şekilde yılmayacağız. Korkmuyoruz. Bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz' dedi. Ahmet Hakan sabah saatlerinde taburcu edilirken, saldırganlar gözaltına alındı. Kamera kayıtlarında CNN Türk’ten çıktığı andan itibaren Ahmet Hakan’ı takip ettikleri ortaya çıkan zanlılar, ilk ifadelerinde “Trafik nedeniyle tartıştık” dedi. 4 saldırgandan 2’sinin tehdit, yaralama ve narkotik madde kullanmaktan kaydı çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırı haberini ilk, Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programına yorumcu olarak da katılan Gazeteci Levent Gültekin Twitter hesabından duyurdu.

Hürriyet Gazetesi de saldırıyı internet sitesinde son dakika gelişmesi olarak duyururken, saldırıda yaralanan Hakan'ın, şoförü tarafından Amerikan Hastanesi’ne kaldırıldığı bilgisini aktardı.

Haberde şu bilgilere yer verildi:

'CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programının ardından Nişantaşı’ndaki evine giden yazarımıza, aracından indiği sırada arkadaki araçtan inen 4 kişi fiziksel saldırıda bulundu. Saldırıda yaralanan Ahmet Hakan, şoförü tarafından yakındaki Amerikan Hastanesi’ne kaldırıldı.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa da Hakan'ın tedavi edildiğini hayati tehlikesi olmadığını aktardı. Çapa da saldıranların 4 kişi olduğu bilgisini verdi.

Vücudunda kırıklar var

Vücudunda kırıklar var

Fotoğraf: Hürriyet

Hastanede müdahalesi yapılan Hakan’ın burnunda ve kaburgasında kırıklar olduğu öğrenildi.

Saldırı haberini alan Sedat Ergin, Ertuğrul Özkök ve DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci'nin de hastaneye giderek Hakan'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldıkları bildirildi. Hakan, sabah saatlerinde taburcu oldu.

Ahmet Hakan 17 gün önce koruma talep etmişti

Yine Hürriyet'te yer alan haberde, Star Gazetesi yazarı Cem Küçük’ün 'İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun” ifadelerini içeren köşe yazısı ve AKP'li Abdurrahim Boynukalın'ın 'Hatamız bunlara dayak atmamak' açıklaması sonrası avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulunarak koruma talep eden Hakan'a 17 gün boyunca hiçbir yanıt verilmediği öne sürüldü.

Valilik: Gerçeği yansıtmıyor

İstanbul Valiliği ise, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ahmet Hakan'ın koruma talebinde bulunmasına rağmen ilgili merciler tarafından koruma tahsisi işleminin yapılmadığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, koruma talebine ilişkin de 'Sayın Coşkun’a, talebi üzerine 'çağrı üzerine koruma' tahsisi yapılmış olup müessif olayın meydana geldiği gün Sayın Coşkun’un koruma çağrısında bulunmadığı anlaşılmıştır' dedi.

Saldırganlar Ahmet Hakan'ı böyle takip etmişler

Saldırının bir araç takibi sonrasında yaşandığı Doğan Medya Center'ın güvenlik kameralarına yansıdı. Polisin saldırganlardan birini yakalamasında da önemli rol oynayan kiralık aracın CNN Türk binası önünden iki kere geçerken görülüyor.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Asayiş Şube Müdürlüğü bahçesine getirilen araç üzerinde detaylı incelemeye başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4 kişi gözaltına alındı

4 kişi gözaltına alındı

Saldırıya karıştıkları belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Emniyet yetkilileri gözaltına alınan saldırganlar hakkında bir açıklama yapmadı. 

Kimlikleri belirlendi

4 şüphelinin kimlikleri belirlendi. Şüpheliler Ahmet Güler, Kamuran Ergin, Fuat Elmas ve Uğur Adıyaman. Şüphelilerden Uğur Adıyaman, saldırıda kullandıkları aracın kiralandığı şirketin sahibinin kardeşi. Şüphelilerden 2'sinin daha önceden tehdit, yaralama ve narkotik madde kullanmak suçlarından poliste kayıtları olduğu ortaya çıktı.

Şüphelilerin ilk sorgularında trafik nedeniyle tartıştıklarını aralarında itiş kakış yaşandığını söyledikleri öğrenildi. Polis, olayda bir azmettirici olma ihtimaline karşı şüphelilerin bilgisayar, telefon gibi özel cihazlarını incelemeye aldı.

Olayın nasıl olduğu ortaya çıktı

Polis soruşturması sırasında saldırının nasıl gerçekleştiği de netlik kazandı. Şüphelilerin, mağdurların ve görgü tanıklarının ifadelerine göre program çıkışında Nişantaşı’ndaki evinin önüne gelen Ahmet Hakan, şoförü ve emekli polis olan özel koruması araçlarını yol kenarına park ettikleri sırada, arkadan gelen bir araç hafifçe çarptı. Bu çarpma üzerine Ahmet Hakan, şoförü ve koruması ile diğer araçta bulunan 4 kişi aşağı indi. Şüpheliler hiç bir şey söylemeden Ahmet Hakan’a ve onlara engel olmak isteyen şoförüne saldırdı. 15-20 saniye süren kavganın ardından şüpheliler araçlarına binerek olay yerinden uzaklaştı.

Görüntüler tesadüfmüş

Öte yandan polis ekiplerinin şüphelilere olayın meydana geldiği gece Doğan Medya Center binası önünde ortaya çıkan otomobil içindeki görüntülerini sordu. Şüphelilerin olay gecesi o bölgeye bir arkadaşlarını almaya gittiklerini orda o saatte bulunmalarının tamamen 'tesadüf' olduğunu söyledikleri öğrenildi.

Uzan ve Boynukalın tartışması

Uzan ve Boynukalın tartışması
Uzan ve Boynukalın tartışması

Twitter'da dün, Ahmet Hakan ile Cem Uzan'a ait olduğu öne sürülen @UzanCC hesabı arasında hakarete varan ifadelerin kullanıldığı bir kavga yaşanmıştı. 

Aydın Doğan ve Ahmet Hakan hakkında paylaşımlarda bulunan @UzanCC hesabına cevaben Hakan, “Memlekete giremeyen kriminal yavşak” ve “Seni Şanzelize’ye kadar kovalarım, hiçbir Fransız elimden alamaz lan seni” diye yazmıştı.

AKP'li Boynukalın, 'Hatamız bunlara dayak atmamak' demişti

Bu ay başında Hürriyet gazetesinin Twitter hesabından atılan 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dağlıca açıklaması: '400 vekil alınsaydı bunlar olmazdı''' mesajıyla ilgili olarak bir grup gazete binasının önünde toplanmış ve taşlı sopalı saldırıda bulunmuştu.

Hürriyet saldırılarıyla gündeme gelen AKP’li Abdurrahim Boynukalın'ın, 'Bizim hatamız bunlara dayak atmamak olmuş!' sözlerini içeren bir videosu çıkmıştı. 

Boynukalın videodaki konuşmasında Hürriyet Gen. Yay. Yön. Sedat Ergin ve Ahmet Hakan hakkında tehditvari ifadeler kullanmıştı.

Cem Uzan'dan açıklama: Tek resmi hesabım @CemCUzan'dır, Ahmet Hakan'a geçmiş olsun

Cem Uzan'dan açıklama: Tek resmi hesabım @CemCUzan'dır, Ahmet Hakan'a geçmiş olsun

Ahmet Hakan'a yönelik saldırının ardından gözlerin çevrildiği ve Odatv'nin ulaştığı Uzan, Ahmet Hakan'a 'geçmiş olsun' derken Twitter'daki söz konusu hesabın kendisine ait olmadığını söyledi.

Cem Uzan, Odatv'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Öncelikle Ahmet Hakan'a girişilen saldırıyı kınıyor ve kendisine geçmiş olsun diyorum. Ben hayatımda kimseye karşı fiziki müdahalede bulunmadım. Bu saldırının faillerinin bir an önce bulunmasını dilerim. Sosyal medyada benim adıma açılmış çok sayıda fake (sahte) hesap var. Benim resmi hesabım Twitter'da @CemCUzan'dır. Özellikle '@UzanCC' adlı sahte bir hesap benim 15 doğru twitimi kopyalayıp aralara sahte ve benim olmayan iletiler sıkıştırıyor. Ahmet Hakan'a yönelik olarak söylediğim iddia edilen sözler doğru olmadığı gibi Ahmet Hakan'ın yanıt olarak 'seni Şanzelize'ye kadar kovalarım' tweeti de bu sahte hesaba verilmiş bir yanıttır.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunar bir kez daha Ahmet Hakan'a geçmiş olsun derim.' 

Dün Uzan'a ait olduğu iddia edilen bir Twitter hesabıyla Ahmet Hakan arasında tehdit ve hakaret dolu bir konuşma gerçekleşmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'e yapılan saldırıda öne çıkan AKP'li vekil Abdürrahim Boynukalın, hem bu olayla hem de Hürriyet'e yapılan fiziki saldırıyla ilgisi olmadığını söyleyen bir mesaj yayınladı

Hürriyet'e yapılan saldırıda öne çıkan AKP'li vekil Abdürrahim Boynukalın, hem bu olayla hem de Hürriyet'e yapılan fiziki saldırıyla ilgisi olmadığını söyleyen bir mesaj yayınladı

Ahmet Hakan'a yapılan saldırıya sosyal medyadan büyük tepki geldi

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP'ye yakın hesaplar Cem Uzan'ı işaret etti

Twitter'da Cem Uzan ismi üzerinde duran insan sayısı da hiç az değil!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0