Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Polis Şiddetine Tepki Dinmiyor: 10'dan Fazla Eyalette Protesto

ABD'de Polis Şiddetine Tepki Dinmiyor: 10'dan Fazla Eyalette Protesto

Ulaş
09.07.2016 - 11:22 Son Güncelleme: 09.07.2016 - 14:47

Amerika Birleşik Devletleri'nde art arda iki gün iki siyahın polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterileri, Cuma akşamı birçok eyalete yayıldı.

California, Arkansas, Georgia, New York, Washington DC ve Louisiana başta olmak üzere 10'dan fazla eyalette göstericiler, 'Siyahların Hayatı Önemlidir' (Black Lives Matter) diyerek sokağa çıktı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazı açıklamada ise, NATO zirvesi için Polonya'da bulunan Obama'nın ülkeye dönerek Dallas'ı ziyaret edeceği belirtildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: AP

Atlanta'da binlerce gösterici kent merkezinde trafiği durdurdu, Illinois eyaletinde göstericiler ABD Başkanı Barack Obama'nın eskiden yaşadığı evin önünde toplandı. Yere yatıp ölü taklidi yaparak olayları protesto eden göstericiler, polisler ile siyahlar arasında alevlenen şiddeti durdurmak için adım atılmasını istedi.

NATO zirvesi için Polonya'da bulunan ABD Başkanı Barack Obama, zirve sonrası için planladığı Avrupa turunu erken bitirerek Pazar akşamı ülkeye geri dönecek.

Cuma akşamı yapılan protestolar büyük ölçüde olaysız geçti

Cuma akşamı yapılan protestolar büyük ölçüde olaysız geçti

Fotoğraf: AP

Dallas'ta ise önceki geceki protestolar sırasında öldürülen polisler için anma töreni vardı

Dallas'ta ise önceki geceki protestolar sırasında öldürülen polisler için anma töreni vardı

Fotoğraf: Reuters

Perşembe akşamı Dallas'taki protestolar sırasında, 5 polis vurularak öldürülmüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Keskin nişancı olduğu belirtilen bir şüpheli, sıkıştırıldığı garajda polis bombalarıyla öldürüldü.

ABD medyası şüphelinin ABD ordusunda ihtiyat askeri olan 25 yaşındaki Micah Johnson olduğunu duyurdu.

Obama Dallas'ı ziyaret edecek

Obama Dallas'ı ziyaret edecek

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Obama'nın, Avrupa ziyaretini kısa keserek hafta başında Dallas kentine bir ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

Açıklamada, Obama'nın, Dallas Belediye Başkanı Mike Rawlings'ten gelen davet üzerine bu kente gideceği kaydedildi. Obama'nın, Dallas ziyaretinin ardından Washington DC'ye dönerek söz konusu saldırıyla ilgili olarak çalışmalarına devam edeceği ifade edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
14
8
5
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kavinsky

Bakın hapishanelere zenci dolu. Zamanında olan olmuş haksızlığa uğramış ezilmiş olabilirler. Şimdi bakınca en çok Amerikayı sömüren onlar ve en çok hak sahib... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

%80 i böyle hem bizdeki hem onlardaki evet ama %20 si de cidden iyi insanlar ise hepsini suçlamak olmaz çünkü yeri geliyor bazen sende bende o azınlıkta kal... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Zencilere Turkiye destek vermeli

shutthefuckup

Zenciler geç bile kaldı karşılık vermekte. Her yıl en az 300 zencinin polis tarafından öldürüldüğü bir ülke Abd. Türkiye'de Kürtleri öldürseler bu şekilde en... Devamını Gör