Görüş Bildir
Haberler
Bugün 64 Yaşında! 18 Maddede ODTÜ'lü Olmak

etiket Bugün 64 Yaşında! 18 Maddede ODTÜ'lü Olmak

brudermartin
10.06.2014 - 23:42 Son Güncelleme: 15.11.2020 - 13:55

Bugün günlerden ODTÜ'nün kuruluşu! Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi bugün 64 yaşında! Biz de sizler için ODTÜ'lü olmanın nasıl bir şey olduğunu 18 madde ile açıkladık!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bilim Ağacı

1. Bilim Ağacı

ODTÜ'yü kazanan her birey, Bilim Ağacı'nın önünde hatıra fotoğrafı çektirmek zorundadır. Genelde de fotoğraf çektirmekten başka kimse ilgilenmez Bilim Ağacı ile...

2. Hazırlık

2. Hazırlık

Bir yıl boyunca yeni gelen öğrencilerin sabah 8.40 belasının yaşadığı yer. İlk gelinen yıl arkadaş kazandırmak dışında bünyeye pek katkısının olmadığı gözlenmiştir.

3. Çarşı

3. Çarşı

Kapısında ODTÜ Alışveriş Merkezi yazar ama öğrenciler Çarşı der. Nereye gidileceğinin karar verildiği aynasıyla, Makarasıyla, Hocamıyla, Terasıyla ve 2 kat aşağı inilip 1 kat yukarı çıkılan mimarlık harikası merdiveni olan tuvaletiyle öğrencilerin vazgeçilmez mekanı...

4. Orman

4. Orman

Biz susalım Sayın Eski Rektör Prof. Dr. Kemal Kurdaş konuşsun...

ODTÜ Ormanının Doğuşu

5. Çatı

5. Çatı

Hazırlıkta dersten çıkılınca 15 kişi toplanıp gidilen, bölüme geçince ara sıra uğranan cafe. Yemekler self-servis şeklinde satılıyor ve tabak ağırlığına göre ücretlendiriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 100. Yıl Mahallesi

6. 100. Yıl Mahallesi

ODTÜ öğrencilerinin eve çıktığı en yakın mahalle. Kampüse mesafesi 5-30 dk olduğu için çok tercih edilir.

7. Sekizinci Yurt

7. Sekizinci Yurt

ODTÜ yurtlarının efsanesi öğrenciler arasında abaza yurdu olarak geçer. Yurt basmalarıyla, tezahüratlarıyla ünlü ODTÜ'nün ilk ve tek abaza yurdu

8. ODTÜ Efsaneleri

8. ODTÜ Efsaneleri

Yeraltı tünelleri, silinmeyen Devrim yazısı, tabanca şeklinde kampüs, yüzen beton kayık, MM balıkçısı vb. bir süre efsanesi var ODTÜ'nün.

9. Sunshine

9. Sunshine

Dersten sonra çay içmelik, batak-king atmalık cafe.

10. Şenlikler

10. Şenlikler

Dillere destan şenlikler... 4 gün 4 gece. Sınırsız müzik. sınırsız eğlence!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hocam

11. Hocam

ODTÜ demek, 'hocam' demek... ODTÜ dolmuşçularından, kantin görevlilerine hatta Ankara'nın herhangi bir mekanındaki garsonlara hocam diye seslenmek demek.  

Rivayete göre hocaların ayrı bir statüde görülmesini engellemek için dillere oturmuştur. Herkes birbirine hocam der, herkes eşittir

12. Rahatlık ve Özgürlük

12. Rahatlık ve Özgürlük

ODTÜ'de herkes rahattır. Kimse kimseye karışmaz. Farklı görüşte de olsa, yaptığını tasvip etmese de ses etmez.

13. Kütüphane

13. Kütüphane

ODTÜ kütüphanesi...  Final ve midterm öncesi kalabalığı ile yer bulmanın imkansız olduğu, ders çalışırken kesişmelerin yaşandığı, kokusuyla, sesli bölümün gürültüsü, sessiz bölümün sessizliğiyle bir ODTÜ efsanesi..

Bu kütüphane özeldir. Buraya sınavda belli seviyede başarı göstermiş kişiler gelebilmiştir. Bu anlamda gelebilen herkes biraz özeldir. Sen de özelsindir.

14. Öğrenci Toplulukları

14. Öğrenci Toplulukları

Danstan spora, bililmden hobilere kadar yüzlerce konuyu kapsayan onlarca öğrenci topluluğu... Hepsi birbirinden aktif, hepsi insanı zenginleştiren müthiş gruplar

15. Mezuniyet Töreni

15. Mezuniyet Töreni

Devrim stadyumundaki kapanış... Tribünleri dolduran binlerce gururlu aile, önlerinden geçen, birbirinden yaratıcı pankartlar taşıyan ODTÜ öğrencileri. Adeta bir karnaval!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Öğrenciyi "Birey" Yapan Ortamı ve Eğitim Sistemi

16. Öğrenciyi "Birey" Yapan Ortamı ve Eğitim Sistemi

ODTÜ sistemi (öğrenci kayıt, ders seçme, geçme-kalma durumu takibi vs) seni birey olmaya zorlar. burada derslerinin gidişatından sen sorumlusundur. Bu da insanı erişkin hissetmeye davet eder ve farketmeden büyürsün. Bu yüzden iş hayatında ODTÜlüler ODTÜlülerle aynı dili konuşur ve anlaşır.

17. Heykelleri

17. Heykelleri

Heykelleri vardir ODTÜ’nün, sanata yer vardır binaların arasında.

18. ODTÜ'lü olmak ayrıcalığı

18. ODTÜ'lü olmak ayrıcalığı

Kendisini çevreleyen ve insanı yutan tüm karmaşa ve çirkinligin ortasında, öğrencilere kendilerinin seçebileceği zenginlikleri sunan bir vaha gibidir ve bu kültürü bulaşıcıdır insanlar arasinda, herseyin temelinde saygi ve tahammül vardır da ondan.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1196
620
161
88
50
43
37
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın