Görüş Bildir
Haberler
'Suudi Arabistan ile Suriye Politikamız Örtüşüyor, El Nusra Terör Örgütüdür'

'Suudi Arabistan ile Suriye Politikamız Örtüşüyor, El Nusra Terör Örgütüdür'

FreiGeist
08.05.2015 - 16:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Associated Press (AP) ajansının, Türkiye ile Suudi Arabistan'ın Suriye'de Beşar Esad yönetimini devirmek için ittifak kurduğu, iki ülkenin ABD'nin aşırılıkçı gruplara yardım etmeyle ilgili endişelerini bir kenara attıklarına ilişkin haberineAnkara'dan yanıt geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, bilgilendirme toplantısında Türkiye'nin Suriye konusundaki politikasının başından beri belli olduğunu, Suriye'de rejimin gitmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Sputnik'in de takip ettiği toplantıda IŞİD'ın buradaki varlığının Suriye yönetimi tarafından kullanıldığını bildiklerini kaydeden Bilgiç, 'Rejim kendini bir şekilde meşrulaştırmaya çalışıyor bunu da biliyoruz. Bunun yanında rejim hala insanları katletmeye devam ediyor' dedi.

'TÜRKİYE DİĞER MÜTTEFİKLERLE DE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR'

Türkiye'nin Suudi Arabistan ile Suriye konusunda görüşlerinin zaten örtüştüğünü vurgulayan Bilgiç, 'Türkiye sadece Suudi Arabistan ile değil diğer müttefikleriyle de işbirliği yapıyor. ABD ile İngiltere ile işbirliği yapıyor ve yapmaya da devam edecek' dedi. IŞİD'e karşı mücadelede oluşturulan uluslar arası koalisyonun içinde ABD'inin de İngiltere'nin de Suudi Arabistan'ın da olduğuna dikkat çeken Bilgiç, 'Onun için Suudi Arabistan'la ilişkin olarak bu söylenen şeyler çok yeni değil. Zaten geçmiş yıllara giden işbirliğimiz var. Bunun için yeni bir unsur olmadığını söyleyebilirim' dedi.

'EL NUSRA TERÖR ÖRGÜTÜDÜR '

Bilgiç, söz konusu haberde Türkiye'nin El Nusra'yı desteklediğine ilişkin bazı ifadelerin de yer aldığını belirterek, 'El Nusra Türkiye için bir terör örgütü' dedi. Tanju Bilgiç, İdlib'de muhaliflerin başarı kazanmasına ilişkin olarak Türkiye'nin askeri yardım yaptığına yönelik pek çok iddia dile getirildiğini belirterek, 'Biz bunu iki üç defa yalanladık. Ben bir kere daha yalanlıyorum. Böyle bir şey söz konusu değil tamamen uydurma haberlerdir' diye konuştu.

Gürsel Tekin: 'Türkiye İki Gün İçinde Suriye'ye Girecek'

'İKİ GÜN GEÇTİ TÜRKİYE SURİYE'YE GİRMEDİ'

Tanju Bilgiç, bir soru üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, Türkiye'nin iki gün içerisinde Suriye'ye gireceğine ilişkin iddiaları da değerlendirdi. Bilgiç, 'İki gün de geçmiş oldu, Türk ordusu da Suriye'ye girmedi' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'SIKINTI YOK EĞİT-DONAT BAŞLAYACAK '

Dışişleri Bakanı Bilgiç, eğit-donat programı konusundaki sorular üzerine, Türkiye ile ABD arasında 19 Şubat günü imzalanan mutabakatı hatırlattı. Basında eğit donat programının başlamayacağına dair bazı haberlerin çıktığını ifade eden Bilgiç, bu haberlerin temelsiz olduğunu söyledi.

Bilgiç, 'Zaten hukuki alt yapısı 19 Şubat tarihinde imzalanan belgede var. Hazırlıklar, program planlandığı şekilde devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı yok. Önümüzdeki günlerde program başlayacak' dedi. Bilgiç, eğitimin yapılacağı yer konusunda ise 'operasyonel detay' olduğu için bilgi veremeyeceğini vurgularken, program kapsamında Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Türkiye'de olmak üzere bir yıl içerisinde yaklaşık 5 bin kişinin eğitilmesinin öngörüldüğünü söyledi. Bilgiç, 'Yani üç yıl içinde yaklaşık 15 bin kişinin eğitilmesi böylece mümkün olacak. Ülkemizde de eğitilecek unsurların sayısı yılda yaklaşık 1500-2000 kişi olacak' diye konuştu. Bilgiç, eğit donat konusunda bir sıkıntının olmadığını, önümüzdeki günlerde bunun görüleceğini de kaydetti.

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0