Görüş Bildir
Haberler
'Başkanlık ve Yeni Anayasa İçin İki Ayrı Referandum Yapabiliriz'

'Başkanlık ve Yeni Anayasa İçin İki Ayrı Referandum Yapabiliriz'

Deniz Gök
26.02.2016 - 18:05 Son Güncelleme: 26.02.2016 - 18:33

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yabancı basın mensuplarına verdiği mülâkatta bir erken seçim ihtimalinin olmadığını rahatlıkla söyleyebileceğini ifade etti ve başkanlık sistemi ile yeni anayasa için iki ayrı referandum yapılabileceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM'de yeni anayasa konusunda kurulan Uzlaşma Komisyonu geçen hafta CHP'nin başkanlık sistemini görüşmeyi reddetmesinin ardından dağılmıştı.

AKP'nin yeni anayasa konusunda hazırlanacak bir tasarıyı referanduma sunabilmesi için muhalefetten 14 milletvekilinin daha desteğini elde etmesi gerekiyor. Basında yer alan bazı yorumlarda AKP'nin parlamentodaki sandalye sayısını artırabilmek için erken seçime gitmeyi tercih edebileceği yorumları yapılmıştı.

Yabancı basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Kalın, 'Kesin bir dille ifade edebilirim ki yeni bir anayasa için erken seçim yapılmayacak' dedi. 

Cumhurbaşkanlığının mevcut parlamento tarafından bir yeni anayasa yazılmasını arzu ettiğini belirten Kalın, ancak böyle bir anayasanın referanduma sunulmasının gerekeceğini söyledi. 'Sayın Cumhurbaşkanının teklif ettiği gibi iki ayrı yol izlenebilir; başkanlık sistemini de içeren yeni anayasa konusunda bir referandum yapılabilir, ya da başkanlık sistemi ayrı olarak millete referandumla taşınabilir' dedi.

Sözcü ayrıca PKK'nın Suriye kolu YPG ile ilgili olarak 'ABD'nin pozisyonunda bazı değişiklikler görüyorum. Sanıyorum daha dikkatli olmaya başladılar. YPG'nin hareketleri, Rusya ve Esed rejimiyle bağlantıları konusunda onlar da endişelerini dile getirdiler' dedi.

Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
22
8
8
5
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
uçi mamadi

Elbet düşeceksiniz, İşte o zaman kaçacak delik bulacaksınız. Hiçbir zülm sonsuza kadar sürmez.

Melih Ertaş

ülkenin anası bellenmiş bunlar başkanlık diyor hala bu gidişle gidilirse başkanlık yapılacak ülke kalmayacak bunlar hala neyin davasında...

Anıl

Ülke ateş çemberinde. Bir tarafta Rusya, diğer tarafta Işid, diğer tarafta pkk-ypg, diğer tarafta Dhkp-c. Ülkenin dört bir yanından sürekli şehit haberleri ... Devamını Gör