Görüş Bildir
Haberler
Zuckerberg'in Ardından Google'ın CEO'su da Hacklendi

Zuckerberg'in Ardından Google'ın CEO'su da Hacklendi

Onedio Medya
27.06.2016 - 21:44

Geçtiğimiz günlerde Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in sosyal medya hesaplarını ele geçiren “OurMine Team” isimli hacker grubu bu kez de Google’ın CEO’su Sundar Pichai‘nin Quora hesabını hackledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

WebMasto'nun haberine göre OurMine Team grubu, Sundar Pichai’nin sadece Quora hesabını ele geçirmiş gibi gözükse de, Quora hesabına bağlı olan Twitter hesabına da bir bakıma erişim sağlamış oldu.

Öyle ki hacker grubu Sundar Pichai’nin resmi Twitter hesabı üzerinde bir tweet de attı.

Grubun Pichai’nin Twitter hesabından “Sadece güvenliğini test ediyoruz” şeklinde attığı tweet(ler) ise kısa zaman içinde silindi.

Quora nedir?

Quora nedir?

2010 yılında Facebook'tan ayrılan bir grup programcı tarafından kurulan Quora, kullanıcılar tarafından soruların sorulduğu ve cevaplandırıldığı, merak edilen tüm konularla ilgili nitelikli bilgi paylaşımını yapıldığı bir soru-cevap platformu. 

OurMine hacker grubunun özellikle büyük internet şirketlerin yöneticilerini hedef alması ise bir zarar verme amacından ziyade, aslında kişisel verilerin çok da güvenli olmadığını göstermek açısından önemli bir eylem veya bir uyarı olarak da nitelendirilebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'OurMine Team' Mark Zuckerberg‘in Twitter, LinkedIn ve Pinterest hesaplarını da bir süreliğine ele geçirmişti

'OurMine Team' Mark Zuckerberg‘in Twitter, LinkedIn ve Pinterest hesaplarını da bir süreliğine ele geçirmişti

Öyle ki yaptığı açıklamaya göre hacker grubu ele geçirdiği hesapların şifrelerinde herhangi bir değişiklik yapmıyor. Tek amaçları ise kötü niyetli hackerların da bu güvenlik açıklarını görebilme ihtimallerinin olduğunu göstermek.

Grubun yaptığı açıklamada ayrıca, Pichai’nin hesabının ele geçirilmesinin Pichai ile ilgisi olmadığı,güvenlik açığının Quora platformunun kendisinde yer aldığı da belirtiliyor. 

Yani eğer bir Quora hesabınız var ise bir şifre değişikliği yapmanızda fayda var...

WebMasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
32
19
15
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Onedio edidorlerinin bu huyuna uyuz oluyorum. Sanki her haberi okuyan herseyi biliyor gibi kisaltmalar yapmalari, terimleri aciklamalarini yapmadan kullanmal... Devamını Gör

methanci

Kesin müslümanlar yüzünden İslam olmasa hacklenmezdi. (İslamofobik yuvası bir sitede prim kasmaya çalışırken ben.)

Pasif Kullanıcı

Eğer düşündüğün gibi olsa senin gibi sahte Müslümanlar olmazdı burada. Hoşgörülü olmayan bütün Müslümanlardan tiksiniyorum. Allah'ınız hepinizi yaksın inşall... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

sen git bütün dünyaya insanların kişisel bilgilerini satan *varlıkların bilgilerini ele geçir komedi