Görüş Bildir
Haberler
Ve Tuncay Özkan 1994 Gün Sonra Serbest

Ve Tuncay Özkan 1994 Gün Sonra Serbest

adem kara
10.03.2014 - 17:15 Son Güncelleme: 10.03.2014 - 20:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tuncay Özkan'dan İlk Açıklamalar...

'Şeytanla Yatağa Girdiler Çarpılarak Çıktılar'

Ergenekon davasında tahliye olan gazeteci Tuncay Özkan, '14 yaşında bıraktığım Nazlıcan'ımı 21 yaşında geri alıyorum' dedi

Ergenekon terör örgütü davasında suçlanarak tutuklu olarak yargılanan gazeteci Tuncay Özkan , İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının ardından, 1994 gün önce girdiği Silivri Kapalı Cezaevi'nden tahliye edildi. Silivri Cezaevi çıkışında kızı ve eşinin arasında açıklama yapan Özkan, '14 yaşında bıraktığım Nazlıcan'ımı bugün 21 yaşında geri alıyorum. Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar. Canımıza kıymak isteyenler Ankara'da Türkiye'yi yönetenlerin en yakınındadır' dedi. Özkan, İstiklal Marşı'nın dizelerine gönderme yaparak, 'Yurdumuzda alçaklar ve hırsızlar var' diye konuştu.

Özkan, Silivri Cezaevi çıkışında şunları söyledi:

'Altı yıl sonra zulmün bittiği, özgürlüğe kavuştuğumuz bir gün olsun çok isterdim. Altı yıl boyunca içeride çektiğimiz sıkıntılar keşke bugünün konusunu oluşturabilseydi. Ama bugün dışarda yaşananlar, bizim mağdur bırakıldığımız durumdan daha ağırdır. Kin, husumet, öç alma duygusu içinde değiliz. Biz bugün kindarlar ve zulümle hesaplaşmak için buradayız.

Hep beraber, el ele, birlikte, Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi, hiçbir ayrım gözetmeden, kimseyi ötekileştirmeden, hep beraber, barışla, sevgiyle, umutla geleceğe yürüyeceğiz. Ben öldürelemediğim için, 1996 yılından 2007 yılına kadar 5 suikast geçti başımdan, öldüremedikleri için 2007 yılında hapse attılar.

Suçumu söylemediler. 'Somut suçunu en iyi kendisi bilmektedir, anlatsın biz de öğrenelim' dediler..

Biz bugün umutla, barışla geleceğe yürümek için buradayız. Bugün dahi çıkışımızı engellemek için mahkemeler var.

Şeytanla yatağa girdiler çarpılarak çıktılar. Canımıza kıymak isteyenler Ankara'da Türkiye'yi yönetenlerin en yakınındadır. 13. Ağır Ceza Mahkmesesi'nin bizi bırakmamak için yarattıkları tablo, Gezi'de öldürülenlerin, şehitlerimizin yanında bunlar hiçbir şeydir.

Bu ülkeyi karanlıklara götürmek isteyenlerden korkmuyorum. Mustafa Kemal'in aydınlığı ve sıcaklığı Türkiye'nin her yerini aydınlatacaktır.

14 yaşında bıraktığım Nazlıcan'ımı bugün 21 yaşında geri alıyorum. Nazlıcan bu ülkenindir. Eşimle bugün kucaklaşabildim.'

İstiklal Marşı'nın 'Yurduna düşmanları uğratma sakın' dizesine gönderme yapan ve 'Demek ki alçaklar yurdumuza uğruyormuş. Yurdumuzda alçaklar ve hırsızlar var' diyen Özkan, tutuklu yargılanan sanıklardan Muzaffer Tekin'in pankreas kanseri olmasına rağmen bırakılmadığını vurguladı.

T24

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/tuncay-ozkan-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0