Görüş Bildir
Haberler
Uludere'de Katırlar Öldürüldü, Araba ve Evlere Kurşun Geldi

Uludere'de Katırlar Öldürüldü, Araba ve Evlere Kurşun Geldi

Batuhan
30.06.2015 - 10:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü askerin bu sabaha karşın Uludere’de operasyon yaptığını ve çok sayıda katırı öldürdüğünü söyledi. Şırnak Valiliği ise dünkü olaylarda 13 askerin yaralandığını duyurdu.

Şırnak Uludere’de dün başlayan gerginliğin bu sabah da devam ettiği öne sürüldü. HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü Twitter hesabından paylaştığı mesajlarında askerin sabaha karşı Uludere’de operasyon başlattığını söyledi.

Encü tweetlerinde çok sayıda katırın da askerlerin ateşi ile öldürüldüğünü belirterek fotoğraflar paylaştı. Ferhat Encü ayrıca ev ve araçlara da kurşunların isabet ettiğini bildirdi.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Evrensel gazetesine yaptığı açıklamada duruma tepki göstererek “Bu açık bir katliam girişimidir. Askerler köyü taradığı sırada yol üstünde insanlar da olabilirdi ve o insan şimdi yaşamaya bilirdi. Bu Roboski’de bize 4 yıl önce açılan savaşın devamıdır. Bizim artık Roboski’de can güvenliğimiz yok. Her hangi bir askerin açacağı ateşe maruz kalma durumumuz var. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Bu hiçbir şekilde açıklana bilinir, mazur görülecek, sessiz kalınacak bir şey değildir. Bu dünden beri yaşananlar farklı olaylara neden olabilirdi. İnsanlar öfkeli ve endişeli” dedi.

İşte Ferhat Encü’nün tweetleri:

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0