Görüş Bildir
Haberler
Rusya: Türkiye Ortak Çalışma Grubu Önerdi

Rusya: Türkiye Ortak Çalışma Grubu Önerdi

Onedio Medya
06.10.2015 - 22:42 Son Güncelleme: 07.10.2015 - 10:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Interfax haber ajansına bilgi veren Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'deki hava operasyonlarının koordinasyonu için Türkiye'nin ortak bir askeri çalışma grubu kurmayı önerdiğini söyledi.

Rus haber ajansı Interfax'a konuşan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Türkiye Savunma Bakanlığı yetkilileri ile İstanbul'daki Rus Başkonsolosluğu'ndaki askeri ataşenin bugün öğleden sonra görüştüğünü belirtti; teklifin görüşme sırasında kendilerine iletildiğini söyledi.

'Türkiye ile görüşmeye hazırız'

Gün içerisinde Türkiye ve ABD’nin de aralarında bulunduğu bir grup askeri ateşe ile bir araya gelen Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov, 'Suriye'deki Rusya operasyonları konusunda yanlış anlaşılmaları önlemek için Türk Savunma Bakanlığı'ndan bir heyetle görüşmeye hazırız' diye konuşmuştu.

Rusya geçen hafta Suriye'de hava operasyonlarına başlamıştı. Rus savaş uçakları bu hafta 2 defa Türkiye hava sahasını ihlal etti. Bunun üzerine Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'nin, Bakanlık Müsteşar Vekili tarafından Bakanlığa çağrılarak kuvvetle protesto edildi.

Sputnik, CNN Türk ve BBC Türkçe 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0