Görüş Bildir
Haberler
Sınırda İnsansız Hava Aracı Düşürüldü

Sınırda İnsansız Hava Aracı Düşürüldü

FreiGeist
16.10.2015 - 13:38 Son Güncelleme: 16.10.2015 - 20:23

Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlâl eden, milliyeti bilinmeyen bir insansız hava aracı, Türk savaş uçakları tarafından düşürüldü. TSK yapmış olduğu açıklamada 'Hava sahamızda düşürdüğümüz araç 3 kez ikaz edildi. Angajman kuralı uygulandı' denildi. Reuters'a konuşan ABD'li bir yetkili hava aracının Rusya'ya ait olduğundan şüphelendiklerini söyledi. Rusya Savunma Bakanlığı ise insansız hava araçlarının planlandığı gibi görevlerine devam ettiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: AA

Türk savaş uçakları, Suriye sınırında henüz milliyeti belirlenemeyen İHA'yı 3 kez uyardıktan sonra angajman kuralları gereği ateş açarak düşürdü.

Hava aracı, Kilis'in merkeze bağlı Deliosman Köyü yakınlarında sınırın sıfır noktasında saat 12.30 sıralarında düşürüldü.

Fotoğraf: DHA

İnsansız Hava Aracı'nın düşmesinin ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edildi, bölgede incelemeler devam ediyor.

Türkiye kimin İHA’sını düşürdü?

ABD'li bir yetkili Reuters'e yaptığı açıklamada, düşürülen insansız hava aracının Ruslara ait olabileceğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenko Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Suriye sınırında düşürdüğü hava aracıyla ilgili bir soru karşısında şunları söyledi: ''Suriye'de tüm Rus uçakları görevlerini tamamlayıp güvenli bir biçimde üslerine geri döndü. İnsansız hava araçlarımız da önceden planlandığı gibi görevlerine devam ediyor.''

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hükümetten ilk açıklama

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'Türkiye sahası terk edilmediği takdirde angajman kurallarının gereğiyerine getirilir. Elimizdeki bilgi, milliyeti bilinmeyen bir hava aracının, buanlamda angajman kuralları gereği düşürüldüğüdür. Önümüzdeki dakikalarda,önümüzdeki saatlerde Türk Silahlı Kuvvetleri, mesele aydınlandıkça gerekli açıklamayı yapacaktır' dedi. 

Dışişleri: 'Henüz tespit edemedik'

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu da hava aracının kime ait olduğunun henüz tespit edilmediğini, edilince açıklayacaklarını söyledi. Sinirlioğlu, insansız hava aracının sınırın 3 kilometre içerisinde vurulduğu bilgisini de verdi.

Genelkurmay: Milliyeti belli değil

Genelkurmay'ın internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Bugün Suriye sınırında ülkemizin hava sahası içerisinde milliyeti bilinmeyen bir hava aracı tespit edilmiş; üç defa ikaz edilmesine rağmen hareketine devam etmesi üzerine, sınırda devriye görevi icra eden uçaklarımız tarafından angajman kuralları çerçevesinde ateş edilerek düşürülmüştür.

Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine verilen görevi angajman kuralları çerçevesinde kararlılıkla uygulamaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

Genelkurmay Başkanlığı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda