Görüş Bildir
Haberler
TEOG Yaklaşıyor! Kan Tahlilinizi Yaptırdınız mı?

TEOG Yaklaşıyor! Kan Tahlilinizi Yaptırdınız mı?

şafak koçak
22.11.2015 - 13:14

Binlerce öğrencinin hayallerindeki liseye girebilmek için katılacağı TEOG’a sayılı günler kala uzmanlar, velileri çocuklarına destek olmaları konusunda uyarıyor. Bu destekler çocuklarının beslenme ve uyku düzenlerine dikkat etmekle sınırlı değil. Öğrenciye kan tahlili yaptırmak ve bazı kan bileşeni değerlerini inceletmek de oldukça önem taşıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neden mi?

Neden mi?

Bazı kan bileşenleri, insan beyninin verimli çalışabilmesini sağlıyor. Bu bileşenlerin yokluğu ise insan beyninde birçok olumsuz durumun gelişmesine neden oluyor. Bu olumsuzluklar -dikkat dağınıklığı, yorgunluk, bitkinlik, konsantrasyon eksikliği ve öğrenme güçlüğü- YGS, LYS ve TEOG sınavlarına girecek öğrenciler için adeta kabus haline geliyor. Hayatlarının en kritik süreçlerinde olan öğrenciler bol bol ders çalışmalarına rağmen sınavlarda emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Bu yıl YGS-LYS sınavlarına 2 milyon, TEOG sınavına ise yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin gireceği düşünüldüğünde bu durum toplamda 3 milyon 300 bin öğrencinin ve onların velilerinin hayatını doğrudan etkiliyor.

Prof. Dr. Semih Keskil Uyarıyor:

Prof. Dr. Semih Keskil Uyarıyor:

Özel Beştepe Okulları Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Semih Keskil:

 'İnsan beyni hala birçok gizemi ve karmaşık yapısıyla biz bilim adamlarının ilgi odağı durumundadır. İnsan beyni ile ilgili hala birçok bilinmezlik olduğu gibi, çok kesin elde ettiğimiz bilgiler de mevcuttur. Kanımızda yer alan bazı bileşenlerin beynimizin çalışması için hayati önem taşıdığı ise kesin bilgilerimiz arasındadır. __Vitamin B12, folik asit, serum demir, ferritin ve Vit D3 gibi kan bileşenleri adeta bir arabanın benzin ve katkı ihtiyacı gibi, beynin fonksiyonlarını yerine getirmesi için temel bileşenlerdir. 

Ne yapmalı?

Ne yapmalı?

Ankara'da faaliyet gösteren Beştepe Okulları, Düzenli olarak üniversite sınavlarına  (YGS-LYS)  ve liselere geçiş sınavına (TEOG) girecek olan öğrencilere kan tahlili yaptırıyor ve bazı kan bileşeni değerlerini inceletiyor 

Bu tahlillerde özellikle Vitamin B12, folik asit, serum demir, ferritin ve Vit D3 bileşenlerinin seviyeleri inceleniyor. Kan bileşenlerinde eksiklik görülen öğrencilerin velileri ve kendileri bilgilendiriliyor. Ardından Semih hocanın yazdığı reçete doğrultusunda okulun sağlık personelinin takibiyle gerekli tedavi ve tamamlama süreçleri hızla hayata geçiriliyor.

Bu uygulama daha önce sıklıkla karşımıza çıkmasa da yakın gelecekte eğitim ve sağlığın birleştiği pek çok ilk göreceğimiz kesin.

Bu uygulama daha önce sıklıkla karşımıza çıkmasa da yakın gelecekte eğitim ve sağlığın birleştiği pek çok ilk göreceğimiz kesin.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
8
6
3
2
1
1