Görüş Bildir
Bir Doktor Soru İşaretlerini Giderdi: Pek Çok Kişinin Muzdarip Olduğu Çene Kıtlaması Neden Olur?
Birçok insanın karşılaştığı bir durum olan çene hareketleri esnasında ortaya çıkan kıtırtı sesleri, endişe yaratabiliyor. Bu durum, çene hareketlerinin doğal bir parçası olmasına rağmen, bazı kişilerde daha belirgin hale gelebiliyor ve rahatsızlık hissi yaratabiliyor. Bu rahatsızlık, çene hareketlerinin sıradan bir eylemi olan açma ve kapama esnasında bile hissedilebiliyor. Bu durumun neden olduğu rahatsızlık, kişinin yaşam kalitesini düşürebiliyor ve günlük yaşantısını olumsuz yönde etkileyebiliyor.
Reklam
Övgü, Çocukları Nasıl Etkiler?
etiket
Ebeveynler ve çocuklar arasında övgünün algılanma biçimi, çocuğun akademik başarısını etkiler mi? Çocuklar genellikle büyüklerinden aldıkları övgülere göre davranışlarını belirlemektedirler.  Ailelerinin ve öğretmenlerinin onları sevmesini isterler. Çocuklar sergiledikleri davranışlar karşısında ailelerinden aldıkları övgülerle bir tutum sergilemeye başlarlar. Özellikle 24 ve 36 aylık bebeklerde övgü sözcükleri gelişimlerini desteklemektedir.  Gelişen bebeklerde övgü işe yarasa da, ilerleyen yaşlarda övgü tam tersi etki yaratabilmektedir. Çocuklar yaş aldıkça övgünün anlamı değişir ve daha dikkatli olmak gerekmektedir. Çocuklar kişilik özellikleri üzerinden övüldüklerinde ise örneğin; “Sen çok zekisin!” vb. çocuklarda yaptıkları iş üzerinden sevgiye layık olma bakışı açısını geliştirmektedir.
Reklam
Partneriniz Geçmişinizi Gereğinden Fazla Kurcalıyorsa Yapabileceğiniz 10 Şey
etiket
Hayatta yaptığımız her şeyin az ya da çok altında yatan bir nedeni vardır. Bu nedenle mevcut bir tartışmada geçmişi gündeme getirmek yapılacak en verimli şey olmayabilir. Geçmişi sürekli gündeme getirmek sorunun çözümüne yardımcı olmaz. Peki böyle bir durumla karşılaşırsanız ne yapmalısınız? Buyurun içeriğimize.  👇😉🎈
Reklam
Reklam
Mikrobiyolog Ali Akın: "Âşık Olacağınız Kişiyi Bağırsaklarınızdaki Bakteriler Seçiyor!"
etiket
Sizi bilmem ama benim bu bağırsak sağlığı ile alakalı kafam karışık. Bu mesele son on yıldır fazlasıyla gündemde. Eskiden bilmiyorduk ama şimdi anladık ki bağırsaklarımız doğru çalışmıyorsa tüm sağlığımız etkileniyor. Birçok rahatsızlık bağırsakta başlıyor deniyor. Bu konuyla alakalı çok kitap var, sosyal medyada da bana göre haddinden fazla uzman mevcut.Marketler derseniz probiyotik ürünlerle dolu, eczanelerdeki takviyelere her gün yenisi ekleniyor. Çocukluğumda kronik kabızlık çektim. Sonrasında Gastric Bypass oldum. Yani kişisel olarak ilgilenmem gereken bir konu bu. Araştırırken de Ali Akın ile karşılaştım. Ali Bey Bodrumlu, şu an Amerika'da yaşıyor, mikrobiyota uzmanlaşmış sayılı isimden biri. Merak edenler için enteresan bir söyleşi oldu, buyursunlar.
Reklam
Reklam