Görüş Bildir
Haberler
Son Dönemde İsimleri Kadar Şarkılarıyla da Dikkat Çeken 10 Marjinal Grup

Son Dönemde İsimleri Kadar Şarkılarıyla da Dikkat Çeken 10 Marjinal Grup

Doğu Cem Gürcan
15.04.2015 - 18:54 Son Güncelleme: 18.04.2015 - 13:00

1. Yüzyüzeyken Konuşuruz

1. Yüzyüzeyken Konuşuruz

2011 yılının mayıs ayında kurulan Yüzyüzeyken Konuşuruz başta sadece genç bir şarkı yazarının video kamerayla kaydedip yayınladığı şarkılarından oluşan bir projeydi. Sonrasında insanların yayınlanmış olan şarkılara yoğun ilgi göstermesi, projenin internette oldukça yüksek bir şekilde ses getirmesinin ardından Kaan Boşnak, grubun elektro gitaristi Engin Sevik ile beraber güç birleştirme kararı aldı. Kemik kadrosu Kaan Boşnak ve Engin Sevik'ten oluşan Yüzyüzeyken Konuşuruz'un orkestrasında üç yıllık sahne süreçlerinde birçok isim yer aldı.

2013 Eylül'ünde Fono Müzik'ten yayınladıkları Evdekilere Selam albümü ile yayınlanmış eski şarkıları yeniden düzenleyerek dinleyicilerine sundular.

Yüzyüzeyken Konuşuruz, metropolün içinde sıkışmış; kayıp bir jenarasyon olma tehlikesinin eşiğinde büyümüş iki genç insanın anlattığı hikayelerden oluşan şehirli bir lirik müzik grubu. Yaptıkları müziği en genel bakışla indie-folk olarak isimlendiriyorlar. Yüzyüzeyken Konuşuruz gitar ve vokalde Kaan Boşnak, elektrik gitarda Engin Sevik, bas gitarda Burak Güngörmüş ve davulda Can Kalyoncu'dan oluşan kadrosuyla konserler vermekte.

Yüzyüzeyken Konuşuruz - Ateş Edecek Misin

Yüzyüzeyken Konuşuruz - Bir Sinema Filmine Bilet Almışım

2. Son Feci Bisiklet

2. Son Feci Bisiklet

Son Feci Bisiklet, 2011 yazında Arda Kemirgent (vokal, gitar) ve Can Sürmen (davul) tarafından Ankara'da kuruldu. Sanılanın aksine bisiklet sporuyla bir ilgisi bulunmayan ikili, grubun ilk 6 şarkısını kaydedip Son Feci EP adı altında dinleyiciye sundu. 

Şarkılara gösterilen ilgiden hoşnut olan ikili, gruba Efe Güner (bas gitar) ve Erkin Sağsen'i (gitar) katıp ilk konserini Ankara'nın Manhattan'ında verdi. Aynı dönemde Babajim Stüdyosu'nun düzenlediği 2. Be the Band yarışmasında ilk 10 grup arasına girmeyi başaran ve Roxy Müzik Ödüllerinde finale kalan Son Feci Bisiklet; 2012'yi beste çalışmaları ve çeşitli konserlerle süsledi. 

Bu dönemde grupta bir oyuncu değişikliğine gidildi ve bas gitara Efe Güner'in yerine Ozan Özgül geldi. Bu değişiklikten sonra 2 yeni single çıkaran grup, son olarak Bu Kız isimli single’ını yayınladı ve konser trafiğini yoğunlaştırdı.

Son Feci Bisiklet - Bikinisinde Astronomi

Son Feci Bisiklet - Uzaydan Geldiğine Göre Yorgun Olmalısın

3. Kaç Canım Kalmış

3. Kaç Canım Kalmış

Vokal, gitar: Yiğitcan Önal

Gitar, geri vokal: Emre Perihan

Bas gitar: Cengiz Zeydan

Davul: Çağdaş Topal'dan oluşan grup 2012 yılında kurulmuştur.

Kaç Canım Kalmış - Kafamı Hissetmiyorum

Kaç Canım Kalmış - Doymadınız

4. Sekerse Tehlike

4. Sekerse Tehlike

Ne Sekerse Tehlike ? 

Şarkılarıyla yaratmak / uyarmak / uyandırmak istediği duyarlılık dinleyende karşılık bulur ve teoriden pratiğe sekerse egemenler için, sekmezse tüketici özne haline gelen dostlar için.

Neden Sekerse Tehlike ? 

Çünkü dayatılan ve diretilen; tüketim endeksli, apolitize , çevre düşmanı, şiddet fetişisti postmodern yaşama karşı duyulan iç bulantısını gidermek için , derdini anlatmak ve bu anlatının karşılığını bulmak bir olasılıkdır.

Ne ile Sekerse Tehlike ? 

Şarkılarını dinleyen ve o şarkılarda kendinden bir şeyler bulan insanlarla.

Nasıl Sekerse Tehlike ? 

Sadece dinleyerek değil eyleyerek.İnandığını teoriden pratiğe geçirerek, rahatsızlık duyduğunu değiştirmek için birlikte hareket ederek, farklıları ve ötekileri anlamaya çalışarak.

Nerede Sekerse Tehlike ?

Sokakta , evinde , arabanda

Sekmezse ?

Sekecek , sekmeli , sekene kadar , seke seke !

Kim Sekerse Tehlike ? 

Kadıköy'lü müzik grubu

-Yasin Parlak ( Vokal )

-Evren Güner ( Vokal & Ritim Gitar )

-Onur Yıldırım ( Klavye )

-Berk Evren ( Bas Gitar )

-Ulaş Şenyurt ( Solo Gitar )

-Gökhan İvgen ( Davul )

Sekerse Tehlike - Hauva

Sekerse Tehlike - N'oluyo

5. Yok Öyle Kararlı Şeyler

5. Yok Öyle Kararlı Şeyler

'Mütevazi rock yapıyoruz ama tam tersi de olabilir...' mottosu ile şarkı çizip resim çalan bir topluluk... diye kendilerini tanımlayan grup

Yok Öyle Kararlı Şeyler - Nefret Söylemi

Yok Öyle Kararlı Şeyler - Geçen Yine Oturuyoruz

6. Adamlar

6. Adamlar

Adamlar, Tolga Akdoğan, Burak Güngörmüş, Gürhan Öğütücü, Burak Irmak ve Berkan Tilavel’den oluşuyor. Yola Halimden Konan Anlar ile çıkan Tolga Akdoğan artık yeni bir isim ve müzikal yaklaşımla, kendi bestelerini halka arz ediyor. “Eski Dostum Tankla Gelmiş” isimli debut albümünü People Make Music etiketiyle yayımlayan grup, ilk tekli olarak “Bi Öyle Bi Böyle” isimli şarkısını servis etmişti

Adamlar - İnsanın Düştüğü Durumlar

Adamlar - Kendini Karıştıran Adam

7. Büyük Ev Ablukada

7. Büyük Ev Ablukada

Büyük Ev Ablukada, 2008 yılında İstanbul'da kurulan bir müzik grubudur. Afordisman Salihins ve Canavar Banavar ile başlayan grup daha sonra 'Full Faça' olarak nitelendirilen elektrikli haline gelmiştir. Büyük Ev Ablukada kendi şarkıları ve verdikleri konserlerle, internette paylaştıkları konser kayıtları ile kısa sürede tanınır hale gelmiştir. İlk olarak Ay Şuram Ağrıyo adlı bir konser kaydı ve Olmadı Kaçarız adında bir albüm paylaşan grubun üyeleri konserlerde kendi isimleri yerine takma isimler kullanmaktadır.

Büyük Ev Ablukada - Tayyar Ahmet'in Sonsuz Sayılı Günleri

Büyük Ev Ablukada - Çıldırmıcam

8. Seni Görmem İmkansız

8. Seni Görmem İmkansız

Kendilerini 'İsmini, seksenli yılların modifiye türk sanat müziği şarkısı 'imkansız'dan alan grup 2009 yılı son yazında kuruldu. Şarkılarını 'olması mümkün olmayan her şey'e ithaf eden grubu synthesizer kaynaklı davullarda, sayıklamayı andıran vokallerde, karnaval klavye tonlarında ve aniden beliren tüm seslerde arayınız.' şeklinde anlatmışlar

Seni Görmem İmkansız - Çürük Oda

Seni Görmem İmkansız - Çok Mutlusun

9. Açık Seçik Aşk Bandosu

9. Açık Seçik Aşk Bandosu

Facebook gruplarında kendilerini kısa açıklamarında 'Hem Açık Hem Seçik Aşkın Bandosu' uzun açıklamalarında ise 'Epey bir Açık Hem de Seçik bir Aşkın Bandosu' olarak tanıtmışlardır

Açık Seçik Aşk Bandosu - Popon Hep Pipimde Dursun

Açık Seçik Aşk Bandosu - Irıspıya Bile Gittim

10. Hacı Bi Saniye

10. Hacı Bi Saniye

Hacı Bi Saniye; hissiyat posasını yazarak,çizerek,çalıp söyleyerek değerlendirmeye çalışan insanların soluklandığı bir gölgedir. Öylesine bir gölge ki o gölgede hissiyat pis eser, gönül caddeleri ceryan yapar. Birileri dinlerse müzisyen, birileri okursa yazar, birileri bakarsa çizer olur şu deli yüreğim!

Hacı Bi Saniye - Samsunlu Değilim

Hacı Bi Saniye - Burdurlular

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
289
132
39
28
20
14
8