Görüş Bildir
Haberler
Yok Olmadan Önce Görmeniz Gereken 10 Yer

Yok Olmadan Önce Görmeniz Gereken 10 Yer

27.08.2014 - 10:35 Son Güncelleme: 28.08.2014 - 20:10

1. Ölü Deniz (Lut Gölü) Ürdün

Barındırdığı yaklaşık %35 tuz oranıyla, Dünya’nın en tuzlu gölü olan Ölü Deniz’ bu sebeple su üzerinde kendiliğinden kalabilmektesiniz. Bu gölün küresel ısınma ve bazı endüstrileşmeler sebebiyle önümüzdeki 50 yıl içerisinde yok olacağını biliyor muydunuz? Artık bu gölden çıkartılan Magnezium, Potasyum, Bromin ve Sülfat gibi çok değerli maddeleri bulamayacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Maldivler

2. Maldivler

Maldivler, Asya’nın gerek populasyon gerekse de alan olarak en küçük ülkesidir. Maldiv adaları ayrıca Dünya’nın nüfusu en küçük ülkesidir. Maldiv Turlarına katılanlar bilirler, bu adacıkların yaklaşık %80’i deniz seviyesinden 1 metrenin biraz altında bir yüksekliktedir. Küresel ısınma nedeniyle yaklaşık 100 yıl içerisinde bu adaların suyun altında kalma ve yok olma tehlikesi vardır. Bu sebeple Maldiv Turlarına katılmak isteyenlerin, Maldivleri görmek için acele etmelerini önermekteyiz.

3. Madagaskar

3. Madagaskar

Dünya’nın en sevimli hayvanlarından iri gözlü , ilginç sesler çıkartan küçük maymunları anımsatan bir Makigil olan Lemurların ana vatanı Madagaskar, bu türün 20 farklı çeşidinin ana vatanıdır.Madagaskar Turlarına katılmak için başlı başına bir sebeptir Lemurlar, çünkü bu tür sadece Madagascar’da yaşamaktadırlar. Bu arada Madagaskar’daki doğal yaşamın yaklaşık %80’ide sadece buraya özeldir ve Dünya’da başka bir yerde bulunmamaktadır. Eğer bu adanın korunmasına ciddi katkılar sağlanmazsa, 35 yıl içerisinde yok olacağı öngörülmektedir. Kaçak avlanma, ekin için bitki örtüsünü yakma ve diğer sebeplerden dolayı gerek ada gerekse ekosistem büyük tehdit altındadır.

4. Venedik

4. Venedik

Venedik’in son 100 yılda yaklaşık olarak 25 cm battığını biliyor muydunuz? Her ne kadar yetkililer bu batışın önüne geçmeye çabalasa da, önüne geçmenin mümkün olmadığı da kabul edilmektedir. Bilim insanları Venedik’in yaklaşık 70 yıl içerisinde sular altında kalacağını öngörmektedirler. Ayrıca yetkililer Venedik Turlarına katılımın 2007 yılından beri  bu sebepten dolayı dramatik biçimde arttığını belirtmektedirler. İtalya Turlarına katılım yapmayı düşünenlerin, Venedik Turlarına katılmak isteyenler için hızlı hareket etme zamanı.

5.Büyük Bariyer Resifi

5.Büyük Bariyer Resifi

Kuzeydoğu Avustralya’da Queensland sahilinde bulunan Büyük Bariyer Resifi (The Great Barrier Reef), Dünya’nın en büyük Mercan Kayalıklarının evidir. Dalış tutkunlarının yok olmadan önce görmeleri gereken yerlerden birisidir. Özellikle AvustralyaTurlarını düşünenlerin mutlaka görmeleri gereken bir doğa harikasıdır. Deniz kirliliği, küresel ısınma, okyanus suyundaki sıcaklık artışları, siklonlar ve daha benzeri sebepler bu mercan kayalıklarını ve resiflerini yok etmektedir. Uzmanlar, resiflerin %60’ının 2030 yılına kadar yok olacağını öngörmektedirler. Malesef 8.000 yıllık bu resifler yaşamınızın çok yakın zamanında yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. Avustralya Turlarına ve Büyük Bariyer Resiflerini görmek için çok az zamanınız kaldı acele edin.

6. Kongo Havzası

6. Kongo Havzası

Amazon’dan sonra Dünya’nın en büyük yağmur ormanları, Kongo havzasında bulunmaktadır ve bu havza, 6 Orta Afrika Ülkesine yayılmaktadır. Bu havza ormanlardan, nehirlerden, bataklıklardan ve savanalardan oluşmaktadır. Bu havza Dünya’nın oksijen ihtiyacının %40 ‘ını sağlamaktadır. Birleşmiş Milletler uzmanları bu havzadaki orman, hayvan ve bitki örtüsünün 2/3’nün, kaçak avlanma, tarım alanları açma, madencilik ve gerilla savaşlarından ötürü 2040 yılına kadar yok olacağını öngörmektedirler. Bu da Afrika Turlarına katılmak, savanalarda safari turlarını tecrübe etmek için bir başka nedeniniz olabilir. Dünya’nın en büyük oksijen kaynaklarından birisi olan bu havzadaki yaşamı yok olmadan önce görmenizi tavsiye ediyoruz. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Alpler

7. Alpler

Avrupa’nın en büyük sıradağlarından olan Alpler de, ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Özellikle de kayak turları ile alakadar olanların, kış turlarında yurtdışı turlarını değerlendirmek isteyen kayak severlerin, Avrupa Turlarına katılmak isteyenlerin fazlasıyla Alplere gittikleri bilinmektedir.  Kayak turları için İtalya’da Cortina d’Ampezzo, İsviçre’de Davos, Fransa’da Chamonix , Avusturya’da Saalbach ve Almanya Bavaria’da Oberstdorf en popüler kayak merkezlerindendir. Son yüzyılda küresel ısınmadan dolayı buzlarının yarısını kaybetmiştir. 1980’den bu yana ise Alplerdeki buzların %20’si erimiştir. Küresel ısınma bu hızla devam ederse,  Alpler’deki buzların 40 yıl içerisinde yok olacağı öngörülmektedir. 

8. Tac Mahal

8. Tac Mahal

UNESCO’nun Dünya Mirası içerisinde bulunan Tac Mahal, Hindistan’daki en popüler Turizm merkezlerinden bir tanesidir. Dünya’daki herkesin ilgisini çeken bu baş yapıtı ziyarete gelenlerin sayısı senede 3-4 milyon kişiyi geçmektedir. Ancak yakın gelecekte Tac Mahal’i de görmek hayal olabilir. Aşırı düzeylere çıkan hava kirliliği ve aşırı sayıdaki ziyaretçi sayısı, Tac Mahal’in beyaz taşlı duvarlarının solmasına sebebiyet vermektedir. Tac Mahal duvarlarındaki beyaz rengin soluklaşmaya başlaması nedeniyle Hindistan Turizm Bakanlığı, Tac Mahalin ziyaretçilere kapatılması gerektiği üzerinde tartışmaktadırlar. 5 yıl içerisinde ziyaretçilere kapanması muhtemel görünen Tac Mahal’i görmek için Hindistan ve Uzak Doğu Turlarına katılmak isteyenlerin acele etmesi gerekmektedir.

9. Patagonya

9. Patagonya

Güney Amerika’da el değmemiş ve muazzam bir yer olan Patagonya, küresel ısınma nedeniyle fazlasıyla değişmeye başlamıştır. Sıcaklıkların artması ve yağışların azalması nedeniyle, etrafındaki buzullar çok hızlı biçimde azalmakta ve geri çekilmektedir. Belki Patagonya asla yok olmayacak ancak, dokusu kesinlikle küresel ısınmanın etkileriyle fazlaca değişecektir. Patagonya’ya seyahat ettiğinizde, Valdes Yarım Adasını, Periyo Moreno Buzullarını, Torres del Paine Ulusal Parkını, Ushuaia ve Arjantin Göller Bölgesini mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

10. Alaska Tundrası

10. Alaska Tundrası

Berkley Univeristesi uzmanlarının görüşlerine göre, Alaska TundrasıDünya’nın en soğuk ekolojisidir. Kutuplardaki sürekli donmuş toprak tabakası, düşük sıcaklıklar, besinlerin ve bitki örtüsünün gelişmesini her ne kadar engellese de, Alaska Tundrası, ortadan kaybolmadan önce görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Küresel ısınmanın etkisi Alaska Tundrası’nda Dünya’nın diğer bölgelerine oranla çok daha etkilidir. Küresel ısınmanın hızı bu şekilde devam ederse Alaska Tundrası da yok olacak yerlerden birisi olarak yerini alacaktır. 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
24
16
16
8
6
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
root

Maldivler'e gitme hayalim var. Para lazım. -_-

Gezsene Co

Venedik'te gezilecek yerler, Venedik'te nerede kalınır? Venedik'te ne yenir? Ne zaman gidilir? gibi tüm gezi detayları anlatılmış... https://gezsene.co/2017... Devamını Gör

ecemsahipli

gördün şimdi ölüceksin