Görüş Bildir
Haberler
Senin Neye Alerjin Var?

etiket Senin Neye Alerjin Var?

Osman Avcı
30.09.2014 - 11:25 Son Güncelleme: 30.09.2014 - 11:27

Bu hayatta herkesin belli bir alerjisi, ölümüne gıcık olduğu bir şey vardır. Peki ama seninki hangisi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Facebook'la başlayalım... Facebook'taki hangi hareket/kişi seni "tilt" eder?

1. Facebook'la başlayalım... Facebook'taki hangi hareket/kişi seni "tilt" eder?

2. Peki bu kişiye ne demek istiyorsun? (Atış serbest!)

3. Hangi hayvana canını sıkma demek istiyorsun?

4. Pekii, hangi meslek grubuna garezin var?

5. Şu ünlülerden hangisine "Benden uzak Allah'a yakın olsun!" diyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sıra çok temel bir soruda! Bu dünyayı kurtaracak kavram hangisi?

7. Gıcık olduğunda yüzünün aldığı şekli öğrenelim!

8. Diyelim patronsun. Hangi çalışan tipi seni cidden rahatsız eder?

9. Son soru: Hepimiz lisenin çemberinden geçtik. Peki o günlere dönsen, hangi tipin ağzını burnunu kırarsın?

9. Son soru: Hepimiz lisenin çemberinden geçtik. Peki o günlere dönsen, hangi tipin ağzını burnunu kırarsın?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Yalana Alerjin Var!

Yalana Alerjin Var!

Yılandan korkmazsın yalandan korktuğun kadar. Dürüstlük en önemli erdem senin için çünkü. Yalansız, yalın bir hayat düşledin de hep. Ama yalancılar hep etrafında kümelenmiş. Onları gördüğün zaman derin kabarıyor, hapşırmaktan da kendini alamıyorsun. Ama yalancıların korkulu rüyasısın bir yanda da. Onların yalanını ortaya çıkarmak sende hobi, hatta part-time iş!

Yapmacık İnsanlara Alerjin Var!

Yapmacık İnsanlara Alerjin Var!

İkiyüzlülük kadar tüylerini diken diken eden başka bir şey daha yok. Sahte hareketler, yapmacık tavırlar. Onların bu riyakarlık maskelerinin altında Ümraniye çöplüğü yatmakta aslında. Bu maskeli balonun sahte yüzleri bir ortaya çıksa, onların ince iplerle örülmüş cıvık ilişkileri ayyuka çıkacak da dur bakalım sabret! Dobralık yolundan vazgeçme, ey samimi insan!

Tembelliğe Alerjin Var!

Tembelliğe Alerjin Var!

Senin son zamanlarda en anlam veremediğin şey; tembelliğin, aylaklığın ve bir baltaya sap olamamanın pek bir revaçta olması. İpsiz sapsız dolaşan herkes aylak adam/madam kisvesine bürünüp prim yapmaya çalışıyor. Gerçekten bir fikre dayansa bu, ne ala! Fakat üşengeçliklerine, üretim kabızlıklarına, bilumum işe yaramazlıklarına kılıf arıyorlar, ki onlar minareyi bile çalamazlar bu tembellikle. Sen yine de yolundan ayrılma, bay/bayan çalışkan. Eee ne demiş Bob Marley: 'Get up, stand up, don't give up the fight!'.

Hayalciliğe Alerjin Var!

Hayalciliğe Alerjin Var!

Ah, keşke dünya o hayalci çocukların düşündüğü gibi tozpembe olsa, ama ne yazık ki değil! Dünyayı bir renge benzetecek olsan o, ya beyaz olur, ya siyah, ya da en fazla gri. Çünkü bunlar gerçeği temsil eder ve sen gerçekliğin, gerçekçiliğin basın sözcüsüsün adeta. İnsanlar çıkarına bakar, haindir, yalancıdır sana göre. Bu gerçeklere gözünü yuman hayat çömezlerineyse gıcık oluyorsun, alerjin var kısaca; haklısın da!

Yalakalığa Alerjin Var!

Yalakalığa Alerjin Var!

Ah onlar yok mu, onlar! İşi bilirler, işe gelmezler. Tek yaptıkları boş konuşmak, bir şey bilseler bari. Reklamları iyidir ama; kendilerini pazarlamayı da iyi bilirler. Bu tipler, kendi üstüne kuzu; altına kaplan kesilirler. Dünya adaletli bir yer olsa, senin gibi hakikaten emek verenler hak ettiği yerlere gelirler. Ama çivisi çıkmayan dünyadan umut kesilmez! İllaki senin yaptığını gören, gerçek emeğe gerçek değer verenler vardır bir yerlerde, kim bilir!..

Diktatörlüğe Alerjin Var!

Diktatörlüğe Alerjin Var!

Senin diktaya ve baskıya karşı mutlak bir alerjin var. Hayatına en yakının bile karışamazken, ne demekmiş diktatörün karışması. Yok efendim onu giymeyecekmişsin, yok efendim onu içmeyecekmişsin... İçinde bulunan asi ve özgür ruha en yakının bile karışamazken, elin siyasetçisinin karışması da ne demekmiş. Ama şunu unutma, yine de diktanın geceleri uykularını kaçıran senin bu başına buyrukluğun. Sıksınlar bakalım ne sıkıyorlarsa, ama bilsinler ki fikirler kurşun geçirmez ;)

İmla Hatalarına Alerjin Var!

İmla Hatalarına Alerjin Var!

Cahillerin ölmesini, yarı cahillerin de yaralanması diliyorsun Tanrı'dan. Bilgi, mühim şey ve senin için de çok değerli, orası ayrı! Ancak imla bilgisini, bilgiden bile saymıyorsun; çünkü çok temel ve basit bir şey, bu yüzden bunun bilinmemesi seni sinirden öldürmeye yetiyor da artıyor bile. Bir kere Türkçe ağzında annenin ak sütü gibi ve senin olan şeyi korumanda bir sıkıntı yok. Kısaca bu yolda devam et ve milleti 'bağlaç olan de/da ayrı yazılır!' diye darlamakta devam. Ama 'tahi anlamındaki te'ye yapacak bir şey yok, onlar Allah'a havale!

Saygısızlığa Alerjin Var!

Saygısızlığa Alerjin Var!

Senin çok ciddi bir biçimde saygısızlığa alerjin var. Kişi kendinden bilirmiş işi hesabı, saygılı olduğundan karşıdan saygı beklemen pek mantıklı. İncesin, zarif ve naziksin de. Ama insanlarda bu var mı: Pek tabii ki yok! Hayvanlıklarını, kabalıklarını sanki çok matah bir şeymiş gibi, sağda solda satmaları yok mu, ölür müsün öldürür müsün. Ama sen lütfen şövalye, leydi tavırlarını bozma! Seni de kaybedersek, burası hepten mezbahaya döner, ki Allah korusun!

Aşk Böcüklerine Alerjin Var!

Aşk Böcüklerine Alerjin Var!

Gerçek sevgiye, bağlılığa ve tutkuya dediğin bir şey yok da sürekli birbirinin dibinden ayrılmayan, mıç mıç sevgililere fena halde ayar oluyorsun. Hele Facebook'ta, Twitter'da birbirlerine 'the gelin', 'the damat', 'kocişim' demeleri yok mu, cinayet sebebi yeminle. Bu zevatın başka bir korunma yolu var ki, hepten öldürmelik: 'Bizi kıskanıyorsunuz'. Onları kıskanmıyorsun, sadece o tiplere alerjin var. Gerçek sevginin pazarlanmaya ihtiyacının olmadığını biliyorsun çünkü. Bir de bunların bebekleri olur sonradan... Neyse daha fazla konuşup senin sinirlerini bozmayalım :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
368
144
83
69
37
36
27