Görüş Bildir
Haberler
Şehit Cenazelerinde Tepki Gösteren Şehit Yakınları ‘Terörist’ İlan Edildi

Şehit Cenazelerinde Tepki Gösteren Şehit Yakınları ‘Terörist’ İlan Edildi

Onedio Medya
22.08.2015 - 21:00 Son Güncelleme: 24.08.2015 - 00:24

Hükümete yakınlığıyla bilinen bazı gazeteler, şehit cenazelerinde tepkilerini dile getiren şehit yakınlarını 'terörist' ilan etti. Siirt'te şehit olan er Recep Beycur'un cenaze töreninde 'Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun' diyen Ömer Bilir, yaptığı açıklamada 'Güle oynaya gönderdik, tahta parçası içinde aldım. Cumhurbaşkanı kendini benim yerime koysun, hesap yapsın. Koyduğum tepki azdı bile” derken, Bursa'daki şehit cenazesinde Bakan Müezzinoğlu'nu protesto eden vatandaşların arasında yer alan Mehmet Şenol ise 'Bizi protesto eden herkes teröristtir algısı yaratmaya çalışıyorlar” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siirt’te 19 Ağustos’da teröristlerin yola koyduğu mayının patlatılması sonucu şehit olan er Recep Beycur’un cenaze töreninde “Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun. Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Allah’tan hiç mi korkmuyor?” diye tepki gösteren Ömer Bilir, hükümete yakınlığıyla bilinen bazı gazeteler tarafından ‘terörist‘ olarak yansıtıldı. Bilir, 'Allah rızası için yazın. Kardeşi kardeşe kırdırmayı bıraksın. Allah'tan korksun' demişti:

Bazı gazeteler, “Şehidin amcası değil provokatör çıktı”, “Şehidin amcası değil PKK sempatizanı çıktı”, “Şehidin amcası dediler PKK’lı terörist çıktı” başlıklı haberlerinde Bilir’e ait olduğu öne sürülen Facebook hesabından görseller kullandı.

‘Biz çocuklarımızı bu yaşa getirene kadar ne çileler çektik…’

‘Biz çocuklarımızı bu yaşa getirene kadar ne çileler çektik…’
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Terörist' ilan edilen Ömer Bilir ise Cihan Haber Ajansı’na konuşarak, “Biz çocuklarımızı bu yaşa getirene kadar ne çileler çektik. Babası çobanlık yaptı, gurbette sıvada çalıştı, hamallık yaptı. Çocuğunu 20 yaşına kadar getirdi. Tek parça halinde gönderdiğimiz canımızı biz kırk parça halinde aldık” dedi.

'Koyduğum tepki azdı bile'

Bilir şöyle devam etti: 

“Güle oynaya gönderdik, tahta parçası içinde aldım. Cumhurbaşkanı kendini benim yerime koysun, hesap yapsın. Koyduğum tepki azdı bile. Daha fazla tepki koymam gerekiyordu. Ben değil tüm şehit ailelerinin bu tepkiyi göstermesi gerekiyordu. Neden ya? Neden? 20 yaşına getirdiğim fidanı neden paramparça alıyorum? Paramparça evime getiriyorum. Buna hangi can dayanır? Eğer cumhurbaşkanı kendi evladını benim yerime benim şehidimin yerine koyarsa, ben o zaman anlarım nasıl olduğunu” diye konuştu.

'Cumhurbaşkanı bizi aramıyor'

Bilir, hayatını kaybeden askerlerin ailelerini arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerini aramadığını da ekleyerek, “Bugüne kadar Cumhurbaşkanı tüm şehit ailelerini arıyor, bize gelince bizi aramıyor. Bu vatan için ben de canımı, kanımı verdiysem 20 yaşındaki delikanlı gidip de toprağın altında çürüyorsa cumhurbaşkanı utanıp da bizi araması gerekiyor. Ya yüzü tutmuyordur bizi aramaya ya da bizi insandan saymadığı için aramadı” dedi.

Bakan Müezzinoğlu'nu protesto eden şehit yakını da terörist ilan edildi

Bakan Müezzinoğlu'nu protesto eden şehit yakını da terörist ilan edildi

Bursa’daki şehit cenazesinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu protesto eden vatandaşların arasında yer alan Mehmet Şenol da hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi ve A Haber tarafından DHKP-C’li ilan edildi. Sabah gazetesi Şenol’un Twitter hesabı üzerinden Mahir Çayan ve arkadaşlarının yaşamını yitirdiği Kızıldere ile ilgili paylaşımlarını göstererek “Vatandaş gibi gösterilen provakatör Mehmet Şenol DHKP-C’li çıktı. Twitter hesabından DHKP-C’yi destekleyen paylaşımlarda bulunan Mehmet Şenol, terör örgütlerine ve asker katili örgüt militanlarına övgüler yağdıran mesajlar gönderdiği öğrenildi” diye yazdı.

'Ölen asker damadımın kardeşiydi'

ÖDP eski Buca ilçe başkanı emekli öğretmen Mehmet Şenol, BirGün’e konuşarak “Ölen asker damadımın kardeşiydi. ÖDP Buca eski ilçe başkanı ve Eğitim-Sen eski şube başkanıyım. İktidar medyası beni yalan yanlış bilgilerle hedef göstermiştir” dedi.

'Bizi protesto eden herkes teröristtir algısı yaratmaya çalışıyorlar'

BirGün'e konuşan ÖDP eski Buca ilçe başkanı emekli öğretmen Mehmet Şenol, şehit olan asker Bahadır Aydın'ın akrabası olduğunu söyledi. Şenol, protesto anını 'Camiye geldik. Cenaze namazında Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nu ön sırada görünce tepki gösterdim. Bütün yaşananların sorumlusu olarak gördüğüm siyasi hareketin mensubu ön sıraya yerleşmişti. Kendisinin 'başkan seçsek bu kaos yaşanmazdı' laflarını hatırlattım ve 'daha ne kadar kan dökeceksiniz' diye sordum' sözleriyle anlattı. 

Şenol şöyle devam etti; 'Tepkim üzerine cenazede bulunan kitle de çok yoğun protestoya başladı. Su şişesi, bozuk para fırlatmaya başladılar. Korumaları da bakanı alıp kaçırdı.' 

Sabah ve diğer iktidar gazetelerinin kendisine DHKP-C'li dediğini söyleyen Şenol, 'DHKP-C ile ilgim yok. ÖDP üyesiyim, Haziran Hareketi içerisindeyim' dedi. 

Şenol, 'İktidar medyası bu tip haberlerle 'normal yurttaş bize tepki göstermez, halk bize tepki göstermiyor' algısı yaratmaya çalışıyor. Ben orada bakana kendi sözlerini hatırlattım. Tepki gösteren herkesi terörist ilan ediyorlar. İnsanların ailelerini düşünmeden hedef gösteriyorlar. Her türlü hukuki yola da başvuracağım' ifadelerini kullandı.

Şenol, 'şehit yakını değil' haberlerine yine sosyal medyadan asker Bahadır Aydın'la birlikte çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak yanıt verdi.

Diken, BirGün, CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda