Görüş Bildir
Haberler
Savcı Öz'den TİB İçin Suç Duyurusu

Savcı Öz'den TİB İçin Suç Duyurusu

adem kara
29.03.2014 - 09:58

Savcı Öz'den TİB İçin Suç Duyurusu

Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunduğunu Twitter hesabından açıklayan Savcı Öz, “Mahkeme kararı olmadan Twitter ve Youtube’yi kapatan TİB’e mahkeme kararlarını uygulamadığı için suç duyurusunda bulundum” dedi.

Öz, suç duyurusu dilekçesinin fotoğrafını da yayımladı. Dilekçede Öz’ün Sabah Gazetesi’nin internet sitesinde kendisi hakkında asılsız ve hukuka aykırı yayın yapıldığı gerekçesiyle Bakırköy 5. Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurduğu; mahkemenin de yayınlara erişimin engellenmesi kararı verdiği görünüyor.

Ancak TİB’in 4 saat içerisinde engellenmesi gereken içeriği 18 Mart’tan beri engellemediği belirtiliyor.

Zekeriya Öz’ün dilekçesinde “kişilik hakları, cevap ve düzeltme hakkı, özel hayatın gizliliği ile kişisel verilerin korunması gibi birçok hakkının ihlal edildiği” belirtilerek sorumlular hakkında cezai işlem yapılması isteniyor.

17 Aralık’taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun koordinatörlüğünü yapan Zekeriya Öz, o dönemde İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekiliydi. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Zekeriya Öz’ün Dubai’de yaptığı tatil ile ilgili haber çıkması üzerine Öz hakkında inceleme başlatmıştı. 7 Ocak’ta ‘geçici atama ile’ Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne atanan Öz, 11 Şubat’ta Bolu Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.

1968 doğumlu Öz, Türkiye gündemini yıllarca meşgul eden Ergenekon ve Balyoz gibi soruşturmaları yürütmüştü.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/sav...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0