Görüş Bildir
Haberler
Saraydan Topunu İsteyen Eylemci

Saraydan Topunu İsteyen Eylemci

Bakırköy Halk Meclisi
24.06.2015 - 13:27 Son Güncelleme: 24.06.2015 - 17:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde Ak-Saray’ın önünde yapılan eylem sonrası Öğrenci Kolektifi üyesi polisin el koyduğu topunu ve haklarını istedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Saray’ı önünde piknik yapmak ve top oynamak istedikleri için Cumhurbaşkanlığı korumalarının “hışmına” uğrayan üniversite öğrencilerinden, beyaz atletli pijamalı kıyafetiyle çocuklarını pikniğe getirme rolü yapan üniversite öğrencisi Gökçe Ekin Baran, “toplarının çalındığını”, Erdoğan hakkında, perşembe günü suç duyurusunda bulunacaklarını, 1 TL’lik toplarını istediklerini söyledi. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencisi aynı zamanda Öğrenci Kolektifleri üyesi Baran, Saray’ı neden protesto ettiklerini Cumhuriyet’e anlattı.

Ne yapmak istediniz, polis neden müdahale etti?

6 kişi gittik. Korumalar bizi sonradan farketti. Koştur koştur geldiler. “Niye geldiniz buraya” diyerek, süpürmeye çalıştılar. Süpürdüler de. Piknik yapmaya geldiğimizi söyledik. Ama dinlemediler.

– “Halka açık burası” dediniz…

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde reklamlarda Saray’ın halka açıldığını söylemişlerdi. Biz de “madem açıldı, çoluğu çocuğu toplayalım” dedi. Halka açık değilmiş. “Gidin mesire alanına” dediler. Ben de “burası çocukluğumuzda mesire alanıydı” dedim. “Park mı yok, gidin parkta piknik yapın, top oynayın” dediler. “Park mı bıraktınız Ankara’da, yeşil alan bir tek burayı bulduk, buraya geldik” dedim.

– Karpuz top ne oldu?

İtiş kakış sırasında, korumalardan biri arkalara doğru attı. Sonra yok. Topumuzu çaldılar. Sonra hırsız deyince kızıyorlar. Topumuzu istiyoruz. Perşembe günü Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacağız. 1 TL vermiştik.

“Sarayı versin karton bardak da kullanırız”

– Saraydan ne istediniz?

Ya yurt olsun ya da hastane, ama bir şey olsun. Bir kişinin oturduğu bir yer olmasın orası. 1150 odası var. Madem öyle, açıkta kalan, yurda yerleşemeyen 1150 öğrenci orada barındırılabilir. Altın ya da altın kaplamalı bardaklara gerek yok. Biz karton ya da plastik pardak da kullanırız. Maaliyeti düşürmesini de iyi biliriz.

Kaynak: http://bakirkoyhalkmeclisi.com/direni...

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Önünde Piknik Eylemi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0