Görüş Bildir
Haberler
'Şakkadanak' Necmettin Yine Çok İddialı: 'Dövizi Geberteceğiz, Türkiye Uçacak!'

'Şakkadanak' Necmettin Yine Çok İddialı: 'Dövizi Geberteceğiz, Türkiye Uçacak!'

'Şakkadanak' çıkışıyla tanınan Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, şimdi de yüksek döviz kurunun 'balon' olduğunu öne sürdü. 'Dövizi alınan tedbirlerle geberteceğiz!..' diyen Batırel, Türkiye'nin uçacağını iddia etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye yazarı 'Ekonomist' Necmettin Batırel, 'Uçak kalkıyor yerinizi ayırtın!' başlıklı yazısında her gün rekor tazeleyen dolar kurunun 'balon' olduğunu öne sürerek 'Türk lirasının bugün olması gereken gerçek değeri 8,73 TL’dir.' dedi.

"Sade vatandaşa döviz satılmasın"

"Sade vatandaşa döviz satılmasın"

Batırel, iktidarın yeni 'ekonomi modeli' ile döviz kurunu nasıl düşüreceğini ise şöyle anlattı:

'Sihirli formül, tüketim, üretim, yatırım, istihdam, ihracat. Merkez Bankası faizi son 4 ayda 500 puan aşağı çekerek %19’dan %14’e indirdi. “Sınırlı alan tamamlandı” dedi. Mesaj açık: Gidilecek alan var denilmediği için 2022’nin ilk çeyreğinde artık indirim yok. Turizmdeki gelişmelere, cari fazladaki artışa, enflasyonun seyrine, üretime, istihdam artışına bakılacak. Döviz gelirimiz ile giderimiz eşitlendiği anda kur balonu sönecek. Maliyet artışları ortadan kalkacak, taşlar yerine oturacak...

BDDK bankaları uyardı ama TL kredisi alanlar döviz topluyor, bu yüzden kurlar sürekli yükseliyor. Bunun önüne geçilmesi lazım. Yeni bir kanunla döviz geliri olmayan şirketlerin dövizle borçlanmaları yasaklanmalı. Bankalar ithalatçı belgesi olmayan şirketlerle birlikte sade vatandaşa kesinlikle döviz satmamalı. Kurlar ancak böyle kontrol altına alınır.' 

"Türkiye’nin nasıl mükemmel yönetildiğini görün"

"Türkiye’nin nasıl mükemmel yönetildiğini görün"

Yazısının devamında cari denge ve hisse senetlerine ilişkin bazı rakamlar sıralayarak pembe bir tablo çizen Batırel, 'Allahınızı severseniz şu rakamlara bakın da Türkiye’nin nasıl mükemmel yönetildiğini görün. Bana enflasyon demeyin, o dünya sorunu bize mahsus değil. Ama stok yasasıyla onun da hakkından geleceğiz. Dövizi alınan tedbirlerle geberteceğiz!.. Türkiye uçacak, şimdiden yerinizi ayırtın yoksa açıkta kalırsınız...' dedi.

Batırel, bir ay önce doların 13, 15, 20 olamayacağını, bunların hayal mahsulü rakamlar olduğunu da söylemişti. 👇

Dolar/TL kuru şu an 17.50 seviyelerinde...

Dolar 3.50 iken yapılan ve efsane olan o konuşmayı da anmadan geçmeyelim. 📹

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
27
17
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can_Can

Hala pişkin pişkin ne konuşuyor bu ya.. Ulan bu kadar yandaşlık nedir, kendinize nasıl tahammül edebiliyorsunuz kardeşim?

Metin Akalp

Paraları dolara yatırdın nasıl olsa. Senin sırtın yere gelmez gayrı Necmettin abi.

crixus_83

Soyadı manidar.siz kendi elinizle batiramazsaniz benim elimle batiririm hesabı.