Görüş Bildir
Haberler
Oyunda Vurulunca, Kanınız Akacak!

Oyunda Vurulunca, Kanınız Akacak!

ATKN
25.11.2014 - 14:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kickstarter bağış kampanyası ile projelerini gerçekleştirmek isteyen Kanadalı bir grup, oyun oynarken sanal karakteriniz yara aldığında sizin de 'kanamanızı' sağlatacak.

Oyun dünyasında karşımıza çıkan nice garip ürün ve oyuna bir yenisi daha eklendi. Ancak bu kez karşımızda pek de akla hayale gelmeyecek bir proje var. Kickstarter üzerinden kendine bağış arayan teknoloji projesi Blood Sport (Kan Sporu) adını taşıyor ve oyuncusundan gerçek kan alıyor!

Blood Sport ekibi tarafından geliştirilen Arduino tabanlı teknoloji, oyun kumandasını kan nakli - alımını yapan bir cihaza bağlıyor. Oyuncu şayet sanal karakterinin zarar görmesine sebep olur, silah ile yaralanır ya da otomobilini bir başka araca çarparsa sistem kan naklini başlatacak ve oyuncu 'kan bağışı' yapmış olacak.

Ekip bir de ilginç kan bağşı turu düzenlemek niyetinde. 10 Kanada doları bağış yapanlar Kanada genelinde Haziran 2015 tarihinde müsabakalara katılacak. 25 Kanada doları ödeyenler Battlefield Hardline oyunu ile kanlarını bağışlayacak, 100 dolar ya da üstü bağış yapanlar ise tekli oyuncu modu içeren bir oyunu tek başına oynayarak sistemin reklamını gerçekleştirecek.

Görünüşte kan bağşına özendirmek gibi faydalı görünen Blood Sport projesi öte yandan insan sağlığına zarar verebileceği için de bir hayli ürkütücü.

Güncelleme: Blood Sport bağış kampanyası Kickstarter tarafından 'dondurulmuş'. Gerekçe ise şimdilik bilinmiyor ancak olayın direkt olarak insan sağlığı ile ilgili olması ufak bir ipucu veriyor.

ShiftDelete.Net

Kaynak: http://shiftdelete.net/oyunda-vurulun...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
15
10
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
can cansay

Kan emici emperyalist oyunları istemiyoruz kickstarter defol!!! :))

Yaman Alkar

İyi bi yeremi gidiyo bari kan o kadar akıyo bağışlansın ( uzun oldugu icin okumadım oyleyse kızmayın :D )