Görüş Bildir
Haberler
Otizmi Konu Alan İlgili İzlenmesi Gereken 10 Film ve Dizi

Otizmi Konu Alan İlgili İzlenmesi Gereken 10 Film ve Dizi

dncr srl
10.06.2019 - 16:33

Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) ile ilgili günümüze kadar çekilen izlenmesi gereken en iyi 10 film ve dizi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Hai yang tian tang - 2010 (IMDB: 7.7)

10. Hai yang tian tang - 2010 (IMDB: 7.7)

Dafu ( Jet Li'nin oğlu ), Çin'de yaşayan bir milyonun üzerindeki otizmli hastadan biridir. Dalgın dalgın bakar ve başkalarının söylediklerini tekrarlar. Ayrıca çok iyi bir yüzücüdür. Akvaryumda çalışan Sam Wong, 22 yaşındaki oğlunun tüm bakımıyla yakından ilgilenmektedir.İyiliksever komşularının da yardımlarıyla mutlu bir şekilde yaşamaktadırlar...

9. God's Ears - 2008 (IMDB: 7.8)

9. God's Ears - 2008 (IMDB: 7.8)

8. My Name Is Khan - 2010 (IMDB 8.0)

8. My Name Is Khan - 2010 (IMDB 8.0)

Asperger sendromu (sosyal bozukluklara sebebiyet veren bir otizm çeşidi) hastası olan Rizwan Khan, Mumbai'nin Borivali bölgesinden bir müslümandır. Rizwan Hintli bir dul olan Mandira ile evlidir ve San Fransisco'da yaşamaktadırlar. 11 Eylül olaylarının ardından Rizwan, Los Angeles havaalanında 'şüpheli' davranışlarından dolayı alıkoyulur. Tutuklanışın ardından tanıştığı terapist Radha, ona bu durumundan ve hastalığından kurtulması için yardımcı olur. Rizwan bunlardan sonra Obama ile görüşüp adını temize çıkarmak için bir yolculuğa çıkar.

7. Rain Man - 1988 (IMDB: 8.0)

7. Rain Man - 1988 (IMDB: 8.0)

Bir ithal araba satıcısı olan Charlie, başkalarının düşüncelerine saygı duymayan bencil ve fırlama bir şehir çocuğudur. Babasının öldüğünü haber alan Charlie, cenazesine gittiğinde, babasının 49 model bir Buick Roadmaster hariç tüm mirasını bir vakfa bıraktığını öğrenir. Kendi hakkı olduğunu düşündüğü bu paradan bir pay alabilmek için bu vakfı ziyaret eden Charlie, buranın özürlülerle ilgilenen bir kurum olduğunu öğrenir.

6. Autism: The Musical - 2007 (IMDB: 8.0)

6. Autism: The Musical - 2007 (IMDB: 8.0)

Film 2007 yılında ABD’de, 6 ayda, otizmli çocuklarla çekildi. Daha doğrusu otizmli 5 çocuğun bir ekip liderliğinde hazırladığı müzikal bir gösteri, bu filmin konusu… 5 çocuğun da bir alanda yeteneği var. Bir tanesi şarkı söylüyor, diğeri viyolonsel çalıyor… Film boyunca otizmli çocuk ailelerinin yaşadığı zorluklar ve çocukların gösteriye hazırlıkları gösteriliyor, filmin sonunda da otizmli çocuklar gösterilerini sunuyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. I Am Me - 2015 (IMDB: 8.1)

5. I Am Me - 2015 (IMDB: 8.1)

4. Parenthood - 2010-2015 (OMDB: 8.1)

4. Parenthood - 2010-2015 (OMDB: 8.1)

Parenthood, Amerika NBC televizyonunda yayınlanan bir komedi drama dizisidir. 1989 yılında yayınlanan Parenthood filminin dizi olarak uyarlanmasıyla ortaya çıkmıştır.

Dizi, filmle aynı konuya sahip. Üç jenerasyona sahip geniş bir aile olan Braverman ailesinin ve arkadaşlarının hayat hikayelerini ve başlarında geçen olayları konu alıyor.

Breverman ailesini biraz tanıtacak olursak ailenin büyük babası Craig bir piskopostur. Craig'in eşi, yani ailenin büyük annesi Bonnie, hamarat bir kadındır ve ailesini bir arada tutmak için elinden geleni yapar. Bu ikilinin çocukları ise Adam, Sarah, Crosby ve Julia'dır ve hepsi bir aile ve çocuk sahibidir.

3. Mary and Max - 2009 (IMDB: 8.2)

3. Mary and Max - 2009 (IMDB: 8.2)

Mary, Avustralya'nın kenar mahallerinden birinde yaşayan, sorumsuz ve yoksul bir aileye sahip olan, sekiz yaşındaki yalnız bir kız çocuğudur. Küçük kızın konuşabildiği tek kişi mektuplaştığı Avustralyalı bir savaş gazisidir. Postaneye gittiği bir gün şans eseri bir New York adres rehberi görür. Rehberi karıştıran Mary, New York'ta yaşayan Max Jerry Horowitz isimli bir adama mektup yazmaya başlar. 

Max, Manhattan'daki dairesinde yalnız yaşayan, ruhsal problemleri olan asosyal ve obez bir adamdır. 44 yaşındaki Max, Mary'nin mektubunu alır ve cevap yazmaya koyulur. Aralarında gelişen dostluk hayat hakkında acı ve tatlı gerçeklikleri beyaz perdeye sevimli ve dokunaklı bir şekilde yansıtır.

2. Temple Grandin - 2010 (IMDB: 8.3)

2. Temple Grandin - 2010 (IMDB: 8.3)

Temple Grandin, otistik bilimkadınının hayat hikayesiyle umut verirken, Claire Danes’e bir Emmy ve bir Altın Küre getirdi. Temple Grandin, adını taşıyan TV filmi başlar başlamaz karşımıza çıkıyor ve “Merhaba, ben Temple Grandin’im!” diye kendini tanıtıyor. Biraz tedirgin, fazlasıyla heyecanlı, tıpkı kahramanın kendisi gibi. Temple hep sorunlu bir çocuk olmuş. Daha otizm kelimesi yeni yeni telaffuz edilirken hastalığının yalnızca kendisinin değil, çevresindekilerin de hayatını zorlaştırdığı bir çocukluk geçirmiş. Dört yaşına kadar konuşamamış. Okula gittiğinde uyum sağlayamamış. Çünkü, annesinin de dediği gibi, diğerlerinden bir eksiği yok, ama onlardan farklı. Mick Jackson’ın abartıdan uzak filminin iyi bir hikayenin yanısıra, çok yararlı bir dersi de var. Benzer durumdaki ailelere, çocuklarından vazgeçmemelerini salık veriyor: boş umutlara kapılmak için değil, olabileceğin en iyisine ulaşabilmek için.

1. Po - 2016 (IMDB: 8.4)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın