Görüş Bildir
Haberler
Onedio'dan Büyük Hizmet: 10 Madde ile Yolsuzluklara Saplanıp Kalmış Gündemi Değiştiriyoruz

Onedio'dan Büyük Hizmet: 10 Madde ile Yolsuzluklara Saplanıp Kalmış Gündemi Değiştiriyoruz

diazepam
22.01.2015 - 10:56 Son Güncelleme: 22.01.2015 - 10:57

Günlerdir Türkiye'nin gündemi yolsuzluklar, yüce divan oylaması ve başkanlık sistemine geçiş işaretleri üzerine saplandı kaldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasından bu yansa gündem sürekli değişmekte sıkıntı çekiyor. Buna bir de başbakan Davutoğlu'nun yurt dışına gitmesi eklenince gündem iyice yetim gibi oldu. Onedio olarak gündem bağımlısı halkımıza yeni gündemler sunmak, yüce divan, yolsuzluk ekseninde dolanıp Ak Parti'yi yıpratan gündemi bir nebze değiştirmek için sizlere yepyeni, sıfır kilometre gündemler sunuyoruz. İster caps yapın, ister kıyasıya eleştirin, ister 'gündem değiştirme' deyin yeter ki Egemen'in pozunu, Ak Parti'nin firelerini, Şamil Tayyar'ın avlanma stratejisini konuşmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uğur Mumcu'nun katlinde "Paralel" izi!

1. Uğur Mumcu'nun katlinde "Paralel" izi!

Herhangi bir belgemiz, duyumumuz, dayanağımız yok, ama eminiz ki bunu herhangi bir hükümet yetkilisi dillendirse onun da bilgisi belgesi olmayacak. Sadece söylemek, gündemi 3-5 gün oyalamak yeter. Zaten bir takım gazeteler bunu hemen manşete çekecek, iki gün sonra hiçbir şey olmamış gibi gündemden düşürecekler. Zaten bir hafta sonra kimse çıkıp da 'ya böyle bir iddianız vardı?' diye sormayacağı için herhangi bir sıkıntı yaratması da olası değil. Maksat gündem değişsin, maksat paralel yapı vurgusu olsun, maksat Muammer Güler'in oy kutusuna attığı basket konuşulmasın. Haydi başlayın.

2. Kadının otobüste erkeğin kalktığı yere oturması mekruhtur!

2. Kadının otobüste erkeğin kalktığı yere oturması mekruhtur!

Maksat 'kadından' günden sağmak değil mi ve nasılsa kimse size dayanağınızı, fetva yetkisini nereden aldığınızı sormuyor. Bunu sokak röportajında 100 erkeğe sorsanız eminiz ki 70'ten fazlası katılıyorum diyecektir. Türkiye artık böyle bir toplum olma yolunda, kadın çalışmasın, evinden çıkmasın, sadece çocuk doğurup baksın, erkeklerle konuşmasın, yan yana gelmesin, simalarını göstermesin, vs. bunları dediğinizde size destek çıkacak %50'lik bir kitle her daim hazır. Hem kadın konusunda en tepeden en alta kadar o kadar çok şey söylendi ki, ne söylesen sırıtmıyor artık. Onun için en garantili yöntem kadınla ilgili bir gündem çakmak. E biz de buna kayıtsız kalamadık. Caps yok mu caps?

3. CHP kiliseleri pavyon yaptı!

3. CHP kiliseleri pavyon yaptı!

Camileri ahır yaptı dediler, kimse çıkıp da hangi cami, hangi şartlar altında ahır yapıldı, kanıtları nelerdir, sürekli bunu diyorsunuz dayanağınız nedir demedi. Yani kulaktan duyma şeylerle, dedenizin dedesinin söylediğini iddia ettiğiniz konuları siyasi malzeme yaparak konuşmak Türk politikasının bir özelliği haline geldi. Hal böyleyken, camileri ahır yapma konusu da sıkmışken ve her şeyi cehape zihniyetine bağlamak son derece modayken neden CHP kiliseleri pavyon yaptı demeyelim? Millet sadece kendi arasında konuşacak, kimse size kaynağınız nedir, deliliniz var mı demeyecektir. Bir iki tane de eski kilise fotoğrafı bulup gösterin bitti gitti.

4. Zamanında Atatürk'ü de dinledi bunlar!

4. Zamanında Atatürk'ü de dinledi bunlar!

Bunlar kim, nasıl dinledi, dinlediler de ne duydular, böyle bir şey teknik olarak mümkün mü gibi soruları kafanıza takmayın. İçinde Atatürk ve dinleme lafı geçiyorsa gündemin değişeceğini düşünmeniz yeter. İçimizdeki ihanet şebekesinin tarihinin ne kadar eski olduğunu anlatmak ve kendinizi Atatürk ile bir tutmak için bulunmaz fırsat. İllaki tarih programlarında konuşulacak, İlber hoca yorumlayacak, Murat Bardakçı 12 saat bilgi belge aktaracaktır. Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan da konuya değindi mi sizden iyisi yok, 1 haftalık gündem garanti.

5. IŞİD'in arkasında Almanya var!

5. IŞİD'in arkasında Almanya var!

Aynı gündemde hem IŞİD ilişkinizi bertaraf ediyorsunuz hem de kıskanç Almanya'ya haddini bildiriyorsunuz. Bu konuyla ilgili olarak Almanya illaki çıkış yapacak, uluslararası platformda sizi eleştirecektir ama kimin umurunda siz zaten kıymetli bir yalnızlık yaşamıyor musunuz? Yalnızlık artsa artsa ne kadar artabilir ki? Önemli olan ülke içinde yarattığınız etki ve yurt dışı haberlerini takip etmeyen kitlenizi konsolide etmek. Şimdi hangi AKP seçmeni çıkıp da Almanya bu konuda ne demiş, Avrupa nasıl tepki göstermiş, vs. araştıracak ki? Adınız Almanya'ya kafa tutan cihan devleti olarak anılacak. Sonra gelsin kutuplaşma, gelsin çatışma, gitsin yüce divan falan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Esed Türkiye'de kimyasal silah kullanma planları yapıyor!

6. Esed Türkiye'de kimyasal silah kullanma planları yapıyor!

Ya tutarsa? Olur da dünya bu haberi ciddiye alırsa? Diye bir kaygınız olmasın çünkü Türkiye'yi ciddiye almayı uzun süre önce bıraktılar. Ama siz bunu diyerek gündemi değiştirmekle kalmıyor, IŞİD, El Nusra, Kobani, vs. derken Esed üzerinden uzaklaşmış olan gündemi yeniden toparlamış da oluyorsunuz. Kaç kere izah ettik yine söylüyoruz, elinizde delil olmasına gerek yok, olur da işinden olmak isteyen bir gazeteci müsveddesi size bunu sorarsa da 'devlet sırrı' demeniz kafi. Esed'li gündemin her zaman gideri var.

7. Çocuk doğurmayan kadın kadınım demesin!

7. Çocuk doğurmayan kadın kadınım demesin!

Kadınlı gündem çok su kaldırır. Yani her gün kadınlara bir gündem sallasanız kimse çıkıp da size 'ne oluyor arkadaşım' demez. Seksli, çocuklu, günahlı, bol kadınlı gündemler harika oluyor. Bunu bir de diyanetten birilerine, müftülere, imamlara falan söylettiniz mi, imamın söylediği kanundur diyen insanlar zaten hap gibi kapıyor. Kadın gündemlerinin güzel tepki çektiğini de keşfettik zaten, en az üç çocuk söylemi de ortadayken bu madde ilke gündemi yakıp yıkmanız işten bile değil. O sebeple abanın kadınlı gündemlere, saçmalayın elinizden geldiği kadar.

8. Tecavüz olaylarının artmasının sebebi bizim yakalıyor olmamız!

8. Tecavüz olaylarının artmasının sebebi bizim yakalıyor olmamız!

Harikulade bir gündem. Yani her açıdan kendinizi aklayan, öven, odağa koyan bir ifade. Birincisi tecavüz vakaları artmadı diyorsunuz, ikincisi sizden öncekilerin beceriksizliklerinden dem vuruyorsunuz, son olarak da sizin başarılı olduğunuzu ima ederek harika bir gündem yakalıyorsunuz. Bir de gazeteci arkadaşlarınız bunu biraz köpürttü mü, 'bana defalarca tecavüz ettiler ama bir tek AKP döneminde tecavüzcü yakalanabildi' diyen kadınla röportaj yaptılar mı tadından yenmez. Bu ifadenin yanına kadına şiddet ve kadın cinayetleri gibi konuları da sıkıştırabilirsiniz. Gündemin değişme süresi uzayacaktır.

9. Osmanlı toprak sistemi üzerinde çalışıyoruz!

9. Osmanlı toprak sistemi üzerinde çalışıyoruz!

Arkanızda 'Tımarlı sipahi' görseliyle basın toplantısı yaptığınızı düşünsenize, mesela yanınızda iki yeniçeri falan duruyor böyle. Yarattığı havayı bir hayal edin, ecdat olmanın güzelliğini soluyun. Böyle bir çalışma yapıyor olmanıza gerek yok. Aklınıza gelmiş olması kafi, sanki toprak reformu yapacakmışsınız da, Osmanlı'nın eşsiz sistemini araştırıyormuşsunuz gibi davranın. İnsanlar bunun mümkün olmadığını falan günlerce konuşacaktır. Siz de uzaktan izler, neden olmayacağını dinlersiniz. Ardından 'bu sistem olmaz' diyenlere Osmanlı soslu bir iki cümle çaktınız mı, âlâ!

10. Osmanlı'nın sahip olduğu toprakları geri isteyeceğiz!

10. Osmanlı'nın sahip olduğu toprakları geri isteyeceğiz!

Ermenistan'ın Türkiye'den toprak talep ettiği bugünlerde, milliyetçilik damarını kaşımayacaksın da ne zaman kaşıyacaksın. Varsın imkansız olsun, varsın dünya sizinle dalga geçsin ne önemi var ki? İllaki birileri sizin için Ecdadın savunucusu, ecdadın torunu benzetmelerini yapacaktır. E haliyle kimse çıkıp da 'ne saçma bir şey bu ya?' diyemeyeceği için mis gibi toparlayacaksınız gündemi. Kadın gündemleri gibi, Osmanlı gündemlerinin de her zaman alıcısı hazır. Yüklenin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus - Felsefe dersini kaldıracağız

Bonus - Felsefe dersini kaldıracağız

Neden? Çünkü gençleri Allahsız yapıyor, dedin mi tamamdır. Aferin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0