Görüş Bildir
Haberler
NYT: Trump 18 Yıl Boyunca Vergi Ödememiş Olabilir

NYT: Trump 18 Yıl Boyunca Vergi Ödememiş Olabilir

Deniz Gök
02.10.2016 - 19:50 Son Güncelleme: 03.10.2016 - 10:27

New York Times gazetesi, ABD Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olarak yarışacak olan emlak zengini Donald Trump'ın, 18 yıl boyunca vergi ödememiş olabileceğini iddia etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

New York Times (NYT) gazetesinde yayımlanan haberde, Trump'ın 1995 yılına ait olan vergi beyannamesinde şirketlerinin 916 milyon dolarlık zararını yasal bir işlemle kabul ettirdiği belirtildi. Vergi uzmanları bu haberden hareketle gerçekleştirdikleri inceleme sonrası, Trump'ın teorik olarak 18 yıl boyunca vergi ödemekten kurtulmuş olabileceğine işaret ediyor.

Trump'un kampanya ekibinden vergi iddialarına yanıt

Emlak kralı olarak bilinen Trump'ın seçim kampanyası ekibi, iddialara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada New York Times'ın haberini doğrulayan ya da yalanlayan herhangi bir bilgi verilmezken, 'Trump firması, ailesi ve çalışanlarına karşı sorumluluk bilinci olan ve kanunun emrettiğinden daha fazla vergi ödeme zorunluluğu bulunmayan oldukça yetenekli bir iş adamıdır'denildi.

Televizyon düellosunda da vergi konusu ön plandaydı

Televizyon düellosunda da vergi konusu ön plandaydı

Vergi beyannamesi konusu Clinton ve Trump'ın televizyon düellosuna da damgasını vurmuştu.

Vergi beyannamesini açıklamamakta direnen Trump için, Clinton 'Vergi beyannamelerini niye açıklamıyor' diye sormuş, ardından kendi sorusuna 'Belki de söylediği kadar zengin değildir. Belki söylediği kadar yardımsever değildir. Belki de Amerikalıların hiç federal vergi ödemediğini bilmesini istemiyordur' yanıtını vermişti.

Trump ise Clinton'ın e-posta skandalına gönderme yaparak, Clinton'ın halen kamuoyuna açıklanmayan 33 bin e-postasını açıkladığında kendisinin de avukatlarının 'yapma' önerisine rağmen kendi vergi beyannamesini açıklayacağını duyurmuştu.

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
12
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Avrupalı

ABD medyası, sanatçıları , politikacıların ve iş adamlarının bir çoğunun tek işi bu adamı kötülemek.Sırf oy almak için soyunan bile var :D düşünün artık.

Mustafa Kakas

Bütün bunlar Trump'ın seçim bütçesinin 96 milyon dolar, Hillary'nin ise 374 milyon dolar olmasından kaynaklı. Hillary herkesi satın almış amına koyim neredey... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Anladım lan şimdi. Trump önce gittiği için oylarını düşürme kampanyası başlattı Clinton. Önce Hollywood ünlüleri, sonra başka birisi şimdi de bu. Trump'u köt... Devamını Gör

Roronoa Zoro

Aynen kardeşim, millet Trump'ı istemiyor ama Clinton çok daha tehlikeli, trampete çevirir iyice dünyayı bu kadın.