Görüş Bildir
Haberler
NATO Güçleri Ege Denizi’nde

NATO Güçleri Ege Denizi’nde

ATKN
12.02.2016 - 16:24

Yasadışı insan kaçakçılığı ile mücadeleye destek vermeyi kabul eden NATO’ya bağlı ilk gemilerin Ege Denizi’ne ulaştığı açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye, Yunanistan ve Almanya’dan gelen talebi kabul eden NATO, Ege Denizi’ndeki yasadışı insan kaçakçılığının önlenmesine destek vermeyi kabul etmişti.

RİA Novosti’ye konuşan diplomatik bir kaynak, NATO misyonu çerçevesinde görev yapacak ilk üç geminin Ege Denizi’ne ulaştığını açıkladı. Kaynak, göreve başlayan gemilerin Kanada’nın HMCS Fredericton, Almanya’dan Bonn ve Türkiye’den de Barbaros fırkateynleri olduğunu da belirtti.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı için Brüksel’de bulunan Kanada Ulusal Savunma Bakanı Harjit Sajjan da Kanada Deniz Kuvvetleri’ne bağlı HMCS Fredericton savaş gemisinin NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı General Philip Breedlove’ın emiri üzerine, Ege’deki insan kaçakçılığını önleme görevi için yola çıktığı açıklamıştı.

'İttifak, sığınmacı akışını izleme ve insan kaçakçılarını durdurma görevini kabul etti'

'İttifak, sığınmacı akışını izleme ve insan kaçakçılarını durdurma görevini kabul etti'

Almanya Savunma Bakanı Von der Leyen

Sığınmacı krizinin ele alındığı dünkü NATO zirvesinde bir açıklama yapan Almanya Savunma Bakanı Von der Leyen, İttifak'ın Ege Denizi'nde sığınmacı akışını izleme ve insan kaçakçılarını durdurma görevini kabul ettiğini duyurmuştu.

Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın