Görüş Bildir
Haberler
MHP'li Yalçın'dan 'Azınlık Hükümeti' Yalanlaması: Sözlerim Çarpıtıldı

MHP'li Yalçın'dan 'Azınlık Hükümeti' Yalanlaması: Sözlerim Çarpıtıldı

FreiGeist
04.08.2015 - 15:13 Son Güncelleme: 04.08.2015 - 18:32

Reuters haber ajansı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın Kasım'da erken seçime gidilmesi koşuluyla AK Parti'nin kuracağı bir azınlık hükümetine destek verebileceklerini söylediğini aktardı. Ancak ilerleyen dakikalarda Yalçın, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Azınlık Hükümeti'yle ilgili sorulan bir soruya verdiğim cevap çarpıtılarak, asıl anlamından uzaklaştırılarak medyaya servis edilmiştir' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters haber ajansının haberine göre, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Kasım ayında erken seçime gidilmesi kaydıyla, AK Parti'nin kuracağı bir azınlık hükümetini destekleyebileceklerini açıklamıştı. 

Reuters'ın aktardığı bilgiye göre Yalçın'ın açıklaması şöyleydi: 

'AKP'nin alelade kuracağı bir azınlık hükümetine destek vermeyeceğiz ama eğer burada seçim azınlık hükümetini kastediyorlarsa, bu durumda da seçim tarihinin görülmesi lazım.

Kasım'da ya da başka tarihte seçim yapılıp yapılmayacağının baştan belirlenmesi gerekiyor' dedi ve şöyle devam etti: 'Bu teklifi görmeden destek yaklaşımı doğru olmaz. Koalisyon alternatifleri tamamen tükenirse, Kasım ayında erken seçim yapılması koşuluyla bir seçim azınlık hükümetine destek verebiliriz. MHP, Kasım ayına sıcak bakar.'

Yalçın röportajın çarpıtıldığını söyledi ve sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

'Bugün Reuters Haber Ajansı’ndan bir muhabirin tarafımı ziyareti sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme taşınan “Azınlık Hükümeti”yle ilgili sorulan bir soruya verdiğim cevap çarpıtılarak, asıl anlamından uzaklaştırılarak medyaya servis edilmiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin maksatlı şekilde tartışmaya açılan “Azınlık Hükümeti” formülüne nasıl baktığı Sayın Genel Başkanımız tarafından teferruatlı bir şekilde açıklanmıştır.

Partimizin herhangi bir “Azınlık Hükümeti” seçeneğine sıcak ve olumlu yaklaşması düşünülemeyecektir.

Esasen söylemek istediğim de ana hatlarıyla ve öz olarak bundan ibarettir.

Kaldı ki, Sayın Genel Başkanımızın muhtemel bir “Azınlık Hükümeti”ni desteklememe kararının hilafına herhangi bir parti yöneticimizin söz, beyan ve iması söz konusu değildir.

Bu gerçeklerin kamuoyu tarafından bilinmesi saygıyla duyurulur.'

Yalanlama ardından Reuters muhabirinin retweetleri dikkat çekti

MHP'li Yalçın'ın yalanlamasından sonra Yalçın'ın konuştuğu Reuters muhabiri Ercan Gürses'in Twittter profilinden yaptığı retweetler dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Azınlık hükümeti ile erken seçime gidilmesi önerisini geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan da dile getirmişti. 

Çin seyahatini tamamlayan ve Endonezya'ya geçerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Benim karşı olduğum kalıcı azınlık hükümetidir. Seçime götürmek kaydıyla bir azınlık hükümeti pekâlâ mümkündür. Kendisine görev verilen bir partiye diğer bir partinin veya partilerin dışarıdan destek vermesi suretiyle oluşturulacak bir azınlık hükümeti ülkeyi seçime götürebilir” demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0