Görüş Bildir
Haberler
Marmaris'teki Yangında 60 Hektar Ormanlık Alan Kül Oldu

Marmaris'teki Yangında 60 Hektar Ormanlık Alan Kül Oldu

Deniz Gök
09.03.2016 - 23:31 Son Güncelleme: 10.03.2016 - 17:07

Akşam saatlerinde Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevre ilçelerden de gelen ekiplerle bölgede söndürme çalışması yapıldı ancak arazinin sarp olması nedeniyle çalışmalar güçlükle ilerledi. Bu sabah saatlerinde kontrol altına alınabilen yangında, 60 hektar ormanlık alan kül oldu. Öte yandan bölgede arıcılıkla uğraşan bir kişi yangının çıkış sebebinin kendisi olduğunu itiraf etmesi üzerine gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muğla'nın Marmaris ilçesi, Hisarönü'nün Bördübet Mevkii'ndeki orman ve makilik alanda çarşamba saat 17.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, durumu söndürme ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine başta Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri olmak üzere bölgeye çevre ilçeler Yatağan ve Köyceğiz ile Muğla merkezden de çok sayıda ekip sevk edildi.

Yangın giderek büyüdü

Yangın giderek büyüdü

Marmaris'teki Bördübet Mevkii'ndeki orman ve makilik alanda başlayan, giderek geniş bir alana yayılan yangına müdahale bölgenin sarp kayalık olması nedeniyle güçlükle yapıldı. Havanın kararması da çalışmaları zorlaştırdı.

Havanın kararmaya başlamasıyla da helikopter ve uçaklar söndürme çalışmalarına katılamadı. Bölgeye ulaşan 25'i aşkın arazöz, 15'ten fazla su tankeri, 20 müdahale aracı ve 3 dozer ile orman işçileri, yangına karadan müdahale başladı.

Sabah saatlerinde kontrol altına alındı

Sabah saatlerinde kontrol altına alındı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Güçlükle yürütülen çalışmalar, sabaha karşı saat 03.00'da başlayan sağarak yağmurun da etkisiyle söndürülebildi. Yangının çıkış nedeni bilinmezken, Doğan Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı'nın paylaştığı bilgiye göre 60 hektar ormanlık alan kül oldu.

Bir kişi gözaltında

Bir kişi gözaltında

Yangının çıkış sebebini araştıran jandarma ekipleri, bölgede arıcılıkla uğraşan H.G (60) isimli vatandaşı, yangının çıkış sebebinin kendisi olduğunu itiraf etmesi üzerine ifade için karakola götürdü. 

Karakolda her şeyi itiraf eden H.G., arıların bakımı sırasında yaktığı körüklü tütsüden çıkan kıvılcımın yangına neden olduğunu belirtti. Gözaltına alınan zanlının adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
93
30
10
5
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Anateist Tsietana

Eğer tekrar ağaçlandırılmaz, oralara otel yapılırsa, kendi ellerimle ateşe veririm hepsini. Allah iki dünyalarında rahat nefes aldırmasın bunu yapanlara. İns... Devamını Gör

oktay

buram buram yeni otel ya da başka bir amaçla kullanılacak inşaat kokusunu alanlar favlasın.

Ahmet Esat

o yangın yakında söner daha sonra imara açılır. Daha önce bu tiyatroyu defalarca izledik