Görüş Bildir
Haberler
İyi Bir Kitap, İyi Bir Arkadaştır: Ülkemizde 2018 yılında En Çok Satan 13 Kitap

etiket İyi Bir Kitap, İyi Bir Arkadaştır: Ülkemizde 2018 yılında En Çok Satan 13 Kitap

Şüphesiz ki kitaplar şu hayattaki en güzel dostlarımızdandır. Bize her zaman huzur veren, ufkumuzu genişleten bu güzel sayfalar kimi zaman da hayatımıza yön verir. Bakalım bu sene ülkemizde en çok hangi kitaplar okunmuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Oğuzhan Uğur - 67

1. Oğuzhan Uğur - 67

Basılan ilk kitabında 100 bin baskıyla piyasaya çıkıp, çıktığı ilk haftadan itibaren de satış listelerinde 1. sıraya oturan Oğuzhan Uğur'un 67 adlı kitabı hala çok ilgi görüyor. Adam Youtube trendini rahat bırakmadığı gibi, kitap satış listesinin de en zirvesinde. Eh ne diyelim, başarılarının devamını diliyoruz.

2. Ray Bradbury - Fahrenheit 451

2. Ray Bradbury - Fahrenheit 451

Çevirisini Dost Körpe'nin yaptığı İthaki Yayınları'ndan çıkan bu bilim kurgu romanı okuyucularını mistik aroması ve karakterlerin duygu durumunu anlatan fantastik cümleleri sayesinde başka bir dünyaya sürüklüyor. Severek okuyacağınız bu kitap hayal gücünüzün sınırlarını zorlamaya aday görünüyor.

3. Nilgün Bodur - Sen Gittin Ya Ben Çok Güzelleştim

3. Nilgün Bodur - Sen Gittin Ya Ben Çok Güzelleştim

Kitabın tanıtım bülteninde yer alan Nilgün Bodur'un 'Sadece hayatta değil, ayakta da kalarak, mutlu olarak, kahkaha atarak yeneriz düşmanlarımızı. En büyük intikam, intikamı bile düşünmemektir. En büyük intikam, bizsizliktir. En büyük intikam, senin aynada gördüğünü onun artık görememesidir.' cümlesiyle büyük yankı uyandıran bu kitap sosyal medyada da verdiği mesajlarla çok ses getirdi.

4. İclal Aydın - Üç Kız Kardeş

4. İclal Aydın - Üç Kız Kardeş

Ayvalık’ın denize uzanan taş sokaklarından, nice yaşamlar görüp geçirmiş zeytin ağaçlarından, hayatın kaynağından akan suyundan, eski evlerinden doğmuş bir ailede Türkan, Dönüş ve Derya adında üç kız kardeşin hikayesi olan bu kitap da 2018'in en çok satanlarında yerini aldı. İclal Aydın'ın değimiyle ise bu kitap bir mutsuzluk hikâyesi değil; neşeli günleri yâd ede ede iyiliğe dönüşün hikâyesi. İyileşmenin yolculuğu…

5. Ahmet Ümit - Kırlangıç Çığlığı

5. Ahmet Ümit - Kırlangıç Çığlığı

Sevilen Polisiye yazarlarından Ahmet Ümit bu sefer karşımıza bir sürprizle çıkıyor, hepimizin çok sevdiği karakterlerden biri olan Beyoğlu'nun en güzel abisi Başkomiser Nevzat, bu romanda aramıza dönüş yapıyor. Bu romanda Suriyeli mültecileri konu edinen yazar, çocuk tacizcilerini öldüren bir seri katilin olay örgüsüyle karşımıza çıkıyor. Ahmet Ümit bir kez daha polisiye tutkunlarının nefesini kesiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zeynep Selvili Çarmıklı - Pembe Fili Düşünme

6. Zeynep Selvili Çarmıklı - Pembe Fili Düşünme

İnsanın kendini bir şeyi düşünmemeye zorladığında, zihnin nasıl işlediğini ve düşünmek istenilmeyen şeyin zihni meşgul ettiği anlatan Zeynep Selvili Çarmıklı, acı veren deneyimlerden kaçınmanın değerlere odaklanmamızı nasıl engellediğine dair saptamalarına yer veriyor kitabında. Bilinçli farkındalık, öz-şefkat, kabul ve kararlılık gibi kavramlar üzerinden insanların tepkilerinin asıl kaynaklarını irdelediği bu sürükleyici kişisel gelişim kitabı da 2018'in en çok satanlarında yerini aldı.

7. Özgür Bacaksız - Bazı Yollar Yalnız Yürünür

7. Özgür Bacaksız - Bazı Yollar Yalnız Yürünür

İnstagram’da, Twitter’da kapağına sıkça rastladığımız bu kitap da 2018'in en çok satanları arasında. Her sayfada bir düşünceyi ele alan yazarımız farklı yazarlardan, düşünürlerden alıntı yaparak ortaya bu eseri çıkarmış. Yaratıcı cümleleri ve çarpıcı görselleriyle de adeta okuyucularını kendine çekiyor dersek yanılmayız.

8. Hakan Mengüç - Ben Ney’im

8. Hakan Mengüç - Ben Ney’im

Maneviyatı, Mevlana'yı ve kişisel gelişimi bir arada başarıyla harmanlamayı başaran Hakan Mengüç bu kitabıyla büyük beğeni topladı. 'Korkma, ihtiyacın olan güç sende zaten var. Ben sadece bulmana yardım edeceğim... ' cümlesiyle okuyucularına dokunabilen ve onlara yön verebilen Mengüç de '018'in çok satanlarına girenler arasında oldu.

9. Burak Aksak - Leyla ile Mecnun

9. Burak Aksak - Leyla ile Mecnun

Bu yılın en çok ses getiren kitaplarından biri de hiç tartışmasız Leyla ile Mecnun oldu. Dizisiyle birçoğumuzun kalbinde taht kuran fakat yarım kalan bu hikayede Burak Aksak içimize bir su serpti. Okurları tarafından eleştirildiği yanları olsa da Leyla ile Mecnun göğsünü kabartarak 2018'in en çok satanlar listesine girmiş oldu.

10. İlber Ortaylı - Gazi Mustafa Kemal Atatürk

10. İlber Ortaylı - Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Yeni çıkardığı kitabı yazmak için 70 yaşına kadar beklediğini ve hayatı boyunca Atatürk ile ilgili çok az yazdığını belirten ünlü tarihçi Ortaylı 2018'in en dikkat çekici kitaplarından birini bizlerle buluşturdu.  Genel olarak Atatürk hakkında bildiğimiz, yanlış bildiğimiz ya da hiç bilmediğimiz pek çok detayı içinde barındıran bu kitabın çok satanlara girmesine şaşırmamalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hector Garcia , Francesc Miralles -Ikigai (Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı)

11. Hector Garcia , Francesc Miralles -Ikigai (Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı)

Japonlar herkesin bir ikigaisi olduğuna inanır, her sabah yataktan kalkmaları için bir sebepleri vardır. İlham verici ve rahatlatıcı bu kitap sizlere kendi ikigainizi keşfetmeniz için gerekli tüm bilgileri veriyor. Aceleci davranmamanızı, hayat gayenizi keşfetmenizi, ilişkilerinizi canlandırmanızı ve kendinizi tutkularınıza adamanızı sağlıyor. Öyle ya, kim her gününü mutlu yaşamak istemez ki?

12. Mark Manson - Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı

12. Mark Manson - Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı

Amerika'da bir blog yazarı olan Manson yazdıklarını kitap haline getirip okuyucularıyla buluşturmuş. Amerika'da olduğu gibi Türkiye'de de ses getiren bu kişisel gelişim kitabı önümüzdeki günlerde de okuyucularına yön gösterecek gibi görünüyor.

13. Elif Şafak - Sanma ki Yalnızsın

13. Elif Şafak - Sanma ki Yalnızsın

Elif Şafak kendi hayatından ve gözlemleri sonucunda ilmek ilmek işlendiği bir kitabını 2018'de sevenleriyle buluşturdu ve yine çok satanlar listesine girmeyi başardı. Kitabın arka kapak yazısında geçen 'Sana kelimelerden kaleler yaptım. Hendekli, balkonlu, eflatun bayraklı, girişi saklı kocaman kaleler. Bir odasında bıraktım yüreğimi. Merasimsiz, habersiz, tantanasız ve beklentisiz usulca düşürüverdim elimden, olur da bulursan belki sevinirsin diye, öylesine.' cümlesi ise sosyal medyada beğeni topladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
501
280
115
47
36
36
33
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fatih çetin

2018 yılındayız ama şu kişisel gelişim kitapları satıyor ya insanın diyecek sözü yok. listede 3-4 tane düzgün kitap var gerisi maalesef çöp.

Nimet Ray

Sadece Oğuzhan Uğur'un reklamını yapma amacı taşıdığı o kadar belli ki...

endorphine

Wattpad kitapları 4N1K falan bekliyordum.Şaşırdım mutlu oldum.

DoctorWhat

o gene iyi ya kötü çocuk olsaydı