Görüş Bildir
Haberler
İTÜ'lü Öğrencilerden Soykırım Pankartı

İTÜ'lü Öğrencilerden Soykırım Pankartı

Hande öçalan
13.06.2015 - 19:04 Son Güncelleme: 13.06.2015 - 19:07

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 1915 Ermeni olaylarında yaşamını yitirenleri anmak için öğrenciler “Hrant’la, Sevag’la, soykırımla yüzleş!” ve “Barışa karşı sıkılan kurşunlarını hesabını soracağız” pankartları açtı. Üniversite yönetimi 40 öğrenci hakkında soruşturma başlattı.

Bazı öğrenciler hakkında birden fazla soruşturma açılırken, soruşturma konusu olan eylem ve anmada öğrencilere sandalye fırlatıp, ters kelepçeleyip, darp ederek gözaltına alan özel güvenlik görevlileri hakkında ise kamera görüntüleri bulunmasına rağmen soruşturma açılmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soruşturma Sebebi; Barışa Sahip Çıkmak

Soruşturma Sebebi; Barışa Sahip Çıkmak

Soruşturmaya neden olan ilk olay 24 Nisan’da yaşandı. Ermeni olaylarının 100’üncü yıl dönümünde yaşamını yitirenleri anmak amacıyla öğrenciler “Hrant’la, Sevag’la, soykırımla yüzleş” pankartı ve yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını asarak oturma eylemine başladı.

Kısa bir süre sonra öğrencilere önce özel güvenlik ardından da polis müdahale etti. DİHA'nın paylaştığı habere göre saldırı sırasında bir çok öğrenci darp edildi ve kadın öğrenciler taciz edildi. Soruşturma konusu bir diğer eylem ise 26 Nisan’da “Barışa karşı sıkılan kurşunlarını hesabını soracağız” pankartıyla gerçekleşmişti.

"Soruşturma yetmiyor"

"Soruşturma yetmiyor"

Soruşturma açılan öğrencilerden Hebun Sümeli, soruşturmaların öğrencilerin iradesini ve demokratik tepkilerini kırmak amacıyla açıldığını söyledi. Onlarca kez saldırıya uğramalarına ve özel güvenliğin işkence boyutuna varan şiddetine maruz kalmalarına rağmen tek bir özel güvenlik görevlisi hakkında soruşturma açılmadığına dikkat çeken Sümeli, soruşturmaların hedefindeki öğrencilere saldırıların kampus içinde takip, taciz ve tehditlerle devam ettiğini kaydetti.

Evrensel

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0