Görüş Bildir
Haberler
Suriye'de Kullanıldığı İddia Edilen ve Kimyasal Kıyamet Olarak Bilinen Sarin Gazı

Suriye'de Kullanıldığı İddia Edilen ve Kimyasal Kıyamet Olarak Bilinen Sarin Gazı

Altay Şengür
20.09.2015 - 20:49 Son Güncelleme: 11.04.2017 - 14:59

Soğuk Savaş dönemlerinde yaşanan bir facia, insan ölümünün aslında ne kadar acılı ve zorlu olabileceğinin de bir kanıtı durumunda. Sarin gazı aşırı zehirli bir sinir ajanıdır, vücuttaki sinir sistemlerinin dengesini bozarak felç meydana getirir. 

Emin olun bundan daha acılı, eziyet içerisinde ölümle tanışacağınız başka bir yol yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kimyasal Kıyamet: Sarin Gazı

Kimyasal Kıyamet: Sarin Gazı

Sarin gazı ilk olarak Almanlar tarafından, 1938 yılında çok güçlü tarım ilacı yaratmak amacıyla geliştirilmiştir. Fakat canlıların sinir sistemi üzerindeki korkunç etkisinin keşfedilmesiyle birlikte, Naziler tarafından 2. Dünya Savaşında kimyasal silah olarak kullanılmış, birçok insanın korkunç şekilde ölümüne neden olmuştur. 

Sarın gazının bir toplu iğne başı kadar miktarı, iki dakikanın altında bir sürede öldürücü olabiliyor. Ölümler genellikle ilk 15 dakikada, gazın buharlaşmış haliyle temasla gerçekleşiyor. Sıvı halinin deriye temasıyla da gaza maruz kalınabiliyor. 

Sarin gazına maruz kalanlarda, bir dizi belirti görülebiliyor. Bu belirtiler arasında, burun ve salya akıntısı, gözlerde acı veren sulanma ve görüşte bozukluk, mide bulantısı, kusma, ishal ve kasılma bulunuyor. Bazı aşırı vakalarda, kasılmalar ve nefes alınmamasını ölümler izliyor.

Sarin Gazıyla Ölümlerin Gerçekleştiği Üs: Porton Down

Sarin Gazıyla Ölümlerin Gerçekleştiği Üs: Porton Down
www.evrimagaci.org

Porton Down I. Dünya Savaşı sırasında, savaşların zehirli gazla yapıldığı bir zamanda oluşturuldu. Başlıca ilgi odağı gaz maskesi teknolojisini geliştirmek ve gazları düşmana karşı daha iyi uygulama yolları bulmaktı. Hardal gazı ve klor gibi korkunç silahlar, burada her zaman kullanılan gazlardı. 

Porton Down’ın en karanlık mirası ve esas nam salma nedeni, soğuk savaş yıllarına uzanmaktadır. Amerikalıların MK-ULTRA programında LSD ile deney yaptıkları sırada Porton Down da aynı şeyleri yapıyor, zihin kontrolü ve sorgulama tekniklerini geliştirmek amacıyla askerlere rızaları dışında LSD veriyorlardı. Burada ayrıca sarın gazını ve endotoksin hummasını kullanarak, birçok ölüm ve birçok davayla sonuçlanan insan deneyleri de yapıldı.

Deneye Katılmış Bir Askerin Anılarından

Deneye Katılmış Bir Askerin Anılarından

1950’li yıllarda bu üstte bulunmuş ve kandırılarak bu deneylerin bir parçası olmuş Liz Sigmund o günlerden şöyle bahsediyor: 20000’e yakın askerdik ve hepimiz o günün koşullarındaki en ağır hastalıklardan ola soğuk algınlığından şikayetçi idik. Bize gelen uzmanlar, bu konuda bizlere yardımcı olabileceklerini ve bir dizi deney sonucunda kesin bir çözüm sunacaklarını anlattılar ve bizler de açıkçası hiç şüphelenmedik ve kabul ettik. 

Günler sonra olaylar iyice korkunç bir hal almaya başladı, ölümler oluyordu. Fakat bize bu ölümlerin normal olduğu ve ecelleri sonucu öldükleri söylendi. Gün geçtikçe ölen kişi sayısı arttı. Tek görebildiğimiz ve duyabildiğimiz dışarıda yağan yağmurdu. 

Ara ara odaya bir şeyler salındığını hissediyor fakat elimizden hiçbir şey gelmiyordu. 

Ölmekten başka…

Ölümler Örtbas Ediliyor, Ta ki 2008’e Kadar

Ölümler Örtbas Ediliyor, Ta ki 2008’e Kadar

İngiltere hükümeti ve yetkilileri, uzun bir süre bu ölümleri ve yapılan deneyleri gizli tutmaya çalıştı ve başardı da. Birçok ölümün üstü kapatıldı, askeri zayiat ya da soğuk algınlığından dolayı ölüm olarak rapor edildi. 

Fakat 2008 yılına gelindiğinde o dönem üstte görev alan askerlerden birisi suskunluğunu bozdu ve orada yaşananları açıkladı, dava süreci başladı. 

Uzun zamandır görülmekte olan dava, askerlerden birinin Porton Down askeri üssünde yapılan bilimsel çalışmalar sırasında üzerinde, Nazilerin İkinci Dünya Savaşı sırasında geliştirdikleri sarin gazının belli bir formunun denendiğini öğrenmesiyle açılmıştı. Bu askerlerin çoğu, hayatlarının büyük bölümünü, aralarında çeşitli deri rahatsızlıklarının bulunduğu hastalıklar ve ruh sağlığı problemleriyle geçirdiklerini bildirdi.

Bu Ölümcül Gazın Kültürel Etkileri

Bu Ölümcül Gazın Kültürel Etkileri

'Perception' dizisinin 1. sezonunun 4. bölümünde sarin gazı ele alınmıştır. 

'Numb3rs' dizisinin 'Under Pressure' adlı bölümünde teröristler tarafından kullanılmıştır. 

'Testere II' filminde Jigsaw tarafından kullanılmıştır. 

Sarin ve Soman gazları Greg Iles'in Black Cross adlı düşsel 2. Dünya Savaşı romanının ana konusunu oluşturur. 

Lost dizisinin 2. sezon 14. bölümünde amirine ihanet etmek istemeyen Sayid Jarrah karakteri, kendisine amirinin sarin gazını kullananlar arasında olduğu hatırlatıldığında Amerikalılarla işbirliği yapmaya karar verir. 

Fringe dizisinin 1. sezon 3. bölümü sarin gazini konu edinmistir. 

The Newsroom dizisinin 2. sezon bölümlerinde de sarin gazı konu edilmiştir. 

Aynı şekilde Call Of Duty: Black Ops’ oyununda da bir bölümde sarin gazı ile ölüm sahneleniyordu. Orada bir grup insan önce öksürmeye, sonra kusmaya, sonra boğazlarını tutarak kendilerini yerden yere vurmaya başlıyorlardı. 

Dip Not: Bu gaz ile ölümlerin belki de en acısı 1988 yılında Irak’ta yaşanmıştır. Gaz, Saddam Hüseyin yönetimindeki iktidar tarafından Halepçe`deki Kürt sivil halka karşı da kullanmış ve kentte 5000'e yakın insan hayatını yitirmiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
241
142
101
63
11
10
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

ismini/cismini bilmediğimiz daha ne tür silahlar/kimyasal gazlar vs. var kim bilir.hiçbirinin adı açıklanmaz tabiki de.ben zaten merak ediyorum:nerdeyse tüm ... Devamını Gör

TürkMavisi

Silah çıktı mertlik bozuldu diye bir laf var ya hani. Uzaktan bir düğmeye basıyorsun, binlerce insan buhar oluyor. Yukarıdan sallayıveriyorsun bir bomba, kos... Devamını Gör

öyle

Elma kokulu kimyasal bir zehir daha var ve birçok çocuğun öldüğü o alçakca planlanan katliam İNSAN OLMAK ÇOK UTANÇ VERİCİ!

TürkMavisi

Sanırım Halepçe ile ilgili yazıda okumuştum dediğini. Kurtulanlardan biri anlatmış. Keskin bir elma kokusu aldık önce diyordu. Onu okuduktan sonra elma yiyem... Devamını Gör

feyk

sarin gazindan bahsedipde japonyada metroda sarin gazi ile yapilan saldiridan bahsetmemek eksiklik olmus. japonyadaki yobaz dini tarikatlardan biri boyle zar... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

orda ölen japonlardan çok daha önemli ve acı olan saddamın kürtlere sıktığı gaz, ölen kürtse japonu kim takar bu ülkede