Görüş Bildir
Haberler
Hangi Psikolojik Rahatsızlığa Sahipsin?

etiket Hangi Psikolojik Rahatsızlığa Sahipsin?

Osman Avcı
06.05.2015 - 13:51 Son Güncelleme: 06.05.2015 - 19:45

Günümüzde bir psikolojik rahatsızlığa sahip olmamak, psikolojik rahatsızlık. Şimdi yüzleşme zamanı!.. 

Not: Bu testin, hiçbir şekilde bilimsel dayanağı olmayıp, sadece eğlence amaçlı üretilmiştir. Bu tip konularda uzman kişilere başvurun! Çok şeyyapmayın yani :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şu fotoğraf seni rahatsız ediyor mu?

1. Şu fotoğraf seni rahatsız ediyor mu?

2. Peki ya, bu?

2. Peki ya, bu?

3. Etrafında başka insanlar olmasından hoşlanır mısın?

3. Etrafında başka insanlar olmasından hoşlanır mısın?

4. Seni şu kelimelerden hangisi daha iyi anlatır?

5. Aktif bir insan mısındır?

5. Aktif bir insan mısındır?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Arkadaşın bir parti veriyor diyelim, sen de davetlisin! Peki senin bu partideki halini hangi fotoğraf daha iyi tanımlar?

7. Zorlu zamanlardan geçtiğinde, nerede bulunmak, ne yapmak istersin?

8. Psikolojik problemlerin çözülmesinde, hangi yol daha sağlıklıdır?

9. Son olarak, daha önce hiç kafanın içinde başka sesler duydun mu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Anksiyete Bozukluğu!

Anksiyete Bozukluğu!

Verdiğin cevaplara göre sende anksiyete bozukluğu var. Sen çok fazla kafaya takan birisin; bu yüzden sürekli kendin ve sevdiklerin için kaygı duyuyorsun. Bazen de ortada hiçbir sebep yokken endişeye kapılıyorsun. Rahat bir insan değilsin, sürekli diken üstünde oturuyor gibisin. Galiba ayrıntıcılığından ileri geliyor bu. Bizce biraz rahatlayıp, endişelerini mutluluğa çevirmen gerekiyor.

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu!

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu!

Verdiğin cevaplara göre sende DEHB (ADHD), yani dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu var. Bu hastalığa sahip olanlarda: Dikkat dağınıklığı, hiperaktivite, düşüncesizce hareket etme ve yaşına göre hareket etmeme gibi durumlar gözlenir. Tanıdık geldi, değil mi? Evet, herhangi bir şeye konsantre olmakta oldum olası zorlandın. Son olarak, en zorlandığın konu, insanları dinlemek: Bir kulağından giren, öbüründen çıkıyor senin.

Mizantropi!

Mizantropi!

Verdiğin cevaplara göre sende mizantropi var. Mizantropi, insanlığın doğasına ve/veya eylemlerine karşı nefret beslenmesi olarak tanımlanabilir. Bir başka ifade ile mizantropi, hümanizmin zıttıdır: TAM SEN! Yani sen insanlardan nefret ediyorsun. Trafikte kaldığın zamanlarda hissettiklerini veya bir kuyrukta beklediğin zamanlarda yaşadıklarını aklına getir... Bize hak vereceksin, sen mizantropistsin!..

Yemek Bağımlılığı!

Yemek Bağımlılığı!

Verdiğin cevaplara göre, sende yemek bağımlılığı var. Evet, yemek yemeyi seviyorsun, kim sevmez ki zaten: Dünyanın en güzel şeyi. Fakat senin bu sevginin içinde psikolojik durumlar var. Üzüldüğün, zor durumlara düştüğün zamanlarda yemek yemeye daha bağlandığın zamanları bir düşün... Bize hak vereceksin.

Bipolar Bozukluk!

Bipolar Bozukluk!

Verdiğin cevaplara göre sende, bipolar bozukluk var. Kişinin, depresif eğilimlerin yoğun yaşandığı dönemlerle, taşkınlık, coşkunluk olarak tanımlanabilecek mani dönemleri yaşadığı, bu bağlamda Bipolar Bozukluk ya da Manik Atak olarak tanımlanan bir rahatsızlıktır. Yani bipolar kişinin duygu durumları aşırı uçta değişir. Bir dakika önce neşeyle dolup taşarken, bir dakika sonra melankoli çukurlarına düşer. Bunlar sana oldukça tanıdık değil mi?

Sosyal Anksiyete Bozukluğu!

Sosyal Anksiyete Bozukluğu!

Verdiğin cevaplara göre sen sosyal anksiyete bozukluğu var. Sen insanların, daha doğrusu topluluklar arasında bulunmaktan çekinen, bunu sevmeyen birisin. Konuşmaktan, bir şey söyleyip dahil olmaktan, hatta o kalabalıkların arasında olmaktan imtina ediyorsun. Evin senin her şeyin; krallığın bir nevi. Çılgın kalabalıktan kurtulup evine girip, pijamalarını çektiğin an, günün en muhteşem anı, hiç şüphesiz!..

Obsesif Kompulsif Bozukluk!

Obsesif Kompulsif Bozukluk!

Verdiğin cevaplara göre sende OKB (OCD), yani obsesif kompulsif bozukluk var. OKB, kişinin istemediği ve tekrarlanan düşünceler, hisler, fikirler, takıntılar veya bir davranışı yapmaya doğru sürülmek demektir. Sıklıkla kişi, obsesif (saplantılı) düşüncelerinden kurtulmak için bir kompulsif (zorlayıcı) davranışı uygulamak durumundadır. Ancak bu sadece geçici bir ferahlık sağlamaktadır. Takıntılar insanı endişeye sürükler. Bu durumlar büyük ihtimal sana oldukça tanıdık. Ama çok fazla sıkma canını; çünkü insanların çoğu takıntılıdır, ve aslında az biraz saplantı başarı ve idealleri gerçekleştirmek için gereklidir de.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2499
936
647
412
327
326
323
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın