Görüş Bildir
Haberler
Hafta Sonu Ankara'nın Ciddiliğinden Uzaklaşmalık Mis Gibi 12 Kaçamak Mekanı

Hafta Sonu Ankara'nın Ciddiliğinden Uzaklaşmalık Mis Gibi 12 Kaçamak Mekanı

Magarica
14.05.2015 - 01:05 Son Güncelleme: 10.10.2015 - 09:16

Dikkatinizi buraya vermenizi istiyorum! Büyük şehir kalabalığından ve hafta içinin iş yoğunluğundan kaçmak isteyen Ankaralılara birkaç önerim olacak. Sonra ben görmedim, yok ben duymadım, aman ben bilmiyorum, demeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Beypazarı

1. Beypazarı

Ankara'ya en yakın yerlerden biri, yalnızca 100 km uzaklıkta. Evlerinden güvecine, kurusundan havucuna pek çok şeyi ile ünlü olan Beypazarı'nın Haziran ayları pek bir neşeli geçiyor. Her Haziran'ın ilk Cuma günü 3 gün süren Havuç Festivali başlıyor. İspanya'daki Domates Festivali'ne gidemiyorsanız, Beypazarı Havuç Festivali'ne gidersiniz, ne fark eder! :)

2. Kızılcahamam

2. Kızılcahamam

Ankara'nın 90 km uzağında bulunan Kızılcahamam, yemyeşil çam ormanlarıyla kaplı, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinden kalan han ve hamamların olduğu, kaplıcalarıyla ve Gelin Kaya'sı ile ünlenmiş, şirin mi şirin bir ilçe. Ayrıca, Soğuksu Milli Parkı'na giderseniz bisiklet turuna çıkabilir, Karagöl'e girebilir ya da kuş gözlemciliği yapabilirsiniz.

3. Abant

3. Abant

Ankara'ya yaklaşık 200 km uzakta olan Abant'a gidince bir süre hiçbir şey yapmadan göl mazarasını izlemek isteyeceğinize eminim. Arzu edenler at binebilir, safari araçlarını kiralayıp maceraya atılabilir, ya da doğada ister yalnızlığıyla baş başa kalmak için ister romantik anlar yaşamadk için bir yürüyüşe çıkabilir. Oraya özgü nilüfer çiçeklerinin açıldığını izlemek ve yine oraya özgü kırmızı-iri benekli alabalıkları yemek de listenizde mutlaka olsun!

4. Safranbolu

4. Safranbolu

Ankara'ya 240 km uzaklıkta bulunan Safranbolu, 1994 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine girdi. Evleriyle ünlü Safranbolu'nun çarşıları da bir o kadar meşhurdur. Görebileceğiniz müze, su kemeri, mağara gibi pek çok ilginç yer bulunuyor. Ancak yükseklik korkusu olmayanlara nacizane tavsiyem, Cam Teras'a mutlaka gitmeleri olur. Yükseklik korkusu olmayan dememin sebebini, gidince anlarsınız. ;)

Ah, bu arada, Bağlar Gazozu'ndan içmeden sakın dönmeyin!

5. Amasra

5. Amasra

Safranbolu'ya kadar giden, Amasra'ya da gider dedik! Ankara'ya uzaklığı 300 km. Bu mitolojik şehre ulaştığınızda, yola çıktığınıza bir kez daha sevineceksiniz. Amasra'ya inişe geçmeden önce yukarıdan görüntüsünü izlemek için duracağınıza hiç şüphem yok! Amasra'ya ulaştığınızda mutlaka büyük bir tur atın, onunla da yetinmeyip tekne turuna çıkın. Amasra Kalesi'ni gördükten sonra Karadeniz'in kıyısında bir balık keyfi yapmayı da ihmal etmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kapadokya

6. Kapadokya

Ankara'ya uzaklığı 270 km olan Kapadokya'da aktiviteler saykmakla bitmez. Ancak ben size en popüler olanları sıralayayım. 1 numaralı aktivitesi tabi ki Peri Bacaları ve vadi gezileri. Daha sonra en çok tercih edilen şey balon turları. Ancak hem maddi anlamda biraz yüklü, hem de oraya ulaşmadan öncesinde randevu almış olmanız gerekli. Yer bulmak biraz zor. Bir de ben siizn yerinizde olsam mutlaka Avanos'a uğrar, çanak yapım atölyelerinden birinde kolları sıvar işe girişirim. Bir de, eğer alkol kullanıyorsanız mutlaka Ürgüp şarap tadımına katılın!

7. Sünnet Gölü

7. Sünnet Gölü

Ankara'ya yaklaşık 220 km uzaklıktaki bu huzurlu göl, kalabalıktan gerçekten kaçmak isteyenlere bir sığınak olabilir. Balık tutmak, doğa yürüyüşüne çıkmak ya da hiçbir şey yapmadan öylece doğanın sesini dinlemek ve manzara izlemek istiyorsanız, Sünnet Gölü keşfetmeniz için sizleri bekliyor!

Not: Yıllar önce gittiğimde birtakım hijyen sıkıntıları çekmiştim. Size tavsiyem yanınızda her türlü hijyen malzemesini bulundurmanız olur.

8. Yedigöller

8. Yedigöller
www.ntv.com.tr

Kamp yapmayı seven ve Yedigöller'e henüz gitmemiş olan varsa, hemen çantasını hazırlamalı ve yola koyulmalı! Ankara'ya 220 km uzaklıkta ve dört mevsim gidilebilecek bir doğa harikası. Ankara'ya döndüğünüzde, çektiğiniz fotoğraflarla herkesi çatlatacak ve soluduğunuz hava ile  gençleştiğinizi hissedeceksiniz.

9. Eskişehir

9. Eskişehir

Ankara'dan kaçıp, Eskişehir'e mi gidilir demeyin! Eskişehir tam bir öğrenci şehri. Hem bu özelliği hem de ortasından geçen Porsuk Çayı'nda atacağınız tur ile kendinizi akç yaş genç hissettiğiniz anlatılmaz, yaşanır! Oraya kadar gitmişken bir de Odun Pazarı'na gitmeyi ihmal etmeyin. Türkiye'nin en lezzetli serpme kahvaltılarından birini orada yedim, tavsiye ederim.

10. Tuz Gölü

10. Tuz Gölü

Bu sefer 160 km'cik gidiyoruz ve hedefe ulaşıyoruz! Tuz Gölü'nde ne yapacağız yahu, dediğinizi duyar gibiyim. Öncelikle, Türkiye'nin 2. büyük ve en sığ gölünü görmüş olacaksınız. Eğer fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, Tuz Gölü'nde gün batımını izlediğinizde, neden burayı önerdiğimi daha iyi anlayacaksınız. Gölde yürüyüş yaptıktan sonra da gölün mucizesini iyice anlayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gerede Yaylaları

11. Gerede Yaylaları

Yayla havası almadan yaz mı geçermiş? Bulutlara dokunmak, yaz günü dört mevsimi birden hissetmek, günbatımını bulutların üstünden izlemek istiyorsanız, Ankara'ya 145 km uzaklıkta olan Gerede'nin yaylalarında bir kampa ihtiyacınız var demektir. Hem, yayla her zaman huzur verir, benden söylemesi.

12. Ilgaz Dağı

12. Ilgaz Dağı

Kendim için en özel yeri en sona sakladım: Ilgaz Dağı! Ankara'ya 200 km uzaklıktaki bu görkemli dağ, kış turizminin en uğrak mekanlarından biri. Ancak bahar ve yaz aylarında da kucak açmış sizleri bekliyor. Yaz sıcağından uzaklaşıp serin hava isteyen, oksijenden başı dönüp bayılsın isteyen, dağın içerisinde göl keşfine çıkmak isteyen herkes Ilgaz'a mutlaka gitmeli!

Bonus: Çelebi

Bonus: Çelebi

Kırıkkale'nin Çelebi ilçesi, Ankara'ya yalnızca 114 km uzaklıkta. İçinden Kızılırmak geçen bu şirin kasaba, keşfedilmeyi bekliyor. Ama daha önce de bahsettiğim gibi, elinizi çabuk tutsanız iyi olur. Çünkü bu doğa harikası, HES projesi ile tehdit altında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Furkan Meraklı

Seneye ankaraya taşınacağım ben de, iyi oldu bu bilgiler, bir de ankara gezilecek yerlerin galerisini yapsanız çok datlu olur