Görüş Bildir
Haberler
Google'ın Alt Şirketinden 'Toplama Kampı' Özrü

Google'ın Alt Şirketinden 'Toplama Kampı' Özrü

Hande öçalan
02.07.2015 - 22:54 Son Güncelleme: 02.07.2015 - 23:05

Google'a bağlı oyun şirketi, bir bölümünde Nazilerin toplama kamplarının kullanıldığı oyun sebebiyle kullanıcılarından özür diledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google'a bağlı şirket Niantic Labs tarafından geliştirilmiş Ingress isimli oyun, mobil kullanıcılar tarafından karşılıklı oynanabilen ve tarihi mekan, karakter ve oyun içeriği seçilebilen bir uygulama. Geçtiğimiz aylarda bir kullanıcı, oyun girişinde Dachau Nazi kamplarını kopya ederek, bir kale kapısına 'Çalışmak Özgürleştirir' yazdı.

Ölüm kampları kurbanlarının yakınları için son derece küçük düşürücü ve saygısızca bir durum

Ölüm kampları kurbanlarının yakınları için son derece küçük düşürücü ve saygısızca bir durum

Almanya haftalık gazetesi Die Zeit olayı medyaya taşıdı ve kopya edilen kapı girişinin Dachau ve Sachsenhausen'daki ölüm kamplarını temsil ettiğini dile getirdi. Medya ve ölüm kampı mağdurları tarafından kurulan dernekler olayın Google sorumluluğunda olduğunu ve kurbanların akrabaları için son derece küçük düşürücü ve saygısızca olduğunu söyleyerek özür beklediklerini beyan etti.

Oyun şirketi Niantic Labs'in kurucusu John Hanke, The Associated Press'e yaptığı açıklamada, şirketin, oyunda bahsi geçen rahatsız edici içeriklerin Google işbirliğiyle kaldırılmaya başlandığını açıkladı. 'Sebep olduklarımızdan dolayı özür dileriz.'

NBC News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0