Görüş Bildir
Haberler
Gaziantep'te IŞİD'in Hücre Evine Operasyon: 3 Şehit

Gaziantep'te IŞİD'in Hücre Evine Operasyon: 3 Şehit

Batuhan
16.10.2016 - 13:08

Gaziantep'in Şahinbey İlçesi'ne bağlı Güneykent Mahallesi'nde IŞİD'in hücre evine yönelik operasyon sırasında yakalanacağını anlayan örgüt mensupları, kendilerini patlattı. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, patlamada 3 polisin şehit olduğunu, 4'ü Suriye uyruklu 8 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Öte yandan Gaziantep’te yeni bir patlama daha gerçekleşti. Hücre evine yönelik operasyon ile bağlantısı olduğu belirlenen Burak mahallesindeki bir eve operasyon düzenlendi. Operasyon düzenlenen bölgede silah sesi ve patlama duyuldu. DHA'nın verdiği bilgiye göre Burak Mahallesi'ndeki operasyon sırasında kendini patlatan canlı bomba  IŞİD'in Gaziantep il sorumlusu Mehmet Kadri Cabael.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Güneykent mahallesindeki bir evde IŞİD'lilerin saklandığı ihbarı alan İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şubesi ekipleri, bölgenin giriş ve çıkışlarını zırhlı araçlarla kapattı. Daha sonra belirlenen eve giren ekiplerin çalışması sırasında IŞİD üyeleri kendilerini patlattı.

3 polis şehit

Saldırı sonrası olay yerine giderek incelemelerde bulunan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 'Maalesef 3 polisimiz şehit oldu, 4'ü Suriye uyruklu 8 kişi yaralandı.' dedi.

Gaziantep'de ikinci patlama

Öte yandan öğle saatlerinde yapılan hücre evi operasyonunun ardından polisin burada kendisini patlatan canlı bomba ile irtibatlı olduğunu saptadığı Burak Mahallesi'ndeki adrese ulaştı. Zırhlı araçlarla mahalleye giden polis ekipleri, önce bir işyerine baskın yaptı ve burada bazı kişileri gözaltına aldı, aynı zamanda iddiaya göre patlayıcı ele geçirdi. Polis, bu baskının ardından adresine ulaştığı ikinci canlı bombanın aynı mahallede oturduğu apartmana gitti. Burada önlem alan polis, teröriste teslim olması için çağrı yaptı, ancak silahlı karşılık aldı. Ateşe aynı şekilde karşılık veren polis, 8 katlı apartmanın 5'inci katındaki teröristin evine hareketlendiği sırada şiddetli patlama meydana geldi. Patlama ile canlı bomba parçalanarak ölürken, polis ekipleri de evde inceleme başlattı. 

İkinci canlı bomba IŞİD'in Gaziantep sorumlusu

Gaziantep Burak mahallesindeki patlamada kendini infilak ettiren teröristin IŞİD’ in sözde Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cabael olduğu belirlendi. Teröristin parçalandığı evde eşi ve iki çocuğu ise sağ olarak ele geçirildi

İlk saldırı sonrası olay yerinden görüntüler

Vali Yerlikaya:'DEAŞ'ın, Alevi Kültür Derneği'ne saldırı yapacağı ihbarı vardı'

Vali Yerlikaya:'DEAŞ'ın, Alevi Kültür Derneği'ne saldırı yapacağı ihbarı vardı'

Sabah saatlerinde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısının ardından olay yerine gelen Vali Yerlikaya, bir süreden beri Alevi Kültür Derneğine yönelik 'canlı bomba' saldırısı yapılacağı ihbarı bulunduğunu, ekiplerin buna yönelik çalışması sırasında terör örgütü DEAŞ'ın hücre evinin tespit edildiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gözaltılar var

Gözaltılar var

Polis Özel Harekat timlerinin zırhlı araçlarla önlem aldığı patlamanın meydana geldiği bölgeye kimse yaklaştırılmazken, olayla ilgili 7-8 kişi de gözaltına aldı.

Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren de bölgeye gelerek yürütülen operasyonla ilgili bilgi aldı.

1 canlı bomba ölü ele geçirildi

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, hücre evi operasyonunda 1 canlı bombanın ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı. 

Bilgisayar kasası ve hard diskler inceleniyor

Bu arada, İl Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri, patlamanın meydana geldiği evde bulunan bilgisayar kasası ve hard diskleri incelemeye aldı.

İçişleri Bakanlığından açıklama

İçişleri Bakanlığından açıklama

İçişleri Bakanlığından, terör örgütünün sözde Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cebael'in, Terörden Arananlar Listesinde 'Turuncu' kategoride yer aldığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Şahinbey ilçesinde, IŞİD'e ait bir hücre evine saat 12.32 sıralarında düzenlenen operasyonda, bir örgüt mensubunun kendisini patlatması sonucu, 3 özel harekat polisinin şehit olduğu, biri ağır olmak üzere 5 özel harekat polisinin ve 4 Suriye uyruklu sivilin yaralandığı belirtildi.

Gün boyu sürdürülen operasyonlarda, terör örgütünün sözde Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cebael olmak üzere 2 teröristin ölü ele geçirildiği, bir terörist ile Cebael'in 'Terör Nitelikli Kayıp Şahıs' olarak aranan eşi Fadile Cebael'in ise sağ olarak yakalandığı ifade edilen açıklamada, olayla ilgisi tespit edilen bir kişinin de gözaltına alındığı aktarıldı. 

Gaziantep'te, IŞİD terör örgütü mensuplarınca, Alevi Kültür Derneği ve HDP İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan organizasyonlar başta olmak üzere birçok yere aynı anda silahlı saldırı ve canlı bomba eylemi gerçekleştirileceği istihbaratı alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesi, 16 Ekim 2016 tarihinde saat 12.32 sıralarında Şahinbey ilçesi Güneykent Mahallesi'nde bulunan bir adrese operasyon düzenlenmiştir. Yapılan operasyonda, bir örgüt mensubunun kendisini patlatması sonucu 3 özel harekat polisi şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 5 özel harekat polisi ve 4 Suriye uyruklu sivil yaralanmış, bir terörist de sağ olarak ele geçirilmiştir. Devam eden gelişmelerde, hakkında canlı bomba eylemi gerçekleştirebileceği yönünde istihbarat bulunan ve 'Terörden arananlar turuncu listesinde' yer alan 1986 Gaziantep doğumlu Mehmet Kadir Cebael'in bulunduğu değerlendirilen adrese yönelik yapılan operasyonda, şahıs daire girişine tuzaklamış olduğu bomba düzeneğini patlatmış, daha sonra çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilmiştir. Şahsın ikamette bulunan ve 'Terör Nitelikli Kayıp Şahıs' olarak aranan eşi Fadile Cebael sağ olarak yakalanmış, olayla ilgisi tespit edilen bir kişi de gözaltına alınmış olup, çalışmalar devam etmektedir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Remzi Boldon

Bende endişe etmiştim uzun zamandır bomba patlamadı ülke geriye mi gidiyor diye ama hemen istikrar sağlandı. Teşekkürler AKP.

Arda Ateş

ne kadar alıştık değil mi? buna katkı sağlayan herksin allah belasını versin!

Tuğçe XX

keşke yaralanan suriyelilerde ölseydi, bi faydaları olurdu

ertuğrul giçi

Keşke boş konuşmasaydın bi faydan olurdu.