Görüş Bildir
Haberler
Fantastik Hikayelerde Kendini Kaybedenlerin Aradıklarını Bulacağı 26 Yabancı Dizi

Fantastik Hikayelerde Kendini Kaybedenlerin Aradıklarını Bulacağı 26 Yabancı Dizi

EC was here.
14.08.2016 - 19:49

Sihirler, yaratıklar, özel güçler, farklı alemler, bolca gizemli olay ve fazlası... Hikayesi alışılmışın dışında olan dizileri izlemeyi daha keyifli bulanlar için öneriler bizden, izlemesi sizden. 😌

Dizi özetleri filimadami.com ve turkcealtyazi.org sitelerinden alıntılanmıştır. Belirli bir sıralama yoktur. İyi seyirler. 🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Game of Thrones (2011–)

1. Game of Thrones (2011–)

IMDb: 9.5

Yedi Krallık diyarının kralı olan Robert Baratheon beklenmedik bir zamanda hayatını kaybederek Demir Taht'ı çocukluk arkadaşı olan Eddard Stark'a bıraktığını vasiyet eder. Eddard etrafındaki sinsilik ve kokuşmuşluktan dolayı kime güveneceğini bilemez. Demir Taht'ın eski soy varisleri için de beklenen an gelmiştir. Böylece, bu boşluktan yararlanarak Demir Taht'a oturmak isteyen hanedanlar arasındaki amansız savaş başlar. Dost ile düşmanın, yalan ile gerçeğin birbirine girdiği bu dönemde Yedi Krallık için zor zamanlar da usulca yaklaşmaktadır. Ufukta bir ömür süren kış kendini gösterir ve kış ile beraber Kuzey'de, Kara Nöbet'in ardında bilinmeyen karanlık bir güç de Yedi Krallık üzerine korku salar. Tüm bu hengamenin içinde ise, Demir Taht sahibini beklemektedir.

2. Once Upon a Time (2011–)

2. Once Upon a Time (2011–)

IMDb: 8.0

Hepsi sonsuza kadar mutlu mesut yaşadılar… Ya da herkesin bu cümleye inanması sağlandı. Şimdi 28 yaşında olan Emma Swan kendisine nasıl bakacağını biliyor çünkü bebekken terk edildiğinden beri o bunu zaten yapıyor. Ama onun da yıllar önce terk ettiği oğlu onu tekrar buluyor ve işte her şey burada değişmeye başlıyor. Henry şimdi 10 yaşında ve Emma’nın yardımına muhtaç. Çünkü Henry aslında Emma’nın alternatif bir dünyadan geldiğine ve Pamuk Prenses ve yakışıklı Prens’in kızı olduğuna inanıyor. Sahip olduğu masallar kitabına göre, onu Korkunç Cadı’nın lanetinden korumak için başka bir diyara göndermeleri gerekiyordu. Bu sayede cadı masallar ülkesinde kapana kısılmış, zamanda donmuş olacaktı, ama tabii ki Emma bu hikâyenin bir kelimesine bile inanmamaktadır.

3. The Vampire Diaries (2009–)

3. The Vampire Diaries (2009–)

IMDb: 7.9

Mystic Falls kasabası sakinlerinin hayatları sonsuza dek değişti. Salvatore kardeşlerin kasabaya dönmesiyle birlikte birtakım gizemli olaylar gerçekleşmeye başladı. Olayların merkezindeyse ailesini kaybettikten sonra normal bir hayat sürmeye çalışan güzeller güzeli Elena vardı. Ancak iki vampir biraderin ilgisini çeken Elena için bir daha hiçbir şey normal olmayacak.

4. True Blood (2008–2014)

4. True Blood (2008–2014)

IMDb: 7.9

Japonların sentetik kanı (True Blood) icat etmesi sonucu vampirler, insanlarca kabul görmüşler ve belli haklara sahip olmuşlardır. Tabii bu durumdan tüm insan ırkı memnun değildir. Olağanüstülüğün doruk noktasında olduğu dizide, insanların da masum yaratıklar olmadığı gözler önüne serilmektedir.

Bon Temps isimli Güney kasabasında garson olarak çalışan Sookie, çalıştığı yere gelen Bill isimli vampiri iki 'insanın' işkencesinden kurtarır. Aralarındaki çekim de bu münasebetle başlamış olur.

5. Grimm (2011–)

5. Grimm (2011–)

IMDb: 7.8

Halk hikayelerinden derledikleri masallarla ünlü olan Grimm Kardeşler'in karakterlerinden esinlenen dizi, bir fantastik polisiye. Cinayet masasında polis dedektifi olan Nick Burkhardt, günün birinde durup dururken güzel bir kadını cadı, sıradan bir adamı ise trol olarak görmeye başlar. Sonradan bir Grimm olduğunu öğrenen Nick, meziyetinin insan kılığındaki doğaüstü yaratıkları görmek olduğunu anladığı andan itibaren, bu yaratıkların zararlı olanlarını avlamaya başlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Misfits (2009–)

6. Misfits (2009–)

IMDb: 8.3

Toplum hizmetinde çalışan beş genç, çalıştıkları sosyal hizmet kurumunda bir gün çıkan fırtına sonucu özel güçler kazanırlar. Her birinin farklı bir gücü vardır, ancak yine her birinin aklı beş karış havada olduğu için güçlerini saçmasapan işlerde kullanmayı tercih ederler, zaten isteseler de güçlerini nasıl kullanacaklarını öğrenmeleri vakitlerini alacaktır.

Kelly insanların zihinlerinden geçeni okuyabilmektedir. Curtis heyecanlandığında ya da korktuğunda zamanda geri gidebilmektedir. Alisha dokunduğu insanların seks dürtülerini hareketlendirip onu arzulamalarını sağlamaktadır. Simon ise görünmez olabilmektedir.

7. Penny Dreadful (2014–)

7. Penny Dreadful (2014–)

IMDb: 8.2

Dr. Frankenstein, Dorian Gray ve Dracula gibi ikonik figürler de dahil olmak üzere edebiyat dünyasının en tanınmış korkunç karakterleri Victoria dönemi Londrası'nda bir araya gelirler.

8. Lost (2004–2010)

8. Lost (2004–2010)

IMDb: 8.4

Oceanic Hava Yolları’nın Sidney-Los Angeles seferini yapan 815 sefer sayılı uçağı, okyanus üzerinden geçerken, manyetik bir alana kapılarak büyük bir adaya düşer. Fakat önceleri sıradan, tropik bir ada gibi görünen bu kara parçasının, kazazedelerin her birinin hayatını farklı biçimde değiştireceğinden habersizdirler. 

Adada sandıklarından daha fazla zaman mahsur kalan Oceanic Hava Yolları yolcuları her gün yeni bir sürprizle karşılaştıkları bu gizemli adada hayatta kalabilmek ve ne olursa olsun bir yolunu bulup adadan kurtulmak ya da ana karaya haber ulaştırmak için mücadeleye girerler. Öte yandan hem ormanın derinliklerinden gelen 'Diğer ada sakinleri', kara bir duman, silahlı bir Fransız kadın, üniformalı iskeletler, terk edilmiş ambarlar adadan kurtulmak isteyenleri bekleyen cevaplanmamış sorular...

9. Buffy the Vampire Slayer (1997–2003)

9. Buffy the Vampire Slayer (1997–2003)

IMDb: 8.2

Buffy, görünüşte annesiyle birlikte Sunnydale'e taşınan ve burada yeni okulu Sunnydale High'a alışmaya çalışan sıradan bir genç kızdır. Buffy'nin kısa zamanda bu küçük kasabaya alışmasını kolaylaştıran şey, yöre halkının sıcak karşılamasından çok, Cehennem Ağzı'ndan fırlamış türlü iblis ve vampirlerdir. Buffy her nesilde, gecenin yaratıklarıyla mücadele etmeleri üzere seçilen 'Avcı'ların sonuncusudur ve buraya gelmesinin sebebi de önceki okulunu, vampirleri yok etmek için ateşe verip kül etmiş olmasıdır. Hiç de istemediği bu kaderi yaşamasını kolaylaştıran şey arkadaşları Willow, Xander ve gözetmeni Giles'ın varlığıdır. Ancak ruhu olan vampir Angel'ın devreye girişi işleri biraz karıştıracaktır.

10. The Originals (2013–)

10. The Originals (2013–)

IMDb: 8.4

Orijinal vampir ailesi, binlerce yıl önce sonsuza dek bir arada kalacaklarına dair birbirlerine söz vermiştir. Fakat zamanla, çeşitli trajik olaylar ve güç savaşı gibi nedenlerle aralarındaki güçlü bağ kopmuştur.

Kurt adam-vampir melezi, köken vampirlerden Klaus Mikaelson, doğaüstü olayların kaynaşma noktası New Orleans’ta kendisine karşı bir güç oluşturulduğuna dair gizemli bir mesaj alır ve zamanında ailesinin de kurulmasına yardım ettiği, Fransız mahallesi Quarter’a gider. Klaus’un kafasındaki sorular, onu New Orleans’ta insanlarının ve her türlü doğaüstü varlığın üzerinde kontrolü olan, şehrin önceki şeytani koruyucusu, eski çırağı ve dostu Marcel’e götürür. Klaus’un kardeşi Elijah ise Klaus’a yardım edip onu geri döndürmeye ikna etmeye karar verir ve onun peşinden gider. Daha sonra ortaya çıkar ki kurt-kız Hayley de aile geçmişiyle ilgili bazı ipuçları aramak için buraya gelmiş ve Sophie adındaki güçlü bir cadının eline düşmüştür. Marcel’in Klaus’u kışkırtmasıyla ve sadık yandaşlarına emir verip mutlak gücüyle hükmetmesiyle tansiyon iyice yükselir. Kız kardeşleri Rebakah, Mystic Falls’ta onlara katılmak için beklerken Klaus ile Elijah, New Orleans’ın bir kez daha Kökenler tarafından yönetilmesi için cadılarla kolay olmayacak bir anlaşma yapmanın peşine düşerler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Haven (2010–)

11. Haven (2010–)

IMDb: 7.6

Zeki ve kendinden emin FBI Ajanı Audrey Parker'ın hayatında geçmişe dair boşluklar vardır. Sıradan bir vaka için Maine'deki Haven adlı küçük bir kasabaya gelir. Çok geçmeden mesleki merakı onu bu dışa kapalı yerleşim merkezindeki tuhaf olayların merkezine çeker. Sonradan anlaşılır ki bu kasaba doğaüstü olaylardan çeşitli şekillerde etkilenen insanların toplanma yeridir. Kasaba halkının kendini göstermeyen yetenekleri gün yüzüne çıkmaya başladıkça Audrey bir yandan bu güçlerin kasaba dışına yayılmasını önlemeye çalışırken bir yandan da Haven'ın sırlarını keşfetmeye devam eder.

12. Sleepy Hollow (2013–)

12. Sleepy Hollow (2013–)

IMDb: 7.5

250 yıllık uykunuzdan uyansanız, Dünya’yı yıkılmanın eşiğinde bulsanız ve insanlığın son umuduysanız ne olur? The Legend of Sleepy Hollow (Başsız Süvari) efsanesinin modern bir uyarlaması olarak tanımlanan dizide, Ichabod Crane ve kasabanın şerifinin iyilikle kötülüğün ortasında kalan kasabadaki gizemleri çözmeye çalışmalarının hikayesi anlatılıyor.

13. Merlin (2008–2012)

13. Merlin (2008–2012)

IMDb: 7.9

Büyücü Merlin'in güçlerini henüz tam olarak keşfetmediği ilk gençlik yıllarını konu edinen dizi, Kral Arthur efsanesinden birebir beslenen hikayesi ile fantastik dizi meraklılarını cezbediyor. 

Yuvarlak masa şövalyeleri, Ekskalibur kılıcı, Avalon kenti gibi şimdiye kadar edebiyata ve sinemaya pek çok fantastik malzeme sağlayan Kral Arthur’un omuzlarında yükseldiği beyaz sakallı büyücü Merlin’in, mitlerde çizilen tasvirlerinden oldukça farklı bir Merlin ile karşı karşıyayız. Zira, Uther Anthony Head hükümdarlığında Birleşik Krallık’ta büyücülerin sihir yapmalarını yasaklanmıştır ve Merlin sahip olduğu yeteneği henüz tam olarak kontrol edemediği için başına her an belaya sokabilecek, sıradan görünen köylü bir delikanlıdır. Ne zaman ki yolları Kral Arthur ile kesişir, o gün ve sonrası hem kendi kaderleri hem de hem krallık için dönüm noktası olur.

14. Lucifer (2015–)

14. Lucifer (2015–)

IMDb: 8.4

Cehennem Lordu Lucifer, karanlıklar dünyasında sıkılmıştır ve mutsuzdur, dolayısıyla istifa etmeye karar verir. Lucifer Morningstar adıyla melekler şehri Los Angeles’a yerleşip bir bar açar. İnsanların en gizli tutkularını açığa çıkarma yeteneğine sahip Lucifer yanı başında işlenen bir cinayet sonrası Los Angeles Polis Departmanına suçluları yakalamalarında yardım etmeye başlar. Bir yandan da Amenadiel isim bir melek de başıboş kalan cehenneme dönmesi için Lucifer’e baskı yapmaktadır.

15. Heroes (2006–2010)

15. Heroes (2006–2010)

IMDb: 7.7

Olağanüstü yeteneklere sahip sıradan insanların destansı hikayesi; Heroes... Uçabilen, düşünce okuyabilen, geleceği resmedebilen, yok edilemez olan, zamanı büken ve görünmez olan bu insanların ortak kaderi, dünyayı kurtaracak olmalarıdır. 

Ama önce hepsi kendilerindeki bu yeteneği keşfetmeli, sindirmeli, kontrol altında kullanabilmelidirler. Bunu başardıklarında her biri yapabileceklerinin sınırı olmadığını görecek ve her yeni adım bir başka maceraya atılacaktır..

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Smallville (2001–2011)

16. Smallville (2001–2011)

IMDb: 7.5

Efsane kahramanalar da bir zamanlar genç ve çömezdiler… Superman fenomeninin gençlik yıllarına ışık tutan Smallville tam da “Acaba her şey nasıl başlamıştı?” sorusuna cevap arayan cinsten bir dizi

Clark Kent’in (Tom Welling) büyüdüğü kasaba Smallville’de sıradan gibi görünen gençlerin ilişkilerini, dostluklarını, fedakarlıklarını hatta ihanetlerini seyrederken, Clark’ın uçan bir adama dönüşme hikayesini de izliyoruz. Ayrıca Smallville’de ‘farklı’ olanın sadece Clark olmadığı da bir gerçek...

17. Being Human (2011–2014)

17. Being Human (2011–2014)

IMDb: 7.5

'Bir kurt adam, bir vampir ve bir hayalet aynı evde yaşarsa?' sorusunu cevaplayan dizi, orijinali İngiltere yapımı olan dizinin Amerikan versiyonu. Üçü birbirinden farklı bu üç doğaüstü yaratık, bir insan gibi yaşamaya ve çevrelerinden oldukları 'şeyi' gizlemeye çalışırlar. Hoş, hayalet Sally'nin böyle bir problemi yoktur, zira onu zaten kimse görmemektedir.

18. Forever (2014–2015)

18. Forever (2014–2015)

IMDb: 8.3

New York’un en iyi medikal müfettişi olan Dr. Henry Morgan’ın, kimse tarafından bilinmeyen bir sırrı vardır: o ölümsüzdür! 200 yaşında olan doktorun geçmişindeki bilinmeyenleri, Dedektif Jo Martinez tek tek ortaya çıkaracaktır.

19. Teen Wolf (2011–)

19. Teen Wolf (2011–)

IMDb: 7.8

Scott McCall ormanda dolaşırken bir kurt adam tarafından ısırılır ve o da artık bir kurt adamdır. Bir lise öğrencisi için bu gerçeği kabul etmek ve hayata devam etmek oldukça zordur. Scott, en iyi arkadaşı Stiles Stilinski ve başka bir kurt adam olan Derek Hale'in yardımlarıyla, bu gerçeği diğerlerinden saklayarak normal bir hayat sürmeye çalışır.

20. The Shannara Chronicles (2016–)

20. The Shannara Chronicles (2016–)

IMDb: 7.6

Kötülüğü hapseden büyünün simgesi Elcrys ölmektedir. Yasaklamadan kurtulan İblisler dünyada tekrar kol gezmeye başlar. Dört Kara halkı ile Elfler'in tek çaresi, bir Seçilmiş olan Elf kızı Amberle'nin Elcrys tohumunu taşıması ve Elcrys'a yeniden hayat vermesidir. İblisler, Seçilmiş kızını öldürerek Yasaklama'yı sonsuza dek kaldırmak niyetindedir. Bu zorlu yolculuğunda Amberle'ye, Wil Ohmsford dedesinin kendisine vermiş olduğu Elftaşları ile yardım edecektir. Önlerindeki bu amansız yolda eski çağlardan çıkıp gelen Druid Allanon ise Amberle ile Wil'e önderlik eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Angel (1999–2004)

21. Angel (1999–2004)

IMDb: 8.0

Bir çingene tarafından ruhla lanetlenen vampir Angel, Kaliforniya'nın küçük bir kasabası olan ve Cehennem Ağzı'nın bulunduğu Sunnydale'i, dolayısıyla vampir avcısı sevgilisi Buffy'yi terk ederek Los Angeles'a taşınır. Angel, burada tanıştığı Doyle'un öngörü yeteneğiyle günahlarının bedelini ödemeye karar verir. Doyle, LA sokaklarında başı derde giren insanlara dair imgelemler görmektedir. Angel bu insanları bulup onlara yardım etmeye başlar. Sunnydale'de aradığını bulamayan ve aktris olma hayalleriyle Los Angeles'a gelen bir başka kişi de Cordelia'dır. Birden o da kendini bu mücadelenin içinde bulur ve bir araya gelen kahramanlarımız gizli bir 'muhtaç olanlara yardım etme kurumu'nun ilk adımlarını atarlar.

22. Supernatural (2005–)

22. Supernatural (2005–)

IMDb: 8.6

Evlerinin yandığı şüpheli bir yangında, annelerinin ölümünden sonra, Sam ve Dean Winchester yaşları büyüdükçe babaları ile yollarda bir hayat yaşamaya başlarlar. Yıllar geçer ve bir av sırasında kaybolan babalarını bulmak için kardeşler bir araya gelirler. 

Ancak, babaları normal bir avcı değildir: O hayaletler, vampirler, ve ruhlar gibi doğaüstü yaratıkları avlar ve aynı şeyi oğullarına da çok küçük yaşlardan itibaren öğretmiştir. Yol boyunca, Sam ve Dean, masum insanları yaratıklar ve hayaletlerden kurtarmak için büyük bir mücadeleye girerler ve babalarının nerede olduğuna dair ipuçlarını toplarlar.

23. Preacher (2016)

23. Preacher (2016)

IMDb: 8.6

Teksaslı sıkı bir rahip olan Jesse Custer etrafında gelişiyor olaylar. Tanrı’ya inancı kalmayan kahramanımız, Tanrı’nın aslında cenneti terk edip, sorumluluklarını yerine getirmediğini öğrenir. Üstelik kendisi de O’nun izini sürüp bularak, ihmalleriyle ilgili hesap sorabilecek tek kişi haline geliverir. Tanrı’yı aradığı bu macerasında Jesse’ye, insan kanını tercih etmeyen dost bir vampir olan eski kız arkadaşı eşlik ediyor. İkilimizin peşinde ise en meşhur kötü adamlardan biri var: Ölümsüz bir öldürme makinası olan Saint of Killers (Katillerin Azizi).

24. Carnivàle (2003–2005)

24. Carnivàle (2003–2005)

IMDb: 8.5

1934 Amerika’sında bir karnaval yollara düşüp tüm ülkeyi baştan uca dolaşmakta ve insanlara çeşitli gösteriler sunmaktadır. Bu esnada yollarda karşılarına çıkan yetenekli ya da ucube insanları bünyelerine dahil etmekte ve gösterilerinin çeşitliliğini artırmaktadırlar.

Hikayenin ana karakteri Ben ile de karşılaşmaları bu şekilde olmuştur. Ben, kısa bir süre önce ölen annesinden hemen sonra karnaval ile karşılaşır ve istemeden de olsa onlara dahil olur. Karnavaldan bazıları ondaki gizli yeteneğin farkına varsalar da Ben gücünü tam olarak kullanmayı bilmediğinden dolayı etrafına temkinli davranmaktadır.

25. The Magicians (2015–)

25. The Magicians (2015–)

IMDb: 7.6

Zekâsıyla yaşıtlarının arasından sıyrılan Quentin Coldwater, günlük hayatın monotonluğundan, Fillory adlı büyülü bir dünyada geçen fantastik kitapları okuyarak kaçmakta ama herkes gibi o da büyünün gerçek olmadığını düşünmektedir. Ta ki kendini New York'un kuzeyindeki çok gizli ve seçkin bir büyücülük okulunda bulana kadar. Burada dostluğu ve aşkı öğrenip hayal bile edemeyeceği doğaüstü bir güce erişen Quentin, günün birinde arkadaşlarıyla yaptığı inanılmaz bir keşifle eşsiz olduğu kadar tehlikeli ve karanlık bir yolculuğa çıkacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Les revenants (2012–)

26. Les revenants (2012–)

IMDb: 8.3

Öldüğü sanılan birkaç kasaba sakini evlerinde yeniden ortaya çıkınca, kasaba temellerinden sarsılır. Birkaç sene önce ölmüş olmalarına rağmen, bu hayalet karakterler insan formunda ortaya çıkmıştır. Yaşlanmamışlardır ve ölü olduklarının farkındadırlar. Hayatlarına yeniden başlamaya kararlı olan bu hayalet/insanlar ölümden dönen tek varlıklar olmadığını fark ederler. Dönüşleri kasaba sakinleri için tehlikeli bir hale gelmiştir. Bir dizi cinayet yaşanır ve bu cinayetler geçmişte yaşanmış seri cinayetlere benzemektedir.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1103
396
332
179
132
127
124
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın